Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na plaži se takoj vidi iz kakšnega gnezda prihajate

Na plaži se takoj vidi iz kakšnega gnezda prihajate

Veš, saj ni važno, kaj kdo bere (btw, jaz sem tudi prebrala skoraj vse Marke, Zagorje, Kite , ..Alane),sploh ni važno.

Tu ne gre niti za to, ob katerem hotelu sediš. Ali kjerkoli.

Gre za to, da raja tuli, skače  med in po brisačah , pušča za sabo svinjarijo, ki je ni mogla požret , si strižejo nohte na tacah ipd ipd.

Tega kulturni ljudje pač ne delajo,  oni ta drugi pa.

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimen264, 27.07.2023 ob 17:45

S prijateljem sva sla pogledat plazo v zusterni, svoja psa sva pustila doma, sedela sva na skarpi in tiho brala vsak svoj strip blek stena in komandant mark. Verjetno to ctivo ni za vas, visjo kasto, dovolj izbrano, nama so pac lahko branje na plazi, ker kaj drugega se ne da brat ob otroskem vpitju. Oba s srednjesolsko, torej nizjo izobrazbo, sva pila navadno vodo in se tiho pogovarjala. Upam, da je to ok za Vas ?

Ha ha ha….zelo dobro!

Ne vem iz kerega hleva si pa ti, da res verjames, da bos ti na javni plazi diktiral/a kaj nekdo lahko pocne. Zase se brigaj, ce te pa kaj moti, doma ostani.

opazovalec332, 27.07.2023 ob 13:20

Ko greš na plažo kakšega lepšega hotela so ljudje mirni. Ženske imajo dolge bele tunike, očala in klobuke. Mažejo se s kremo, berejo knjige in se tiho pogovarjajo.

Ko pa greš na javno plažo pa vidiš vsega. Danes zjutraj sem na plaži opazil mlajšo žensko, ki je tja prišla iz bližnjega hotela. Imela je sončna očala, ležala na ležalniku in tiho brala knjigo o psihologiji. Zraven nje je sedel partner, ki je bral kot nek potopis tip knjige. Vsake toliko sta se mirno pogovarjala, tiho. Imela sta tudi malo hčerkico, ki se je igrala v vodi. Ob vrnitvi k staršema je tudi sama brala knjigico. Zelo lep prizor mirne družine.

Zraven pa en kup srak, veliko njih tudi Slovencev, pa Nemcev in Čehov. Derejo se kot živali, mularija nevzgojena, ni šans da v roko knjigo vzamejo. Bulijo v telefone kot pribiti, babe se pogovarjajo o telenovelah, desci pa o babah in pivu. Veliko preklinjajo in tulijo, tako odrasli kot otroci. S sabo na plažo privlečejo kup hrane, kot bi se pripravljali na apokalipso. Da, takoj se vidi od kod prihajate.

Saj veš, kaj pravijo: lahko vzameš človeka iz vasi, ne moreš pa vzeti vasi ven iz človeka. Seljak je pač seljak.

Na javni plaži (v sezoni) sem bila nazadnje 7 let nazaj. Nek “gospod” poleg mene si je odstranjeval trdo kožo na nogah (dobesedno pol metra od moje blazine), isti teden se mi je otrok polulal na to blazino, kolikokrat so tekli čez njo sploh nisem štela, psi so se veselo otresali čeprav je bila plaža kjer ni dovoljeno živali imeti, ljudje glasni, rigajo  (po popitem litru piva očitno paše), prdijo, kadijo…ne hvala. Pa se nimam za nobeno višjo kasto ipd., oba moja starša sta bila navadna delavca, ampak sta pa vzgojila svoje potomce v ljudi. Kar veliki večini očitno ne uspe.

Jaz znam oboje 🙂

Znam brat učene knjige, znam pa tudi vtaknit roman v ovitek Linear algebra done wright. Znam pripeljat svoje otroke in vzet še kopico drugih zdolgočasenih od počitnic in jih spustit kot trop, znam jih pa pustit doma pri babicah in pripeljat svojo čudovito psico, ki je lepa ampak lena ko smrad. Tam leži in se nastavlja ko da je diva in mi da takoj pridih modre krvi. Znam bit tiho in s klobukom in sončnimi očali opazovat morje, znam pa se prav po moško razkrečit z roko v bok, prižgat čik in pit poceni pivo.

