Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev NA POMOČ-odločba komisije

NA POMOČ-odločba komisije

Sem v sedmem mes. nosečnosti,v bolniškem staležu zaradi cerklaže.DO sedaj sem s strani komisije imela odobrene dnevne izhode,sprehode.Pred kratkim sem dobila novo odločbo ki pa mi prepoveduje kakršnekoli izhode.To me je zelo potrlo,ne zdi se mi normalno in je povsem nesprejemljivo.MOja ginekologinja mi je sprehode odobrila,tudi jrajše vožnje z avtom,osebna zdravnica pa je menila,da je za nosečnice normalno,da so do poroda doma-brez izhoda,kar je verjetno tudi posredovala komisiji…
Ogorčena sem napisala pritožbo ampak je še nisem oddala.Slošala sem namreč,da s pritožbo ne rešiš ničesar in ,da je bolje da pustiš stvari take kot so,pa te niti ne hodijo kontrolirat…Torej…želela bi vedeti,če kdo kaj ve o tem.Prav tako me zanima kdo hodi kontrolirat,kdaj?Tudi med W???
Že vnaprej hvala za odgovore,namige…

Jaz sem doma že od 1.4.08 rok imam čez 14 dni pa me v tem času nihče ni prišel kontrolirat!Sem hodila okrog,šla 2 v toplice,vsak dan v trgovino(tudi v drug kraj),do Lj.in še in še!Imam na odločbi napisano da bi morala biti doma,ampak nisem bila!Mislim da prav veliko nosečk ne kontrolirajo,če pa že pa lahko naroči podjetje kjer delaš kontrolo!Mojemu so že tako naredili,ampak je bil res bolan in doma ležal,tko da se je lahko detektiv pod nosom obrisal!
Ja da ti še odgovorim!Pritožbo napiši,poprosi ginikologinjo da ti da predlog zraven in vse skupaj pošlji na komisijo!Od zdravnice pa zahtevaj naj upošteva tvoje dobro in naj ne pieš za komisijo ne da bi ti prebrala kaj je napisala!Drugače pa začni razmišljat o zamenjavi tdravnice!

Ravno zaradi takih kontrolirajo!
Nimam popolnoma nič prosti, da so doma tiste, ki imajo težave. Odločno pa zagovarjam tudi to,da nosečnost NI bolezen. In take, ki mirno hodijo okrog, sodijo v službO!

In zaskrbljenka – do 30 delovnih dni, kolikor si v breme delodajalca, te lahko on kontrolira, naprej pa ZZZS. In pri nas so kontrole pogoste, skoraj vsaka jo ima.

LP!

Mimoidoča, jaz imam v kartonu napisano, da se lahko sprehajam, odločba je pa prišla da sem lahko odsotna samo v času zdravniških obiskov….odvisno kako se ti počutiš. Če greš lahko na sprehod pojdi, v mejah normale…urco na dan….jaz imam zlomljeno ramo, sem dva meseca doma pa še ni bilo kontrole…sej večino dneva sem doma, razen kar grem na terapije al pa kak kratek sprehod…

Mene pa zanima naslednje glede odločbe….fizioterapevtka ter nadrejena pravita, naj še ne grem delat, ker roka še ni dobra, še ne morm izvajati vseh gibov in tako…zdravnica pa pravi, da bi me dala delat…pa me zanima na podlagi česa se ona odloči? Ker v izvidih je lepo zapisano, da se roka še ne sme obremenjevati…imam pa dokaj težko fizično delo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close