Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na morje s čolnom

Na morje s čolnom

Imamo 5 m dolg čoln. Letos me malo mika Murter. Ali so tam v okolici kakšni lepi zalivčki. Na Kornate me ne vleče. Do sedaj smo raziskovali Kvarner in oklico Zadra s Kornati.

Do Murterja boste s čolnom potovali kar nekaj tednov. Odvisno katero vodno pot uberete, se je pa smiselno prej pozanimati z vodostaji rek tako v Sloveniji kot na Hrvaškema. Razen, če greste z avtom do Pirana, pa potem do Murterja pač po morju. Tako si jaz predstavljam tvoj naslov ” NA MORJE S ČOLNOM ”…..

Jaz pa nisem tako razumela. Čoln na prikolico, pa do Murterja.

hja kot pravi težka bo – težka bo 🙂

saj vem, kaj hočeš reči. in ja, murter je super izbira. seveda so otočki okrog – malo si poglej na nečem, čemur se reče ZEMLJEVID :))))) če ga nimaš doma – striček gugl vse ve.
Ali googleearth.

Kaj pa Silba?

Da bo izbira lažja. Območju okrog Murterja včasih rečejo tudi jadranska “Polinezija”. Da bo jasno, o čem govorimo – o množici malih otočkov, ki so blizu, plitvinah, turkizni, topli vodi itd. Severnojadranski otoki (a la Silba) so večji, bolj oddajleni eden od drugega, voda je globlja in manj topla.

Mi smo z Murterja (Jezera) pluli mimo Blitvenice proti Smokvici, Kakanu, pa na Žirije, Kaprije… Lepo, z veliko zalivčki za kopanje.

Če imate soliden motor, je Murter izjemna izbira za počitnice s čolnom. Poleg tega, da je okrog Murterja polno otočkov, se lahko zapeljete vse do Šibenika na jug in Biograda na sever oz. do Kornatov proti odprtem morju.

Priporočam ti, da si kje sposodiš “peljar”
– to je knjiga, kjer so podrobno opisani vsi zalivčki, privezi, na kaj je treba biti pozoren ipd ..
Na barki nujna reč.

Ali pa vsaj knjigico “808 lučica i luka” , tu je ravno tako opisano, kjer je kul za sidranje in privez in kje je nevarno (čeri, podovdne ovire).

Sicer pa ima Murter dve marnini na sseverni in eno na južni strani, blizu severnega dela je tudi krasna mivkasta Vrgada (čolnom so namenjene boje – vendar previdno – tam okrog tako krog vrgade kot okrog murterja – je precej plitvin, zato spremljate karte. (oz. preverjajte z GPS.)

Lahko greste tudi do šibenika in gor do slapov reke krke, ali živahnih vodic, ali do spodnjih kornatov, kaprij, žirja …

Vendar s 5 meterskim čolnom le ob res stabilni vremenski (ki jo je treba redno spremljati) in z dobrim poznavanjenm navigacije.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close