Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis NA POMOČ !!!! :-(

NA POMOČ !!!! :-(

Spet križanka…. me prav jezi, ker določenih izrazov ne najdem, pa full bi jo rada rešila, ker imam že SKORAJ vse besede, razen enih par me jezi, ker ne najdem ne v slovarju, ne v atlasu, na netu sploh ne ….. 🙁

Ve kdo kako se reče še drugače:

– brajda, latnik… (ima 6 črk: ŠP_ _I_ )

– mesto v belgiji pri Liege (3 črke: _N_ )

– kraj na JV Norveške ob reki Glomma – mislim, da te reke sploh ni, ker sem na zemljevidu našla samo Glama. (4 črke: _ _N_ )

– flamski kipar (anagram “tesar” – _ _ _ T _ )

PROSIM !!!!

špalir
ans
atna
aerts

HVALA !!!!! :-)))

In kj,e lepo prosim, si to našel????

Elektronska verzija Velikega ugankarskega slovarja.

kje se pa dobi???? jaz namreč nonstop rešujem te križanke zagamane, pa bi full potrebovala to zadevo…!!

po moje bo najbolje, če v najdi.si vtipkaš veliki elektronski slovar. cena novega je sicer kar ohoho, vendar dobiš tudi “rabljene” :))

Saj jaz bi ga tudi kdaj rabil, pa ne toliko za reševanje križank, kot za njihovo sestavljanje. Čeprav – če vtakneš v križanko ne vem koliko malezijskih biologov, kazahstanskih pisateljev in islandskih rek, je potem križanka rešljiva le tistim, ki ta slovar imajo. Tako se raje omejim na SSKJ, Atlas Slovenije in podobno, da je križanka potem za vse, ki se vsaj malo potrudijo.

Tudi z elektronskim SSKJ se da namreč lepo iskati besede, s pomočjo jokerjev * in ?. Tisti špalir se takoj najde.

Še anagrame se da lepo iskati v SSKJ (v verziji ASP32), napišeš npr.: ?????&*t*&*e*&*s*&*a*&*r*
Dobiš takoj: arest, resat, tesar in tresa

Če pa se kakšna črka podvaja, moraš napisati takole:
?????&*f*&*i*i*&*l*&*p*
Za Filip pa ni anagramov v SSKJ.

Tole deluje tudi v ugankarskem slovarju.

če pa se mi stran od sskj sploh ne odpre!! resno… probaj… ali pa mi daj link, kje se ga da odpreti.

mi daš prosim link od te strani? PROSIM!

Nisem mislil na spletno verzijo, temveč na verzijo na zgoščenki, ki je inštalirana na mnogih računalnikih, večinoma na črno vrejetno.

hja, kje pa to dobim? itak nima nihče, ki bi ga poznala… drugače je pa za plačat, sem pogledala na spletno str.

ah, nič, bom pa tebe vprašala, ko me bo spet kaj jezilo 🙂 Lahko?

New Report

Close