Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na plaži se takoj vidi iz kakšnega gnezda prihajate

Na plaži se takoj vidi iz kakšnega gnezda prihajate

Plaže so bile od vedno plaže a ne počivališče če hočeš počivat bolj bodi doma v nas prvotnem bodi tiho.zaradi takih kot si ti in taki turisti jih moti vse zato po Italiji morajo ustavljati zvonove !mislim da ga pretiravaš.l.p

Od kdaj so se pa otroki igrali in uživali po tiho.pa sem sam zagovornik bolj miru.ampak otoki morajo si dat oduška.je pa res da tu in tam so ekstremi.pol pejdi na bele skale na svojo odgovornost in boš imela mir.

Vem, da je ta post ena od mnogih provokacij pa vendar je popolna slika današnje kulture. Nihče nima nič proti veselju, smehu, igri, … pa naj si bo otrok ali odraslih. Moteče postane, ko se igra spremeni v divjanje kamor koli pade, kričanje da ušesa bolijo. Tudi jaz sem na dopustu in tvoja pravica se konča tam kjer se moja začne. Če se po stopnicah spuščam v morje pojdi za mano, ne porivaj me, ne gneti se mimo mene. Starši ne tulite z obale nad svojimi otroki v vodi saj se vas sliši do Triglava in otrokom sporočate, da je tuljenje nekaj normalnega. Zavedajte se, da niste sami na tem svetu in, da boste prej ali slej naleteli na koga, ki bo tudi vam “šel na živce”. Ozavestite svoje obnašanje in vsem nam bo lepše.

Bravo..

Začni hoditi na samotne plaže.

Robinzonski turizem ali pa se do takšnih plaž zapelji s čolnom in sidraj.

Tako opazuje moja tašča.

Pred 65.letom sploh morja ni videla. Zdaj jo peljwmo vsako leti za par dni. Z nami na čoln noče, ker se boji in ni ji zanimivo.

Najbolje ji je na plaži, ko opazuhw družine. Kdo je koga poklical, kaj so pojedli, se oblekli, imajo s sabo….vse jo zanima. Nam začne z veseljem razlagati, a jo ustavimo, ker nas to pa res ne zanima.

Mi nismo nič boljši.

Zanimivo nam je gledat, ko hoče kdo sidrati s kakim rentom in res nima pojma. To nam je zanimivo.

Res pa je tudi, da smo se tudi mi enkrat učili.

Vse ostalo me res nič ne zanima.

Odgovor na objavo uporabnika
Ahila678, 14.08.2023 ob 22:18

Vem, da je ta post ena od mnogih provokacij pa vendar je popolna slika današnje kulture. Nihče nima nič proti veselju, smehu, igri, … pa naj si bo otrok ali odraslih. Moteče postane, ko se igra spremeni v divjanje kamor koli pade, kričanje da ušesa bolijo. Tudi jaz sem na dopustu in tvoja pravica se konča tam kjer se moja začne. Če se po stopnicah spuščam v morje pojdi za mano, ne porivaj me, ne gneti se mimo mene. Starši ne tulite z obale nad svojimi otroki v vodi saj se vas sliši do Triglava in otrokom sporočate, da je tuljenje nekaj normalnega. Zavedajte se, da niste sami na tem svetu in, da boste prej ali slej naleteli na koga, ki bo tudi vam “šel na živce”. Ozavestite svoje obnašanje in vsem nam bo lepše.

Podpis pod tole. Škoda, da ga tisti, ki jim je namenjen ne bodo razumeli, ker so funkcionalno nepismeni idioti z mentaliteto najstnika.

Bivša, 27.07.2023 ob 16:01

Meni je užitek privleči si na plažo nizek stolček in malo hladilno torbico. Grem na najhujše sonce, kjer ni gužve, ker se vsi tlačijo v senci. Jaz pa, ki obožujem peklensko vročino, se dobro namažem s kremo in odprem knjigo Štoparski vodnik po galaksiji. Nato iz torbice potegnem ledeno mrzlo pivo, pločevinka je vsa orosena in si ga začnem natakati v kozarec. Zavistni pogledi iz okolice… Neprecenljivo 😉

Bravo….iz srca. To je to ?

