Na pomoč – zabava bo!
Pozdravljene
Po dopustu se vam spet malo oglašam in iščem ideje! Moj desetletnik bo v soboto praznoval rojstni dan s svojimi starši, dedki in babicami pa tetami in strici, kar skupaj znese 4 otroke in 11 odraslih ljudi (zabava za otroke je že bila, tole pa je bolj ena družinska navada, ki mi vsako leto dela nevšečnosti).
Čeprav rada kuham, to ni ravno enostavno za 15 do 20 ljudi, kolikor se jih kar hitro nabere. Iščem ideje za jedilnik, take, ki bi mi ne bile prav zakomplicirane (metanje v pečico…)
Pomagajte
Špela
naredis testa za več pekačev, in naredis različne pice.. jih razreses na majhne koščke in postavis na pladnje
(to imamo mi včasih na takih zabavih, vsi imajo radi stari in mladi, pa se dobro je)
zdaj ko je toliko zelenjave povsod bi bila v redu tudi klasično kosilo.. ogromno mesane solate, kaksni dunajski zrezki in pa njami pečen krompir- ni tezko za pripravit..
kaj pa zar? pri je to kar redno na slavjih,vsi imajo radi pa zelo je hitro
dobra fora je tudi.. ko naredis zepke iz listnatega testa in jih napolnis s sunko in sampinjoni, sirom ….. zraven pa kaj jaz vem.. kaksna solata
Andreja hvala. Predvsem tole z žepki mi je všeč. Ker gre za babice in dedke tele pizzetke odpadejo. Žar pa smo imeli prejšnji teden, ko smo praznovali s prijatelji. Kako velike žepke pa narediš – takšne za enkrat v usta? To bom vsekakor naredila kot kakšno predjed. Potem pa dam v pečico še kakšno pečenkico. Pa nekaj se moram še za zraven spomnit
Zraven pečenke lahko ponudiš zelenjavni narastek. V slani vodi skuhaš na majhne koščke narezan krompir, korenček (kot za francosko solato) in grah. Kuhaš cca 20 min. Odcediš in dodaš 1 kislo smetano, zmešaš in vliješ v pomaščen pekač. Po vrhu potreseš z naribanim sirom (lahko parmezan, malo gorgonzole, lahko daš tudi lističe za toast – pač po okusu). Daš v pečico za cca 10 min., da se sir razpusti in malo zapeče (po želji).
Malo več dela, vendar so odlični in nekaj posebnega: zavitki v listnatem testu.
PIŠČANČJI ZAVITKI V LISTNATEM TESTU
Potrebuješ:
40 dag piščančjega fileja
5 dag čebule
10 dag celega paradižnika
5 dag parmezana
½ dcl sladke smetane
1 celo jajce
20 dag listnatega testa
maslo
sol, poper, timijan, rožmarin
Meso nareži na kocke in ga osoli. Popeči ga na vročem maslu, dodaj čebulo, poper in paradižnik (nareži na kocke). Pusti dušiti 5 minut. Na koncu dodaj sladko smetano, parmezan in ostale začimbe. Pusti da prevre, nato se naj nadev dobro ohladi.
Listnato testo razvaljaj na tanko, razreži na pravokotnike, namaži z raztepenim jajcem. V sredino daj ohlajen nadev in zvij. Nadevaj na pekač. Po vrhu še enkrat namaži z jajcem. Speči.
Jaz delam za praznovanja 2xmaso, drugače je masa za približno 4 osebe.
Zraven pa solato.
Lp
Rebeka
lahko speces paprike /s cesnom in petrsiljem/,ali bucke…s cebulo…pa mesano solato z buckami,melancani ,paprikami,trdo kuhanimi jajci…. tudi to bi slo zraven. naredis lahko ze prej. nekaj casa mora stati v hladilniku!! zraven pecenke gre fino tudi mlad pecen krompir /ce se je!?/. mislim,da se ga se dobi. lp petra
Forum je zaprt za komentiranje.