Na plaži se takoj vidi iz kakšnega gnezda prihajate
Vsi teli otroc vsaj vidjo plažo tako ali drugače.
Jes sm v naselju v apartmaju, kot en moj sokrajan. Tip naloudan oz. je star ata “zaslužu” v stari Jugi pa se drena s tremi mejhnimi otroc v atijevem apartmaju. Vsakokrat ko se pelem mim v trgovino trije mejhni otroc zaprti na balkonu, se derejo ko zmaji, staršev pa nikjer. Jes s povprečno plačo mojima dvema vsak jutr mim z biciklom pelem krofe, vmes dobijo sladoled al sok v bifeju, zvečer lih tako.
A teli trije so 24/7 zaprti na tem balkonu in jih še nism vidu ne na plaži, niti jest sladoleda. Sam kregat in jokat jih vidim na balkonu.
Kaj ti pomaga dnar od atija, ko svojim otrokom niti sladoleda ne kupiš. Ga ni dobil on od svojga fotra, ko je bil majhen in ga ne dobijo njegovi otroci zdej.
Ni odvisno od dnarja, ampak od vzgoje. Gnezda torej, res je.
Bivša, 27.07.2023 ob 16:01
Meni je užitek privleči si na plažo nizek stolček in malo hladilno torbico. Grem na najhujše sonce, kjer ni gužve, ker se vsi tlačijo v senci. Jaz pa, ki obožujem peklensko vročino, se dobro namažem s kremo in odprem knjigo Štoparski vodnik po galaksiji. Nato iz torbice potegnem ledeno mrzlo pivo, pločevinka je vsa orosena in si ga začnem natakati v kozarec. Zavistni pogledi iz okolice… Neprecenljivo 😉
Jaz grem pa največkrat na plažo, kjer kelner prinese pivo. In to v krigli iz zamrzovalnika.
Tule moram posebej pohvaliti plažo Antisamos.
O pa ja, a si ze sploh kdaj bil v “luksuznih” hotelih… draga moja delala sem dolga leta v takih hotelih, po celi evropi.
Otroci so tutdi lahko divkaki, mamice na vzven lepe, ko je ne gledas pa mogoce se slabse kot na javnih plazah… smeti so povsod…. Ker ko pridejo mislijo da so kupili staff pa se ostale goste… Mogoce smeti in prenaziranja v restavraciji, ki je odprta 24ur ne opazite oz. Se niste bili…. Cestilke pa cele dneve delajo, samo zato da je cisto….
Ni lih treba ljudi ocenjevat po tem kaksno izobrazbo imajo ali kako debela denarnica strli iz zadnjega zepa.
Anonimno 6684, 12.08.2023 ob 15:42
Jaz grem pa največkrat na plažo, kjer kelner prinese pivo. In to v krigli iz zamrzovalnika.
Tule moram posebej pohvaliti plažo Antisamos.
No, ti tudi znaš uživat. Pivo na plaži mora res ledeno bit. Sonce pa žgoče, vroče. Potem pa še v kristalno čisto morje na ohladitev. Pa seveda ne takoj pod tuš, da ostane koža slana, da učinkujejo morski minerali, ki zdravijo dušo in telo.
Ne rabiš kaj hudo opazovati. Gluhi menda niste, slišite vreščanje. Ko po tvoji brisači otrok ali pes laufa menda opazite al ne? Ko si nekdo pol metra od vas nohte striže ali pa mozolje stiska menda opazite? Ko si nekdo prižge čik/joint zavohate, če je meter stran al ne? Ali ne, ste kot fijakarski konji? In ja, javne plaže so v večini ogabne v sezoni. In ne ni to samo na hrvaškem. Povsod je isto sranje. Ne samo na plažah. Posledica egoizma ljudi. Ljudje ne vidijo več nikogar razen sebe. Kaj pomeni civilizirano obnašanje je večini neznano.
ne rabiš, 13.08.2023 ob 08:19
Ne rabiš kaj hudo opazovati. Gluhi menda niste, slišite vreščanje. Ko po tvoji brisači otrok ali pes laufa menda opazite al ne? Ko si nekdo pol metra od vas nohte striže ali pa mozolje stiska menda opazite? Ko si nekdo prižge čik/joint zavohate, če je meter stran al ne? Ali ne, ste kot fijakarski konji? In ja, javne plaže so v večini ogabne v sezoni. In ne ni to samo na hrvaškem. Povsod je isto sranje. Ne samo na plažah. Posledica egoizma ljudi. Ljudje ne vidijo več nikogar razen sebe. Kaj pomeni civilizirano obnašanje je večini neznano.