Resnica boli?

Resnično….na zunaj uj…..znotraj fuj. Pa drugič pojdite na dopust nekam, kje boste imeli obvezno opremo knjige. Ne hladilno torbo.

Pozdravljeni!

Težava ni le v nevzgojenih otrocih in njihovih starših, čeprav verjamem, da permisivna vzgoja  že pušča vidne posledice. Težava je v vas, več se ukvarjajte s sabo in manj z ljudmi okoli sebe. To, da veste kaj kdo bere okoli vas in kaj se pogovarjajo, je odraz tega, da se bolj posvečate drugim kot pa sebi. Kako se je počutila mladenka, ko ste ,,bulili,, v njo in njeno knjigo, da ste videli celo žanr knjige? Življenje je lepo, ljudje so prijazni, le redke izjeme so drugačne.

S spoštovanjem.

Boštjan

Kdaj ni bilo tako? V Yugi v času sindikalnega turizma?

Mjavkate ko nimate otrok bi vas rad videl  pametnjakoviče s 4 otoci.Pojdite na divjo plažo če vam kaj ne paše.

Res je bravooo tudi jaz to opažam!

Tisti otroci k se derejo so najbolj zdravi… ker lahko in si.upajo in uzivajo..

Ti pa si.ena kokos

opazovalec332, 27.07.2023 ob 13:20

Ko greš na plažo kakšega lepšega hotela so ljudje mirni. Ženske imajo dolge bele tunike, očala in klobuke. Mažejo se s kremo, berejo knjige in se tiho pogovarjajo.

Ko pa greš na javno plažo pa vidiš vsega. Danes zjutraj sem na plaži opazil mlajšo žensko, ki je tja prišla iz bližnjega hotela. Imela je sončna očala, ležala na ležalniku in tiho brala knjigo o psihologiji. Zraven nje je sedel partner, ki je bral kot nek potopis tip knjige. Vsake toliko sta se mirno pogovarjala, tiho. Imela sta tudi malo hčerkico, ki se je igrala v vodi. Ob vrnitvi k staršema je tudi sama brala knjigico. Zelo lep prizor mirne družine.

Zraven pa en kup srak, veliko njih tudi Slovencev, pa Nemcev in Čehov. Derejo se kot živali, mularija nevzgojena, ni šans da v roko knjigo vzamejo. Bulijo v telefone kot pribiti, babe se pogovarjajo o telenovelah, desci pa o babah in pivu. Veliko preklinjajo in tulijo, tako odrasli kot otroci. S sabo na plažo privlečejo kup hrane, kot bi se pripravljali na apokalipso. Da, takoj se vidi od kod prihajate.

Motiš se.  Tisto, kar se nabira po hotelskih plažah, je RAJA.  Sicer v rangu nižjega srednjega razreda in ne spodnjega, ampak kljub vsemu raja.

Realno gledano vidiš ljudi na nivoju samo na zasebnih plažah, v hišah/vilah ob morju, seveda lastna plaža.  Pa kakšne lastniške večje jahte…  vse ostalo je klump, tako nastanitve kot ljudje.

da si ne boš kaj izpahnil…., 12.08.2024 ob 20:56

Motiš se.  Tisto, kar se nabira po hotelskih plažah, je RAJA.  Sicer v rangu nižjega srednjega razreda in ne spodnjega, ampak kljub vsemu raja.

Realno gledano vidiš ljudi na nivoju samo na zasebnih plažah, v hišah/vilah ob morju, seveda lastna plaža.  Pa kakšne lastniške večje jahte…  vse ostalo je klump, tako nastanitve kot ljudje.