Dejstvo je, da je čedalje več nevzgojencev, ne le na plaži, ampak povsod.

Iz prve roke: FKK plaža polna folka cca 45+ ( in ja, s knjigo v roki in vsi tiho, najde se kakšen primitiven kadilec, ki zasmraja vonj po morju in borovcih). Pa se ti na to sklanato plažo, ki ima nevaren skalnat dostop v morje, prinese familija z dvema predšolskima otrokoma in začnejo svoj cirkus. Za nameček je 10m vstran na voljo več plaž primernih za otroke (kamenčki, betonirana, mivka, s stopnicami, pomoli,….). Ga fotr vleče tamauga od plitvine s kamenčki, kjer drugi otroci gradijo kanale in reke in še in še enga samga veselja. Pravi tamau, oči, a bomo na kamenčkih in ga vleče z vso silo fotra nazaj…

Ampak ne, starša se pač ne bosta teh nekaj zgodnjih otroških let prilagajala. Če sta onadva za FKK in četudi je ta čist mim za otroke, bosta izolirala svoja malčka na tistih skalah med samimi starci. In ko bi bili vsaj tiho. Vsi se obračamo, zavijamo z očmi, starša se ne dasta motit in pustita mulcema, da počneta kar hočeta.

Mučenje otrok, dobesedno. Revčka, tamala dva. Ampak staršev si pač ne moreš izbrat.

Pa ne slepite se, ta nenormalna glasnost je odraz nezrelih, nesposobnih in tudi nevzgojenih in lenih staršev. Ni povezano z materialnim statusom. Bolj z izobrazbo in njihovo vzgojo, čeprav imaš tudi izobražene motence, ki svojo motenost prenašajo na potomce.

V takem džumbusu, ki ga opisuješ, sebe ne vidim brati, ker se težko zberem, če mi nekdo tuli in ropota zraven, tako da resnično občudujem tisto familijo, ki si jo vidil brati. Kako ljudje najdejo mir v sebi, če jim nekdo razgraja zraven?

Bivša, 27.07.2023 ob 16:01

Meni je užitek privleči si na plažo nizek stolček in malo hladilno torbico. Grem na najhujše sonce, kjer ni gužve, ker se vsi tlačijo v senci. Jaz pa, ki obožujem peklensko vročino, se dobro namažem s kremo in odprem knjigo Štoparski vodnik po galaksiji. Nato iz torbice potegnem ledeno mrzlo pivo, pločevinka je vsa orosena in si ga začnem natakati v kozarec. Zavistni pogledi iz okolice… Neprecenljivo 😉

NIso to zavistni pogledi. Verjemi da ne. To so pogledi: “Glej uno budalo ki kao bere knjigo u bistvu se pa cmari ku čevap.” ????

Z otrokom neplavalcem na plaži ne berem, ker ga pazim. Dva bereta težke knjige punčka se pa sama igra v vodi? Mogoče bereš kakšen poletni roman, kjer lahko napol bereš pa zraven z enim očesom gledaš kje je otrok.

No ti lepo beri knjige mi se oa bomo pogovarjali o pivo, vsak zase ?

Mogoče pa nisi na pravi plaži?

Hodim na bližnjo plažo ( 200 m od apartmaja). Ljudi je precej, razno raznih. kakšni so, ne vem. Me ne zanima. Grem v vodo , odplavam svoje in nazaj v senco pred apartma ( 2-3x na dan). Sem na dopustu, ne na mučenju na plaži.

Gatus Cativus, 11.08.2023 ob 12:39

Ne vem iz kerega hleva si pa ti, da res verjames, da bos ti na javni plazi diktiral/a kaj nekdo lahko pocne. Zase se brigaj, ce te pa kaj moti, doma ostani.

Točno tako drhal je avtor opisal. Pljuvate ravno tisti, ki ste ološ od ljudi. Brez kulture, egoisti.

