Najdi forum

Na pomoč

Ojla!

Moj sonček bo kmalu praznoval 1. roj. dan. Pripravila mu bova praznovanje, tu pa se pojavi problem. Njegva družina ( mami, sestra,… ) je zelo zahtevna stranka. Zato se bi rada izkazala z postrežbo. Rada bi nekaj posebnega, Narezki se mi zdijo že dolgočasni. Bo nas okoli 20, od tega 5 otrok, ki so tudi vsi zeloooo zbirčni. Ne jejo sadja ne zelenjave. Sladica bo seveda torta, pomagajte pa mi sestavit “glavno jed” ( nekaj na mesto narezka). Cenovno naj ne bi bilo drago, da bova zmogla vse nabavit. Finančni minister naju ne obišče pogosto ( HA,HA,.. )! Vse ideje so dobrodošle.

Joj, a se samo meni zdi, a je takole vprašanje res zvezda stalnica?
O tem je bilo pa res že toliko napisanega. Resno. Poglej malo nazaj, če daš v iskalnik rojstni dan boš dobila ogromno idej, pravzaprav še največ za taka praznovanja, kot jih omenjaš. Pa zraven veliko nasvetov.

lp

Hej, Kristi!

Ideje bos dobila, ko bos malce pobrskala. Za slavja je najtezje svetovati, vsaj meni. Konkreten recept z lahkoto napisem, nasvet tudi; toda izbira
glavne jedi za RD je malce tezje. Zakaj?
Svoje najbolje ti poznas, okuse tudi in si v dilemi, kaj pa sele me:)

In ideje so eno, izpeljati to …pa drugo. Niti vemo ne, k cemu se nagibas. Ko bos iz prejsnjih postov izoblikovala kaksen nacrt, ti bomo rade svetovale pri konkretizaciji. Pa se vedno je tu vprasanje uskladitve otroskih okusov in okusov odraslih.

Sicer te obcudujem, da pri enoletni malcici zmores pogostitev za toliko ljudi.
Omenjas, da sta mozeva mami in setra precej zahtevni. Ce bi bila jaz na njunem mestu, bi se ponudila, da pripravim nekaj, kar bi bilo super. Tako bi se sami izkazali in tebi bili v pomoc. Ne vem, zakaj se ta navada pri nas ne obnese, da prinese vsak nekaj konkretnega s sabo. Kolikim mamicam bi bilo lazje! Ampak ti bi se rada izkazala:) Saj te razumem.

Namesto narezka bi jaz pripravila hladen bife
z raznimi namazi, slanim pecivom, dobrimi kruhki, pitulice bi tudi bile, pa kaksna pogaca z ocvirki ( pustni cas), grisini, oviti s prsutom; seveda bi bila pri meni tudi zelenjava, rizeva solata…

Za otroke, ki ne vem, koliko so stari, pa naj te ne skrbi prevec. Iz izkusenj vem, da najraje segajo po cipsu, smokijih in podobnih receh.
Kaksni sladki grehi tudi.

Ob tistem fnancnem ministru sem kar usta odprla in ne vem, ce sem prav razumela:)))

Malo sem si dovolila poklepetati, ker se mi zdi, da opravljas isti poklic, kot sem ga sama in se korenine imam v tvojem koncu. Saj se ne motim?

Lep pozdrav Babi

Tukaj sem jaz pred kratkim napisala nekaj malega o prigrizkih;

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Mogoče zraven vsega še francosko solato, pri nas zmeraj “potegne”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close