Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek na koga so napisana vaša stanovanja

na koga so napisana vaša stanovanja

Na koga so napisana vaša stanovanja? Živimo v hiši pri tašči, imamo svoj vhod. Rečeno je bilo, da je stanovanje zgoraj od mojega partnerja, nanj še ni napisano. Tašča je rekla, da ko bo narejena fasada, bom prepisala nate, od tega je že tri leta, pa se nič ne meni. Ko to partnerju omenim, pravi, bo že, itak da je moje. Glede na to, da imava majhnega otroka me skrbi, kaj če se njemu kaj zgodi (bognedaj, da bi se), stanovanje pa ni nanj napisano. Me v tem primeru lahko tašča z otrokom vrže ven? Vlagal je večino on. Kaj pa za primer, da bi se mi odselili, bi lahko dali stanovanje v najem? Najbrž ne, ker je vse napisano na taščo? Verjetno se tega boji. Kja menite?

moževo bo po smrti tašče, verjetno mož ni sezidal hiše, ampak je hiša od tašče… V končni fazi razmišljaš, če bi dali stanovanje v najem… seveda zato pač tašča ne napiše stanovanja na sina, da se izogne takim zapletom…

Ja, nič ni vajino dokler ne prepiše. smo bili na istem. če se možu kaj naredi nimaš nič, no tudi sedaj nimaš….Dejansko živita v njeni hiši. lahko vaju vrže ven, zaračuna najemnino,….

Kaj pa najin otrok, ne more naju v tem slučaju kar vreči ven?

Z lahkoto.
Vajin otrok bo dedoval po tašči namesto svojega očeta. 🙂

Moje stanovanje je napisano name, taščino stanovanje pa na taščo. Iz mojega me ne more vreči nihče, tako kot tudi jaz v taščino nimam kaj podtikati najemnikov (kakšna misel, omg!). Simpl.

O drugem pa ne bi, čeprav me prsti srbijo…

Moja hiša je pisana name. Mož je želel, da se preselimo v hišo, ki mu jo je podarila njegova mama. Edini moj pogoj je bil, da je hiša tudi prepisana nanj. Točno zaradi pomislekov, ki jih imaš ti. Če se njemu kaj zgodi želim, da sin ni v rokah drugih ljudi. Mojo hišo pa oddajamo in je posledično čez noč ne bi mogla uporabit.

Joj te debate glede lastništva so lahko tako zakomplicirane pa težke, ampak jaz bi raje čimprej uredila zadevo, se lepo pomenila, ker če nima nobenih čudnih interseov, bo vaš del takoj prepisala na sina, če ima pa kakšne čudne namene, pa bolje da se čimprej spokate od tam. Da ne govorimo, kako se zaplete, če ona slučajno umre, pa se boste z morebitnimi moževimi brati ali sestrami dogovarjali od koga bo kaj…

Aja, glede skrbi, kaj če se možu kaj zgodi, pa čisto dobronameren predlog – življenjsko zavarovanje. Stane bistveno bistveno manj, kot prihranite najemnine, v primeru nepredvidenih dogodkov pa ti omogoča, da si kupiš lastno streho nad glavo ne glede na taščino razmišljanje.

Spet ena nagravžna, parazitka wanna be!!

Nared si svojo hišo, plačuj in boš vse razumela!

ni nujno, da bo po njeni smrti od moža/sina….ženska lahko napiše oporoko in stanovanje nameni sosedovemu Franceljnu.

Tvoja tašča je zelo pametna, očitno te je hitro pogruntala in ve s kakšnim človekom ima opravka. Če bi jaz bila na tvojem mestu, bi te takoj zabrisala ven. Če ti ni dovolj, da dobiš po njeni smrti, si ne zaslužiš nič.
Se morda želiš ločiti od moža in bi rada na ta način še kaj izvlekla iz njega???
In kako ti sploh pade na pamet, da bi v taščino hišo namestila najemnike in služila na taščin račun???
FUJ IN FEJ takšna snaha !!!!