Izobrazba in debelina denarnice nimata nikakršne veze s tem.

¹Nick Javna, to me zanima, si prepričana, da ljudje na javni plaži  glasno podijo?

Pa gre za stare ali mlade?

Imam bolan dvanajstnik zato vprašam, ker ni včasih uide, vetrovi se zberejo in usekajo. Zato si zaradi diagnoze ne upam it na morje ker se mehurčki vidijo v vodi…

Zakaj pa ti ne bereš knjig?

Če bi bral, se ne bi tolk ukvarjal z okolico.

Eni ljudje so mirni, drugi do polni energije, katero sprostijo tudi na plaži. Zakaj ne.

Predlagam, da hodite na dopust izključno v hotele s ☆☆☆☆☆.

Probaj najprej “spucat”pred svojim pragom in v glavi.

Jaz sem ljubitelj miru in uglajenosti na plažah in povsod v turizmu.

Z otresanjem psov nad brisačo rešujom z ozaveščanjem lastnkov.

Edino veliko neprijetnost sem imel, ko sem med dva borovca razprl mrežo za ležat. Ko sem prišel iz vode je v moji mreži ležala uglajena in mirna dama, ki je brala knjigo. Glede hipokrizije in premočnih egov ni meja.

Začni hodit na morje zunaj sezone… ne boš imel nevzgojene golazni na plaži in 90% kričačev manj + počitnice so izjemno ugodne. Mi letos vzamemo mulce iz šole skupno za 3 tedne in gremo na morje (pač bodo mal bolani, mal bodo pa dopust koristil).

Jaz preziram ljudi kot ste vi, pa kaj res nimate boljsega dela kot obirati druge ? ce vas vse našteto tako moti pa ne hodite na javne plaze pa bo problem resen. Meni je na morju cisto vseeno kaj kdo pocne in kako izgleda, ce me kaj moti se umaknem in ne blatim nekoga javno… Če pa si želite popolne tišine pa boste morali na dopust v knjiznjico zal…

Mislim, da na Hrvaškem kamor koli bo šla ne boš srečala kaj prida pametnih gostov. Ozri se raje proti Italiji in Franciji. Meni je tam prva liga, tudi če je na plaži gneča ni posebnega hrupa in razgrajanja.  Pa nasploh ljudje ki tam dopustujejo imajo nek standard.

Keren2023, 12.08.2023 ob 12:26

Jaz preziram ljudi kot ste vi, pa kaj res nimate boljsega dela kot obirati druge ? ce vas vse našteto tako moti pa ne hodite na javne plaze pa bo problem resen. Meni je na morju cisto vseeno kaj kdo pocne in kako izgleda, ce me kaj moti se umaknem in ne blatim nekoga javno… Če pa si želite popolne tišine pa boste morali na dopust v knjiznjico zal…

Tudi tebi je uvidevnost in kultura španska vas. Sicer pa od balkancev, primitivcev, idiotov in egocentrikov drugega normalen človek niti ne pričakuje. Ste pač neotesana drhal.

S svojim vedenjem motite druge ljudi, če ti to ni jasno, da se svet ne vrti okrog tebe in tvoje neotesane družbe nisi drugam kot za v geto.

Mi pa pač nismo takega tipa ki bi zapravili jurja al dva za branje knjige, to lahko delamo doma celo let skoraj zastonj ane….. morje je zato da otroci uzivajo. Res pa da ne razgrajajo ampk uživajo.

Kaj mislite s tem, da ljudje katero sprostijo tudi na plaži?

A da prdnejo na plaži? To je sramotno tako kot prdeti v vodi.

To je namreč moje vprašanje za osebo z nickom Javna.

Na morje ne hodim in knjig  tam ne morem brati, paziti moram, da se ne najem preveč. Ker hemoroidi so mi poslabšali sfinkter, da to ne tesni dobro in pod pritiskom morske vode pri plavanju to prdi in ne enkrat, la ne enkrat, ampak mehurčki brbotajo celi čas, ker teža id hektolitrov morske vode okrog mene močnejša od sfinktra črevesa.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close