na pomoč! – latinska amerika
Za Galapagos so hoteli okrog 1000 USD za 4 dni, kar je bilo malo preveč za moj budget. Ponudbe se niso kaj preveč razlikovale. Raje sem šla za 5 dni v džunglo (Cuyabeno – tromeja Ekvador, Peru, Kolumbija), potem pa v Peruju na Islas Balestas, ki so kao Galapagos za reveže. Lahko pa rečem, da je bil Cuyabeno eno mojih naj doživetij. Sploh pinki delfini.
V Ekvadorju bi z lahkoto ostala več kot 1 mesec, pa nikoli ne zdržim dolgo na enem mestu.
Modro si to povedala ena…res Cuyabeno so zakon, Galapagos dragi in Ekvador je prisrčno majhen (ne pozabimo na Cotopaxi in ostale treking izlete) – v enem dnevu si povsod v državi, je cenejši, ne rabimo vize, za par dni lahko skočiš v Kolumbijo…
Edino kar mu manjka (v primerjavi s Perujem) so svetovno znane Inkovske ruševine in spomeniki, ki jih je v Peruju en kup, tu pa praktično samo ene in še te so zeloo male….
Ker je Ekvador dobil največ vaših glasov in je očitno super destinacija sva se končno odločili da greva tja.
Zdej imam pa še par drugih vprašanj.
Kako do tja, viza, cepljenje, koliko denarja vzeti s sabo…
Spanje, hrana, obleka, obutev?
Kakšne posebej dobre (slabe) izkušnje?
Kako “stlačiti” čimveč v en mesec?
Nekaj sem si sicer že prebrala, ampak informacije iz prve roke so baje boljše.
Hvala za pomoč
čau
Ziva
Glede oblačil je odvisno, kakšne podvige načrtujeta. Če vaju bo zaneslo v hribe (npr. Cotopaxi-5900 m), potem rabita popolno zimsko opremo, vključno z dobrimi čevlji. Opremo se da izposoditi tudi v Quitu.
Cepljenje proti rumeno mrzlico, ce gresta v Amazonijo (priporocljivo), tudi tablete proti malariji. Obvezno dober repelent v spreju.
Finance bodo precej odvisne od tega, ce bosta v svoj načrt vključili Galapagos. Samo za tja računajta 1000 US$ za en teden. Drugače je dežela poceni, čeprav znajo turistom razne vstopnine kar dobro zasoliti.
Vize po moje ne potrebujeta, preverita na zunanjem ministrstvu. Ce vaju zanima še kaj, se oglasi.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.