Na kreto z lastnim avtom ali rentanje na Kreti?
Živjo.
Se 2 odpravljava na Kreto … in sva mislila iti kar z avtom, ampak je AnekLines za Trst-Patras in pa trajekt Pireas-Chania full drag!! Res, po 70€ za eno smer, torej cca 280€ za obe smeri (za avto govorim, za osebe je dost poceni), kar je kar preveč. Ima kdo informacije, koliko se kaj splača na Kreti sami rentat avto za recimo 14 dni ali kaj takšnega, saj imava željo Kreto videti v cca 14ih ali več dnevih.
Na netu sva gledala in so cene cca 10.000 na dan, kar je pa absolutno preveč, razen če so tiste lokalne rent-a-karkoli kaj cenejše in niso na netu (se mi zdi, da samo bolj prestižne imajo svoje spletne strani).
Ok, torej, kakršna koli informacija prav pride.
Hvala.
Primož
Bil sem dvakrat na Kreti, še krajši čas kot vidva pa sem šel z avtom, če gresta z istim prevoznikom s Pireja imata še 20% popusta, če bosta več kot štirinajst dni se vama sploh splača, kajti če bosta prekrižarila detaljno celo Kreto znese to cca 2000 km.Če je najem 40 EUR na dan je to minimalno 600 EUR, pa še pot od Patrasa do Pireja za dva.Zato vama predlagam prvi dan do Igoumenitse kamor prideta ob 2h, nato še isti dan do Meteore( kamping Vrahos Kastraki, prenočita), naslednji dan hiter ogled Meteore in nato nadaljevanje do Aten(Pirej), kjer imata okrog 8h popoldan in nato proti Kreti (spanje na ladji) srečno
lp
dani
miro, ne morem na skuterju in z ruzakom prevozit celo grčijo, sej motor guzne 🙂
hvala dani za info, skoraj sigurno greva kar s svojim avtom, saj v končni fazi to pomeni max 4 tanke bencina, kar je cca 40.000 SIT, najem je pa ene 3x dražje 🙁
imaš še kakšne fine napotke za Kreto, hrana, voda, sobe, kampi, … karkoli, kar bi lahko vedele, pa ne veva 🙂
hvala,
lp
Primož
Kreta se deli na dva dela, severni podoben Portorožu, sam hotel in gužva, ter na južni, ki je kar divji. Glede vožnje po Kreti pa je nerodno ker ne moreš ob obali obkrožiti Kreto, ampak se vračaš v notranjost, pa nazaj k obali, zato narediš tudi veliko kilometrov, če hočeš videti celo, je pa tudi precej hribovita in ceste ovinkaste, tako da gre stvar kar počasi.Kampov je na južni strani manj, se pa kje skriješ in prespiš. Srečno
lp
dani
Hej dani,
včeraj sem bila na Erazmu, da bi si uredila vse potrebno za trajekt Trst-Patras, Pirej-Chania, pa nisem prišla daleč, ker sem hotela najprej urediti še ISIC kartico pa nisem imela slike :))
No pa sem se hotela malo pozanimati. Gospodična na Erazmu mi je rekla, da urejajo samo karte Trst-Patras. Nakar se obrne k njej njena sodelavka in jo pouči, da se da urediti tudi karte Pirej-Chania. Skratka cela zmeda. Na popotniški agenciji sploh ne vedo kaj ponujajo! In potem še omenim, če imam res dodaten popust, če grem iz Pireja isto z Anek lines, pa je bila še bolj zmedena. Torej kako naj si uredim karte in ali si ti res uveljavlal ta popust (ker tega podatka nisem zasledila niti na uradni spletni strani od Anek lines).
In kaj je sploh to, kar jaz “uredim” na ageniciji Erazem. Če jaz hočem rezervirati karto za dve osebi in en avto, kako oni vedo da je tisti dan kaj prosto? Ali imajo računalniško bazo, kjer me tudi vpišejo notri in mi zagotovijo prosto “parkiričše” na trajektu za tisti dan? Ali je to samo tako da kao samo nekaj rezerviraš in potem uletiš tisti dan v Trst in čakaš da ti oni rečejo šele jutri bo prosto za vas … Skratka malo sem zmedena …
Pa še glede vračanja nazaj. Na agenciji naj bi naredili tako, da imam odprt povratek in plačam ceno za plovbo v nizki sezoni. In kaj če je tisti dan že vse zasedeno ko hočeš nazaj? Prosim za kakršen koli nasvet, da se bom znala bolje obrniti na prava vrata in da ne bom komplicirala uni gospodični na agenciji :)))
Hvala, Nats
Na domači strani Anek line lepo piše, da imaš popust na liniji Pirej -Kreta( tri destinacije) 10% na podlagi karte iz Italije in 25 % na povratno karto.Svetujem ti, da kupiš samo karto Italija -Grčija povratek odprt, nato pa vse drugo urediš v Pireju.Glede povratka pa telefoniraš na agencijo v kraju,kjer se misliš vkrcati, vse podatke dobiš na njihovi domači strani. Jaz teh problemov nisem imel, ker sem vedno šel izven sezone.
lp
dani
Forum je zaprt za komentiranje.