Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Na porodniškem in hodi delat-ali lahko

Na porodniškem in hodi delat-ali lahko

Poznam žensko, katera je na porodniški, ampak na prošnjo nadrejenih hodi v službo- sicer 2* mesečno nadzira podrejene, pregleduje fascikle, delo, in piše opombe ter jih tudi pošilja nadrejenim? Seveda za plačilo….Zanima me ali se to da? ali je Sploh legalno?….

Porodniško lahko delno prekineš, mislim da tri mesece prej in od takrat naprej jo koristiš po dnevih, kar pomeni, da tudi če bi dva dni hodila delat in bila tri dni doma, bi bilo to v redu.

Moja prijateljica je celo porodnisko delala, sicer veliko od doma, nekaj pa tudi v sluzbi, pa se na sestanke je hodila, vcasih celo s sinkom.
Jah, ce je zelela po porodniski zasluziti za prezivljanje otroka, je morala tudi med porodnisko delati. Taki so delodajalci…

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Nekateri imamo pa samo tako radi svoje delo, da eno leto brez njega ne bi zdržali. A ni to lepo?

Joj, kakšne skrbi si delate ene s stvarmi, katere se vas sploh ne tičejo.

Med porodn. se po zakonu ne sme delat. Ker če to izve csd, ji lahko ukinejo porodniško oz. bo morala vračat.

Če denarja ne prejema na črno, se bo to poznalo ob napovedi dohodnine in jo lahko odkrijejo.

V bistvu zelo krši zakon, ker prejema denar na dveh koncih za enako delo (država plačuje izostanek z dela, delodajalec pa deo in to dvoje ne gre skupaj)

40 ur na mesec lahko naredi kljub temu,da je na porodniški,Isto velja za penzioniste.

Če si v penziji že mogoče. Če si na porodniški pa ne. Zakon o starševskem varstvu je jasen. Med porodniško se ne sme delat. Lahko pa porodniško prekineš ali pa vzameš 4 ure porodniške 4 ure pa delaš.

Naj raje froca štima, da bo vedu kdo mu je mama!
Če bi v fabriki delala bi bla ziher cel cajt doma!

povsem lahko je na “polovični” porodniški, torej 4 ure porodniška, 4 ure dela.

Joj ženska, kaj se pa to tebe tiče. A ti delaš, a ti plačuješ? Brigaj se zase!

Uf babe foušljive:(

Obstaja porodniška v obliki delne odsotnosti z dela, to ni nujno polovična, lahko hodi delat en dan na teden (eno tako mamico poznam) ali le nekaj ur na teden v povprečju.

Lahko pa seveda dela na črno, kar je pa seveda njena stvar.

Če si na porodniški lahko komot delaš na avtorsko pogodbo. Sicer ne smeš delati kaj vem da hodiš vsak dan po 8 ur v službo, če pa greš 2x na mesec v službo za par ur pregledat določene stvari je pa čisto legalno.

Jaz sem celo porodniško doma delala (ne za službo) na avtorske pa je čist lepo legalno. Saj dopoldan meskaš otroka, kaj delaš pa ko otrok spi je pa tvoja stvar, lahko tudi delaš.

Tako kot je napisala AnaMarija so tudi meni razložili na Centru za socialno delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close