Ti očitno že veš, kam spadaš 😉

Ps. Moja soseda hodi z družino že leta v nastanitev z zasebno plažo. Sicer se mi ne zdi, da bi spadala pod slovensko elito, tudi službe nima take, ampak plaža pa je zasebna!

Potem pa komentirajte zasebne plaze, jahte, vile,  navaden folk pa se vas ne tice. Kaki seratorji no. A res tako lepo biti na par kvadratih pod velikimi sencniki in se vecjimi ocali :), na palubi  hajsusaj Onasis,  s stoletnim vinom in  s staro cigaro 🙂  opazovati soncni zaton, soncni vzhod je samo za  rajo.  Morje je za sport, preskakovanje skal, skok v vodo in pod vodo, kaj to opazujete folk kako se ima  zanic oz v kateri rang spada. Bog vas nima rad.

Ena srečno poročena, 12.08.2024 ob 21:08

Ti očitno že veš, kam spadaš 😉

Ps. Moja soseda hodi z družino že leta v nastanitev z zasebno plažo. Sicer se mi ne zdi, da bi spadala pod slovensko elito, tudi službe nima take, ampak plaža pa je zasebna!

Seveda, stane 5x več kot nastanitve, kjer koristite kamp plaže ali celo mestne plaže.

Knjiga o psihologiji… to bere danes čisto vsak. Ravno velika intelektualka že ne more biti. Če bi brala kako literarno klasiko kakeka nemškega, angleškega, ruskega književnika.

A bi morali otroci sedeti kot angelčki in biti tiho zaradi vas?

Bi pa treba kam drugam na morje..

Na nudistični plaži verjetno ni otrok.?

TI SI KLUMP..!!ZAKAJ ZMERJAŠ LJUDI??

Kam pa ti spadaš ??

Anonimno 8409, 27.07.2023 ob 13:54

Razdelitev na kaste je tko nastala, da so ljudje pogruntal, da nismo vsi isti, da so eni inteligentni, častni, odgovorni, lahko se zaneseš na njih, niso histerični, eni pa niso taki. Tudi plemstvo je tko nastalo, eni so bli plemeniti, eni pa ne, in je ratala razredna družba, ampak prvotni razlog ni bil v materialnem bogatstvu, to je bla posledica, ne vzrok.

Če folk fukaš v glavo to dobiš plemiči so predolgo izkoriščali folk zdaj bodo dobili po pizdi ko bo folk podivjal… Lahko je s tujim kurcom po koprivah k maš vsega polno rit… A ves mal morš delit ne pa vse v svojo rit…

Anonimno 5947, 15.08.2023 ob 14:21

Pozdravljeni!

Težava ni le v nevzgojenih otrocih in njihovih starših, čeprav verjamem, da permisivna vzgoja  že pušča vidne posledice. Težava je v vas, več se ukvarjajte s sabo in manj z ljudmi okoli sebe. To, da veste kaj kdo bere okoli vas in kaj se pogovarjajo, je odraz tega, da se bolj posvečate drugim kot pa sebi. Kako se je počutila mladenka, ko ste ,,bulili,, v njo in njeno knjigo, da ste videli celo žanr knjige? Življenje je lepo, ljudje so prijazni, le redke izjeme so drugačne.

S spoštovanjem.

Boštjan

Ne vem kam hodite po plažah, nikoli nič takega ne vidim in ne občutim….med gore mesa res nikoli in da plačujete tako drage plaže ali kje ste in eden drugemu gledate v taler…..to ni dopu

Res je avtor. Internet in pametni mobilni so dosegli da se večina ljudi obnaša kot opice. Otroke se več ne vzgaja in so kot ‘accessories’. Enako kot kužke. Dovoli jim se vse, mamice zasedane z družabna omrežja ker morajo objaviti vse kaj počnejo.

In se strinjam da če smo tiho na takšno početje – bo še slabše!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close