Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek na koliko časa se menjajo plenice psu, da se ne vname koža

na koliko časa se menjajo plenice psu, da se ne vname koža

sem nekje že nekaj napisala, a ali ni objavilo ali pa se jaz še ne znajdem tu

zanima me, na kak interval je treba menjati plenico psu, da se mu ne vname koža

in če imate kake izkušnje, kaj se najbolj obnese po previjanju, katera kremica

se dlaka močno umaže? s čim je najbojše očistiti psa, z vlažilnimi robčki?

Pel ga ven pa ne bo problemov, jaoooo!

Zakaj pa naj bi pes imel plenice?

Nasvet veterinarja….inkontinenca na stara leta..to kar nas čaka vse ženske…lulat hodi na plenično podlago, a ob hoji ji uhaja vedno pogosteje, propalin ni povezan s tem, propalin ima že 4 leta in ji je do zdaj pomagal, zdaj več ne

poleg tega pa ne more več na sprehod, ker ima tudi problematično staro hrbtenico, in včasih ne zmore več dalje, noge je ne držijo in si lahko še bolj poškoduje hrbtenico ko se muči da bi obstala na nogah, izogiba se trave, bolj varno se počuti na asfaltu

A je kdo od vas pomislil, da gre za starega ali bolnega psa? Za psa, ki okreva po operaciji? Ali je kdo pomislil, da so plenice nuja in ne kaprica lastnice?

Avtorica, žal ti ne morem pomagati, če gre čez noč, boš najbrž pustila vso noč gor, čez dan bi pa jaz bolj pogosto menjala. Sicer pa je najbolje, če kar pokličeš veterinarja in tam vprašaš.

Po mojih izkušnjah – tri leta je bil pes zaradi inkontinence v plenicah, posledica treh hernij na hrbtenici – če ima pes hudo inkontinenco, ga pač daš vsak dan pod tuš, ga umiješ z vodo in kakšnim nežnim šamponom, obrišeš, počakaš da se čisto posuši, predno da zaviješ v plenico ga pa po koži namaži s Penaten kremo da urin ne pride v stik s kožo in je posledično ne iritira. Plenice pa pač menjaš po potrebi, kot pri otroku.

Nasa je imela tudi en cas nekaj starostnih tezav, plenico smo ji menjali, ko je bila polulana.

Zdaj, ce ji stalno uhaja po kaoljicah, cez noc pustis eno olenico, zjutraj zamenjas, dokler si v sluzbi, tudi nimas kaj, je pac v eni olenici, popoldan pa zamenjas po potrebi, ko je polulana.

Jaz bi jo umila vsaj zjutraj in zvecer, verjetno pa tudi po sluzbi, ce ze omenjena Penaten krema za zival ni problem, je odlicna, z njo smo se mi znebili stalnih koznih vnetij pri otrocih.

Ja saj jaz sem našega umivala tudi vsaj dvakrat dnevno, včasih še večkrat. To pač vidiš sproti, po potrebi. Penaten krema je rešitelj v teh situacijah, ker naš pes je imel v predelu okoli spolovila čisto tanko in nežno kožo, ki se mu je brez Penaten kreme takoj vnela.

Hvala za nasvete in izkušnje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close