Na porodniškem in hodi delat-ali lahko
Moja prijateljica je celo porodnisko delala, sicer veliko od doma, nekaj pa tudi v sluzbi, pa se na sestanke je hodila, vcasih celo s sinkom.
Jah, ce je zelela po porodniski zasluziti za prezivljanje otroka, je morala tudi med porodnisko delati. Taki so delodajalci…
Med porodn. se po zakonu ne sme delat. Ker če to izve csd, ji lahko ukinejo porodniško oz. bo morala vračat.
Če denarja ne prejema na črno, se bo to poznalo ob napovedi dohodnine in jo lahko odkrijejo.
V bistvu zelo krši zakon, ker prejema denar na dveh koncih za enako delo (država plačuje izostanek z dela, delodajalec pa deo in to dvoje ne gre skupaj)
Če si na porodniški lahko komot delaš na avtorsko pogodbo. Sicer ne smeš delati kaj vem da hodiš vsak dan po 8 ur v službo, če pa greš 2x na mesec v službo za par ur pregledat določene stvari je pa čisto legalno.
Jaz sem celo porodniško doma delala (ne za službo) na avtorske pa je čist lepo legalno. Saj dopoldan meskaš otroka, kaj delaš pa ko otrok spi je pa tvoja stvar, lahko tudi delaš.
Forum je zaprt za komentiranje.