Se tudi strinjam. Pa razumem otroka, kužka, ki ti uleti, tudi otroško igro, ampak tisto vpitje in hrup, pa še nabijanje kakšnega radia me zelo moti. Itak rajši hodim na dopust izven sezone in dam kak evro več, da sem na bolj mirni plaži
Lani na plaži ob priljubljenem slovenskem jezeru…pride familija naplavljenih kitov, vsi zašpehani, mulo knedeljček gazi po vodi do kolen, ker za plavanje itak nima kondicije, pljuva v vodo, se dere…mami glej to, glej ono….pa ne en majhen mulček, vsaj 10-letnik. Ko se upeha (po ene 5 minutah), se naplavi na plažo, mamica ga skrbno nahrani s čipsom in kokakolo. Nakar mulo zagazi v grm za mano in začne nonšalantno lulat, vsem na očeh, resno, 10-letnik brez hlač sredi plaže, lepo urejen javni wc je 20m stran. Starši ne trznejo, še naprej se bašejo s smokiji in glasno pogovarjajo, kaj bodo pa danes skuhali za kosilo in kaj so prebrali v trač revijah. Bljak. Ma si nisem mogel pomagat, je blo kot da bi gledal nek National geographic dokumentarc.
Se strinjam z “Ne rabiš”. To je posledica egoizma. Vsak gleda samo nase in se sploh ne ozira na druge. Jaz nisem mogla verjet, ena družina mi je dobesedno svojo brisačo dala na mojo, svoje superge direkt zraven moje brisače itd. Pa je bilo dosti placa. Ko sem prišla ven iz morja dem najprej rekla, če lahko umaknejo mal brisačo, pol superge in pol, da sem mislila na brisači ležat in če mi pustijo dosti placa za to. Skratka ignorantsko do konca. Ali pa s temi rezervacijami z brisačami in potem jih ure in ure ni, ljudje pa nimajo kam brisače odložit. Včasih res ni bilo tako. In ko ena piše, da bi bil svet lepßi, če bi se brigali zase. NE ni res, ravno zaradi te miselnosti je vse slabše, ker se dopušča vsako s….
Meni je tud dovolj teh nevzgojenih ljudi lahko rečem posameznikov, ki se obnašajo na plažah kot, da so v dnevni sobi. Tam ona si pili pete, tam una, druga stiska tipu mozolje, tam Un pes skače okoli ljudi. Že dolgo hodim zgodaj zjutraj, ko ni še nikogar in uživam.
Ne moti me glasnost, ne moti me pes pri družini, samo, da je pri njih ne motijo me otroci. Moti pa me malomarnost posameznikov.
Eh glede knjig pa, tud jaz se že vtaknila hud roman v ovitek psihologije ??
Ravno danes sem videla kako so štirje prišli na plažo s potovalkami. Potovalkami!!! Deca – en v oprijetih kopalkah, drugi mlajši v hlačah čez kolena. Ženski – ena v tangicah, druga v svetlih kopalkah kjer se je vse čez videlo. Paradirali po plaži kot neke hude znane osebnosti, se slikali, nastavljali, skakali v vodo. Mislim, da je kar nekaj folka odšlo stran od tam. Ko se ti dobesedno pod nos postavi z golo ritjo, če je nočeš pogledat drugače.
Matho, 13.08.2023 ob 18:08
-
Jaz pa mislim da si ti nevzgojena in čudna, da na plaži bereš knjigo. Knjige niso za dopust.
Joj gospa “opazovalec 332”. Vam mora bit pa fajn hudo v življenju, ko se ukvarjate s takimi stvarmi. Če ste že vi intovertirana, ne rabijo bit tudi vsi ostali. In če že vi raje jeste junk v kafičih, ki ga zalivate z aperolom, to ne pomeni, da si drugi ne morejo na plažo prinest tega, kar se jim zdi bolj zdravo. Nikjer ne piše, da si ne smeš nositi hladilne torbe. Očitno pa ste tudi taka, da bi otroke raje privezala za marelo (radius 2 m), kot pa se šla z njimi igrat.
Jah, tud taki morte bit, da vas lahko tudi mi ostali komentiramo. :)))
Draga gospa, glede na to kako uglajena zgleda da ste bi bilo najbolje, da na take plaže ne zahajate. Pejte v hotel za upokojence, kjer je prilagojeno ” umirjeno” okolje, za take ki nimajo živcev glasnih otrok poslušat.
Verjemite, da tudi otrokom gredo na živce, ljudje ki pridejo na plažo spat, in samo ležijo na plaži, ne da se jim niti riti dvignit, da bi do vode šli, potem pa postrani gledajo ” nevzgojene srake”, ki si jih starši za 2 minuti dovolijo spustit z vrvi, da so lahko samo otroci.
Anonimno 1645, 13.08.2023 ob 15:36
Res ste bolniki, kaj vas brigajo drugi, mi gremo na plažo zaradi sebe. Ko bi se toliko, kot se brigate za vse ostale brigali zase bi bil svet veliko lepši.
Ja, zaradi sebe gremo, seveda. Ampak pri tem se ni treba obnašat k opice, kot da ste sami na plaži.
Forum je zaprt za komentiranje.