na koga so napisana vaša stanovanja
Živim pri tašči in mi na kraj pameti ne pade, da bi ji težila da naj prepiše stanovanje na sina, preden “škripne”. Pa tudi po smrti mi je kristalno jasno, da bomo morali izplačat moževo sestro.
Seveda se bo pri izplačilu upošteval naš vložek v taščino hišo in pa parcela ter les, ki ga je sestra dobila, ko je gradila.
Kar se našega vlaganja v hišo tiče sem z njim pomirjena, ker mi je jasno, da bi v tem času zdevala enake vsote za najemnino za ENO ali DVO SOBNO stanovanje, tukaj pa imamo 120m2 po tamalem.
aja drugače pa smo tudi mi najprej odplačali kredit za našo mansardo, sedaj pa šparam za izplačilo mojih bratov na moji domačiji.
Tista hiša bo šla v najem, če me bo pa kdaj tašča vrgla ven (z možem in otroci ali brez) pa imam kam za it.
Se mi pa zdi brez veze, da vstrajate na tem, da se prepiše nekaj na vas, za primer, če se možu kaj zgodi (al pa če zbezlja s kakšno mladoletnico).
Če bi se mojemu možu kaj zgodilo, bi lahko bila mansarda 100x prepisana na mene in kljub temu, da se s taščo super razumeva, bi po hitrem postopku pakirala na svoje.
Kako to misliš, da je partner neumen, ker vlaga v hišo? Ali ste v tem času ko živite tam morda kakšen mesec plačali najmenine tašči, zato ker živite v njeni hiši? Bi razumela, da bi plačevali najemnino + vlagali v hišo, tako pa če ste si belili stene in barvali okna, kupili zase novo pohištvo, to še ne pomeni, da ste potem upravičeni do polovice hiše… Lahko ste veseli, da vam je tašča dovolila, da tam živite in za zahvalo lahko tudi kaj popravite in obnovite namesto najemnine.
Sicer pa – kaj si pa ti dobila od svojih staršev? Koliko imaš pa ti našparanega v življenju, da boš zaščitila svoje otroke – NIČ? Torej si navaden parazit, ki živiš na račun drugih.
Kako to misliš, da je partner neumen, ker vlaga v hišo? Ali ste v tem času ko živite tam morda kakšen mesec plačali najmenine tašči, zato ker živite v njeni hiši? Bi razumela, da bi plačevali najemnino + vlagali v hišo, tako pa če ste si belili stene in barvali okna, kupili zase novo pohištvo, to še ne pomeni, da ste potem upravičeni do polovice hiše… Lahko ste veseli, da vam je tašča dovolila, da tam živite in za zahvalo lahko tudi kaj popravite in obnovite namesto najemnine.
Sicer pa – kaj si pa ti dobila od svojih staršev? Koliko imaš pa ti našparanega v življenju, da boš zaščitila svoje otroke – NIČ? Torej si navaden parazit, ki živiš na račun drugih.[/quote]
Jaz PARAZIT, to si verjetno ti. Imam prišparano, pa ne malo. Po mojih starših mi pripada cela hiša. Ja prav si videl, CELA HIŠA!!
Jaz PARAZIT, to si verjetno ti. Imam prišparano, pa ne malo. Po mojih starših mi pripada cela hiša. Ja prav si videl, CELA HIŠA!![/quote]
Draga ne razburjaj se preveč – škodi zdravju, imam svojo lastno hišo v Ljubljani – PA ŠE NISEM DEDOVAL, ko pa bom, bo padla še ena hiša.
Torej še enkrat vprašanje – zakaj hudiča si torej pri tašči če imaš toliko našparanega? Zakaj bi morala tašča prepisati na sina, če že imate hišo? Zakaj ne boš imela kam iti če te tašča z otroki vrže ven?
Si se zapletla v lasten klopčič?
Tudi jaz poznam podoben primer, le da ima ženska 2 otroka. Sina (njenega moža) so starši dobesedno vrgli iz hiše, ko so izvedeli, da ima ljubico, snahi pa so rekli, da je lahko v njihovi hiši za nedoločen čas (kolikor pač želi).
Gre predvsem za odnose med ljudmi. Če se zet ali snaha razume s taščo in tastom, mislim, da ne pride nikoli do problemov bivanja v primeru kake smrti.
Sicer pa tudi tukaj velja, da ni vse zlato, kar se sveti. Ne bi rada bila v koži te ženske, ki že desetletje ne more pripeljati nobenega novega partnerja na svoj dom, kjer pač ona živi. Ne, da ne sme, saj ji tega ni nihče prepovedal. Ampak vseeno je neko nenapisano pravilo, da lahko živi še naprej tam, ker je samska z otroki in ker je mož zasral njun zakon, ne ona. Dejansko je 2x žrtev: najprej žrtev moža, ki jo je pustil na cedilu, nato pa še žrtev tašče in tasta, …razen če ji ustreza tako živeti.
Sicer pa – kaj si pa ti dobila od svojih staršev? Koliko imaš pa ti našparanega v življenju, da boš zaščitila svoje otroke – NIČ? Torej si navaden parazit, ki živiš na račun drugih.[/quote]
Jaz PARAZIT, to si verjetno ti. Imam prišparano, pa ne malo. Po mojih starših mi pripada cela hiša. Ja prav si videl, CELA HIŠA!![/quote]
Pripada ti cela hiša? Ti pripada ali so jo prepisali nate? Zakaj ne? Kje piše, da jo boš dobila, ko starši krepnejo? Lahko jo podarijo npr. cerkvi, azilu za živali….
Ali pritiskaš na starše, naj ti prepišejo hišo???? In zakaj raje ne greš živeti k staršem, če imajo celo hišo, zanju je itak prevelika, ali pa jima pošlji kakšnega podnajemnika !!!
Forum je zaprt za komentiranje.