Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis na nočni omarici

na nočni omarici

Lastnik tega portala je, hvala Bogu, drugačnega mnenja kot ti.

LP

Astrid Lindgren- vse, najbolj pa Pika Nogavička, avtorica je bila vse življenje tako..mlada, tako polna duha, dokler je lahko, plezala po drevesih,in…

English companion

1984,Fahrenheit, Živalska farma,…so tako že med nami.

Z.Bauman, karkoli, počasi.

pravljice vseh sort in vrst, so zelo potrebne – in pašejo.

Kuharske knjige, ki se lepo berejo.

Mojster in Margareta

Ulikses, pa ne pridem skoz – bom, ko še malo zrastem

h3h3. Ime mi je Astrid pa sem ze nevem kolkokrat prebrala knjigo Pika Nogavicka

@Mitka: se strinjam, kam bi pa prišli, če bi vsi enako mislili.
Ravno na tem portalu sem zadnjič prebral misel, ki mi je zelo dopadla. Nekako takole: “Vsi so bili na moji strani, zato se je čoln prevrnil”.

si poizkusila z Vitomilom Zupanom? Verjamem da jih boš imela blizu nočne omarice

E.M.Remarque: Na zahodu nič novega zaradi…
“Zakaj ste tako tiho?””Vpijem. Vi me ne slišite.”
in “brez ljubezni je človek le mrlič na dopustu.”

Vedno tudi Steinbeck:Polentarska polica, zaradi..
“zakaj si tako stroga do same sebe?”
“Z banano si vendar ne moreš odrezati noge” in vse,kar sledi o pravem prijateljstvu in nasvetih kako osvojiti moškega ; )

Na moji nočni omarici pa se nahajajo vse zvrsti. Berem odvisno od razpoloženja…
Knjižni molji me boste napadli, če vam razkrijem, kaj je vse

je pa tudi knjiga, ki jo že od srednje šole redno jemljem v roke in me vedno znova navdihue: Zzbirka pesmi Simona Jenka…

Saj menda ne bo nihče verjel, ampak berem Svetinovo Ukano (iz osebnih razlogov).

Če velja tudi iz čisto osebnih razlogov, potem je to Čas smrti (Dobrica Ćosić).

Pred prazniki sem končno dobila v knjižnici knjigo “Majada, iraška hči” avtorice Jean Sasson. Knjiga opisuje, kaj se je dogajalo v zloglasnih ječah Sadama Huseina. Z muko sem prišla nekako do sredine, sedaj jo pa že dva dni gledam na nočni omarici – ali bi nadaljevala z branjem ali ne? Mislim, da jo bom neprebrano v sredo nesla nazaj:-(( Preveč kruta, preveč pretresljiva, ne morem brati o vseh teh grozotah—
Vedno večkrat razmišljam, da je življenje prekratko, da bi si ga oteževala s takim branjem. Kar človeku še preostane let, si jih vendarle mora obogatiti z lepoto..
Želim, da ta knjiga ne bi bila nikoli napisana – oziroma da se vse kar opisuje, ne bi nikoli zgodilo!

New Report

Close