na letalo z mačko
Ali kdo ve, kake so možnosti potovati z mačko na letalu v London? Katere letalske družbe in od kod? Iz Slovenije ni mogoče, ker v London ne letijo. Bi pač najprej leteli v državo, kamor je to možno in od tam naprej v London. Maček je bil 3 leta pri meni “v varstvu” in zdaj ga bo hči odpeljala nazaj k sebi, kjer že dolgo živi.
Vecina letalskih druzb dovoli prevoz mucke v potniski kabini. Ne bo problem. Seveda jo moras imeti v primerni potovalni torbi, kletki. Poglej povezavo Ljubljana Frankfurt in dalje London. Ne vem kako je trenutno s sosednjih Italijanskih letalisc? Ali Graza?
[/quote]
Sicer maček bo strasansko trpel na potovanju. To je zanj velik stres. Sploh, ce ga slucajno med letom ne bo smela imeti pri sebi. Ne bi raje razmislili, da ostane pri vas? Potrbuje seveda tudi vse potrbne dokumente. Ne mučitejo s selitvijo.
Maček ima vse dokumente in transporter v katerem je pripotoval iz Londona pred 3 leti. Zavedam se, da bo to hud stres za mucka, bo pa potoval seveda v kabini ob hčerki, oziroma pod sedežem. Doma imam še eno muco, s katero se v teh treh letih nista spoprijateljila in vem da nista srečna skupaj, bo bolje za oba.
Najbrž misli karanteno za muco zaradi stekline? Se mi zdi da sem nekje brala da so to omilili ali nameravali omilit, ampak ne vem kako je s tem zdaj. To bi verjetno bilo najbolje vprašat na konzulat.
[/quote]
Če se prav spomnim je po prvem cepljenju inkubacijski čas po katerem ga lahko pelješ čez mejo. Mislim da ni dolg. Veterinar ti pove koliko dni moraš počakat. Pogledala sem v potni list in se cepi tri leta zapored. Nato pa čez tri leta ponovno. Pišem za prestop meje z avtom. Če je v zračnem prometu kako drugače pa ne vem. Kot si svetovala je pametno vprašat tudi konzulat.
Forum je zaprt za komentiranje.