Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Na maturo pri 30ih

Na maturo pri 30ih

Pozdravljeni! Zanima me ali kdo mogoče ve, kako je z opravljanjem mature za odrasle?

Srednjo poklicno šolo sem nehala obiskovati na sredini 4. letnika. Ali moram za opravljanje mature dokončati zadnji letni? Je slučajno kakšna časovna omejitev, npr. da se mi prvi trije letniki ne priznavajo več, glede na to, da je minilo že kar nekaj let od kar sem obiskovala srednjo šolo?

Je kdo, ki je maturo opravljal v odrasli dobi in ima kakšen nasvet?

najprej moraš srednjo šolo končat, če hočeš poklicno maturo opravljat. če hočeš delat splošno maturo, ti ni treba, če prav razumem

24. člen

(pravica do opravljanja mature)

Splošno maturo lahko opravlja kandidat po uspešno končanem četrtem letniku gimnazije ali po uspešno opravljenem maturitetnem tečaju.

Splošno maturo lahko opravlja tudi, kdor ne izpolnjuje pogojev iz prejšnjega odstavka, če je ali bo v letu, v katerem bo opravljal maturo, dopolnil najmanj 21 let.

Poklicno maturo lahko opravlja, kdor je uspešno končal zadnji letnik izobraževalnega programa za pridobitev srednje strokovne izobrazbe ali je opravil mojstrski izpit, oziroma kdor je uspešno končal četrti letnik gimnazije in opravil poklicni tečaj.

Kandidat lahko maturo v celoti opravlja večkrat.

Kako je pa s časovnimi omejitvami pri dokončevanju srednje šole? Se mi še kar priznavajo do sedaj opravljeni predmeti ali moram v SŠ od začetka?

Odgovor na objavo uporabnika
Mirna671, 07.12.2021 ob 11:39

Kako je pa s časovnimi omejitvami pri dokončevanju srednje šole? Se mi še kar priznavajo do sedaj opravljeni predmeti ali moram v SŠ od začetka?

Bi mogoče poklicala tja, kjer to dejansko vedo in se s tem ukvarjajo, torej na srednjo šolo, oddelek za izobraževanje odraslih, ali boš verjela vsakemu aninimnežu na javnem forumu, ki pojma nima? Razmisli.

če imaš končane 3 letnike šole, ki še vedno obstaja (poklic), potem imaš priznane te tri letnike.

ampak za kakršnokoli boljšo informacijo se obrni na šolo, kjer imaš te tri letnike narejene, ali na kak zavod za izobraževanje odraslih. 100% ti ne bo treba ponovno cele srednje šole delat.

Hvala za odgovore. Na forumu se zanimam samo tako okvirno, če kdo slučajno ve. Ko se bom zadeve resno lotila (pred septembrom sigurno ne), se bom seveda pozanimala na srednji šoli, zaenkrat samo zbiram informacije.

Odgovor na objavo uporabnika
Mirna671, 07.12.2021 ob 13:13

Hvala za odgovore. Na forumu se zanimam samo tako okvirno, če kdo slučajno ve. Ko se bom zadeve resno lotila (pred septembrom sigurno ne), se bom seveda pozanimala na srednji šoli, zaenkrat samo zbiram informacije.

Ne boš verjela, ampak zaposleni v srednjih šolah/izobraževanje odraslih so tam tudi za to, da ti podajo relavantne informacije.

Priprave na splošno maturo

Na vsake toliko casa subvencionirajo dvig izobrazbe,tako da lahko dobis mogoce zastojn

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close