na silo ugasnjen prenosnik
No, jaz sem pa resetirala prenosnik in se nikakor ni hotel resetirat, tako da sem ga na silo ugasnila tako, da sem ven uzela baterijo. To se mi je zgodilo prvič pa me zanima kolko škode sem naredila?
Ko sem ga ponovno prižgala se je pač prikazalo, da ni bil pravilno ugasnjen in ali želim zagnati v safe mod in še dve možnosti se mi zdi, zraven pa v sivem kvadratku, da lahko zaženem v normalnem načinu, tako da sem zagnala v normalnem načinu. A sem naredila veliko škodo in ali sem pravilno naredila, da sem zagnala v normanem načinu? Bi mogla v safe mod ali kaj drugega?
Hvala in Lp
A sem naredila veliko škodo in ali sem pravilno naredila, da sem zagnala v normanem načinu
Nič nisi naredila narobe, včasih se zadeve ne izvajajo pravilno in edino kar lahko
narediš je, da pač (kot ti) vzameš baterijo ven, oz. držiš gumb za vklop računalnika
nekaj sekund.
Raje naredi obratno – zakaj je do tega prišlo, kaj si takrat delala – oz. poglej katere
programe si imela odprte, mogoče bo do tega prišlo zopet in kaj boš potem
stalno nasilno obnašanje do računalnika ali kaj ??
Načeloma škatle delajo – težave so pa med tipkovnico in stolom 🙂
lp
Kaj sem takrat delala? Malo pred tem sem namestila posodobitve, ki so se mi avtomatsko prenesle, po tem se mi je seveda avtomatsko resetiral računalnik. Po tem pa sem hotela zagnati internet (instant) ene 5krat in je vsakič spodletelo, skratka ni se povezal na net. Ponavadi, ko se mi to zgodi, da se noče povezat ga resetiram in je potem vredu takoj dela normalno.
Sicer zdaj dela normalno vse, ampak, ko mi je tako zamrznil navaden računalnik je od takrat kar naprej zamrzoval vsake tolko časa. Ampak tisto je stara kišta tako, da ni čudno, da se mal čudn obnaša 🙂 tole pa je nov prenosnik (pol leta).
haha..bom malo žleht..Y upam da ne bo hude krvi…
ampak ste me res dobro nasmejali..
če je računalnik “še nov” to ne pomeni da je “dobro namazan”, “čist” , “v mladih letih” in se zato “kuj” poveže na net..
in obratno..če je “že star”, ga pa mau “revma daje, pa šepa” in gre vse bolj počas…pa zato mau zmrzuje.. posebej zdej ko je zima..
hahaha..
z dodajanjem programov, bližnjic, namiznih slik.. pač “obremenimo” “računsko” moč PC-ja, ki seveda po 1001 programu, chatu, bližnjicah pač ne more več dihat…da ne bom “drezal” v detalje drobovja..
tako da, ..saj veste, vsake toliko časa tudi omaro doma, pospravite in obrišete.. in glej ga zlomka še vedno “dela”…
Nisem dodajala nobenih programov, edino antivirusnega. Bližnjic tudi ne, edino po nesreči sem iz opravilne vrstine IE nekako povlekla, da je nastala bližnjica na namizju, prej je na namizju nisem imela. A je to kaj narobe? Skratka nič nisem dodajala, nobenih programov, nič downloadala, saj pravim edino antivirusnega. Brskam po internetu skoraj nič, edino mail, MON, 24ur.com, včasih youtube. To pa je tudi vse.
Y..
zakaj pa sploh uporabljate prenosnik..?
zgolj za uporabo Interneta??
v kolikor ste “download-ali” le AV programe, sicer niste nič “pokvarli”..
ste le malenkost bolj “upočasnili” laptop, saj “vmes” preverja kaj se dogaja na vašem laptopu..
da kak nepridiprav ne prinese kakšnega “ptičjega” virusa…haha..
če boste tako uporabljali laptop bo načeloma doolgoooo OK (če predpostavimo, da ne dobite kakšnih virusov in črvov..) ..
seveda pa se bodo “nabrale” IE datoteke v TEMP direktorijih t.i. cookiji itd..pa History itd..
upam da čistite zgodovino oz. uporablajte občasno splošno čiščenje, ki ga nudi win že v osnovi..
a worda oz clonov NE uporabljate..???
pa kakšnega programa za ogled fotografij, ki ponavadi pride z digitalcem??
kam pa shranjujete e-mail priponke??
pa priponke so ponavadi video ali pps-i.. a tega nimate???
Forum je zaprt za komentiranje.