Najdi forum

NA POMOČ-PROSIM LEPO !!

Včeraj je zmanjkalo elektrike za par sekund in ko po tem se mi računalnik ne sestavi več.
Probala sem z tipko reset pa ne pomaga, probala sem izključit tipkovnico, tiskalnik, zvočnike….pa nič ne pomaga.Ko ga prižgem zalaufa, slišim kako ztalaufa, potem tisti značilni pisk pri zagonu, potem pa ves čas to ponavlja.Pojavi se tista začetna slika, pa pisk…tema…pa zopet slika, pisk, tema….
PROSIM, KAJ LAHKO ŠE NAREDIM??
HVALA ZA POMOČ

Nesi ga na Servis druge ni..

a kdo ve naslov-ime firme, ki ti prepišejo pokvarjen trdi disk???
lepa hvala za pomoč !!

in kaj se prikaže na ekranu.
namreč nekaj se mora pokazati, če boš napisala da je samo črn ekran, nisi pravilno
pogledala.
disk ni zanič, najbrž ga je potrebno samo preveriti, ali si pa izbrati varni način ali
kaj podobnega.

na ekranu se prikaže začetna slika kot vedno in takoj izgine v temo…polega tega slišim da zaganja in pisk…potem pa to ponavlja eno in isto ves čas-slika, tema,pisk,zaganjanje…
sem ga nesla na servis so ugotovili da je matična pločšča crknila in stabilizator al neki tazga….a je možno, da kar 2 kosa naenkrat crkneta?

Sam ob takih primerih najprej poizkusim zagnati sistem iz enega “Livecd-ja” in če se lepo zažene, potem je najverjetneje z matično ploščo in ostalimi komponentami vse ok.
Ob enakih težavah, kot si jih opisala, sem enkrat formatiral disk in na novo naložil sistem in spet je vse lepo delalo. Vseeno pa to ne pomeni, da so vse komponente v redu – le ni nujno, da so pa tudi zanič.

Na servisih je pa verjetno tako, da si en tehnik ne bo priovoščil dve uri ugotavljati napako. Ura je pač tolk € ( kakih 30 )in on ni v službi zato, da bi zastonj delal. Če dve uri ( 60 € ) porabi za testiranje, s tem še ni nič popravil. Če pa v eni uri menja kak del ( recimo matično ploščo, 50 € + delo 30 € = 80 € ), pa pač malo več stane, imaš pa popravljen računalnik z novim kosom.
ta računala so kot večina sodobnih izdelkov hudo potrošna roba in hitro je nekaj ur dela več vredno od vrednosti računala. Je pač treba razumeti, tudi serviserje. navsezadnje niti ti ne bi hodila v službo zastonj delat.

Druga reč je pa seveda “igranje” doma. Za to pa rabiš malo veselja, veliko časa in se da vse nekako naučiti. Obstajajo forumi, navodila, blogi…pa lahko potem veselo sam(a) čaraš s svojim računalom in marsikdaj ti potem lahko uspe zastonj ( ker ur ne šteješ ) popravit kako reč, katero bi serviser menjal. Če seveda računalo ni poslovne narave in na njem pomembnih podatkov.

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

preden neseš na servis probaj sledeče:

prižgi računalnik in tišči tipko F8. Predno se pojavi logotip windows ti bo ponudilo nekaj opcij (odvisno od verzije windows). Poizkusi jih nekaj … začni npr. z “last good known configuration”.
Je pa seveda velika možnost, da je crknil disk…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close