Poznam primer. Ženska se je priselila k možu, v hišo tašče in tasta. Skupaj sta imela tri otroke. Mož je spoznal drugo žensko in se odselil iz hiše svojih staršev. Ta ženska z otroki še vedno živi v tej hiši, je nihče še ni vrgel ven, baje je ne smejo zaradi otrok. Odvetnik ji je rekel, če bo enkrat zapustila hišo, če se bo odselila, se ne bo mogla več vrniti. Z otroki je še vedno v hiši, že več let. Tako da, ne vem če bo to držalo kar vi pišete!!

Spet ti FUJ IN FEJ PEJT RAJ DOL, ŠLAPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UUUUUUUUUUUUUUUBUU’KRAVA

Pizda ste ene leve. Ženska razmišlja logično Avtorica, glej, ni panike, vi kar živite v taščini hiši, ampak hkrati pa ti lepo na svoje ime kupi stanovanje, vzemi kredit in ga evidentno plačuj s svojega računa. ker investirat v tuje v v kateri živimo, ki bo, če bo, nekoč njegova……jaz imam stanovanje, najemnina mi odplačuje kredit zanj in to je to. Sej nisem nora, da se mojemu kaj zgodi, lahko samo pakiram. kaj pa veš kaj trešči taščo na stara leta, se ji lahko sfuzla, si dobi jebača, prepiše nanj vse…….ma ni šans.

ni nujno, da bo po njeni smrti od moža/sina….ženska lahko napiše oporoko in stanovanje nameni sosedovemu Franceljnu.[/quote]

Ja je prebrisana ženska. Partner ni edini otrok, ima še brata in sestro. En brat je z družino odseljen, sestra živi še z mamo, nima družine. Ne nameravam se ločiti, zakaj ? Rekla sem mu, naj stanovanje prepiše nanj, pa pravi bo že. Nimam kaj pol. Itak, da se bojim za prihodnost svojega otroka.

Ja pa ja … pa kaj še. Tašča še kako lahko zahteva, dA SE odselijo, v kolikor je lastninska pravica njena /se pravi, ni bilo prepisa na sina/.

Najbrž je toliko srčna in svoje vnuke rada vidi pod sreho, drugače bi jih komot izselila.

bojiš se za svoja otroka ?? ne seri ! bojiš se izključno zase !

Tale /// pa že par dni zajeda. A ima kdo viška kakih pomirjeval, ali pa dečka, da jo v red spravi. Razumem en dan, pa dva. Tri je pa zvrhana kapa. A si res tolk žleht, tolk ljudomrzna, tolk blesava, brez pomirjeval!

A srčna?? Sploh jih ne mara, ne nje in ne otrok, hoče da grejo ven, vendar ji je odvetnik rekel, da jih ne more vreči ven!!Zakaj ne vem.

pa se njej zdi fino, da je na tujem? Dela kaj v smeri, da bi šli na svoje, ali misli, da ji streha nad glavo kar pripada?
Sama bi še kako delala na tem, da se odselim na svoje, ne pa da odvetnika najemam (očitno denar ima), da me brani pod tujo streho …

ni nujno, da bo po njeni smrti od moža/sina….ženska lahko napiše oporoko in stanovanje nameni sosedovemu Franceljnu.[/quote]

Kaj pa nujni delež? 🙂
Pozabljaš… nekaj otroci dobijo…včasih tudi samo klofuto.

A si vedeževalka??

Men je pa un nasvet všeč, da naj kupi svoje stanovanje. :)))
Tko…kot da greš v trgovino po mleko. 🙂

Sicer pa jst tut tko razmišljam. 🙂
Imam preveč rada nekaj svojega, nekaj na moje ime, nekaj kjer smo varni.

Že vprašanje je zelo čudno. Na koga so napisana naša stanovanja? Ja, naša so na nas, tista pa, ki niso naša, so pa na svoje lastnike.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close