na mobilnem telefonu mi na ekranu piše E ; kaj to pomeni
noben ti ne sedi gor, samo indicira, da imaš pač odvisno od telefona, aktivno paketno povezavo torej mobilni internet oz. imaš omogočeno, ni aktivna in ti pač indicira da si v 2G omrežju.
A to ti piše tam, kjer so v vrstici podatki na majhno (ura, baterija, …)? Če ja, potem to označuje podatkovno povezavo, E=edge, gre za izboljšano gprs tehnologijo. Zdaj ne vem, kakšen telefon imaš, ampak novejši telefoni so že šli malo naprej in tisti imajo iznako 3G ali H. Jaz E-ja že ne vem koliko časa niti videl nisem na svojem telefonu, ker so očitno že nadgradili večino baznih postaj po Sloveniji. E, 3G, H in podobno ti bo izginilo, ko boš izklopila podatkovno povezavo.
pač imaš različne oznake za različna omrežja, za gprs je oznaka G, za malo naprednejše mobilno omrežje ali Edge je oznaka E, potlej imaš omrežje tretje generacije je oznaka 3G in 3G+, potlej maš pa mobilno širokopasovno omrežje, HSDPA z oznako H ali hspa+, H+ itn. pač odvisno kater signal ti lovi tist simbol ti pa kaže.
če te pa skrbi, najbrž imaš androida, pa pojdi v nastavitve, mobilna omrežja in internet al kaj je že poslovenšteno, pa potlej izberi v tem meniju mobilni internet, pa izključi paketne podatke.
Včasih ga imam, ker šlatam po tipkah, na katere se ne razumem. Nato ga komplet ugasnem in ponovno vžgem. Tisti E mi zgine. Takšen je moj recept.
Pravilno. Meni je E svetil dva dni, ker slika ni prišla do naslovnika. Nato sem pošiljanje preklical, ker je bilo na čakanju in E se je ugasnil.
Forum je zaprt za komentiranje.