na koga so napisana vaša stanovanja
Na koga so napisana vaša stanovanja? Živimo v hiši pri tašči, imamo svoj vhod. Rečeno je bilo, da je stanovanje zgoraj od mojega partnerja, nanj še ni napisano. Tašča je rekla, da ko bo narejena fasada, bom prepisala nate, od tega je že tri leta, pa se nič ne meni. Ko to partnerju omenim, pravi, bo že, itak da je moje. Glede na to, da imava majhnega otroka me skrbi, kaj če se njemu kaj zgodi (bognedaj, da bi se), stanovanje pa ni nanj napisano. Me v tem primeru lahko tašča z otrokom vrže ven? Vlagal je večino on. Kaj pa za primer, da bi se mi odselili, bi lahko dali stanovanje v najem? Najbrž ne, ker je vse napisano na taščo? Verjetno se tega boji. Kja menite?
Moja hiša je pisana name. Mož je želel, da se preselimo v hišo, ki mu jo je podarila njegova mama. Edini moj pogoj je bil, da je hiša tudi prepisana nanj. Točno zaradi pomislekov, ki jih imaš ti. Če se njemu kaj zgodi želim, da sin ni v rokah drugih ljudi. Mojo hišo pa oddajamo in je posledično čez noč ne bi mogla uporabit.
Joj te debate glede lastništva so lahko tako zakomplicirane pa težke, ampak jaz bi raje čimprej uredila zadevo, se lepo pomenila, ker če nima nobenih čudnih interseov, bo vaš del takoj prepisala na sina, če ima pa kakšne čudne namene, pa bolje da se čimprej spokate od tam. Da ne govorimo, kako se zaplete, če ona slučajno umre, pa se boste z morebitnimi moževimi brati ali sestrami dogovarjali od koga bo kaj…
Tvoja tašča je zelo pametna, očitno te je hitro pogruntala in ve s kakšnim človekom ima opravka. Če bi jaz bila na tvojem mestu, bi te takoj zabrisala ven. Če ti ni dovolj, da dobiš po njeni smrti, si ne zaslužiš nič.
Se morda želiš ločiti od moža in bi rada na ta način še kaj izvlekla iz njega???
In kako ti sploh pade na pamet, da bi v taščino hišo namestila najemnike in služila na taščin račun???
FUJ IN FEJ takšna snaha !!!!
Poznam primer. Ženska se je priselila k možu, v hišo tašče in tasta. Skupaj sta imela tri otroke. Mož je spoznal drugo žensko in se odselil iz hiše svojih staršev. Ta ženska z otroki še vedno živi v tej hiši, je nihče še ni vrgel ven, baje je ne smejo zaradi otrok. Odvetnik ji je rekel, če bo enkrat zapustila hišo, če se bo odselila, se ne bo mogla več vrniti. Z otroki je še vedno v hiši, že več let. Tako da, ne vem če bo to držalo kar vi pišete!!
Pizda ste ene leve. Ženska razmišlja logično Avtorica, glej, ni panike, vi kar živite v taščini hiši, ampak hkrati pa ti lepo na svoje ime kupi stanovanje, vzemi kredit in ga evidentno plačuj s svojega računa. ker investirat v tuje v v kateri živimo, ki bo, če bo, nekoč njegova……jaz imam stanovanje, najemnina mi odplačuje kredit zanj in to je to. Sej nisem nora, da se mojemu kaj zgodi, lahko samo pakiram. kaj pa veš kaj trešči taščo na stara leta, se ji lahko sfuzla, si dobi jebača, prepiše nanj vse…….ma ni šans.
ni nujno, da bo po njeni smrti od moža/sina….ženska lahko napiše oporoko in stanovanje nameni sosedovemu Franceljnu.[/quote]
Ja je prebrisana ženska. Partner ni edini otrok, ima še brata in sestro. En brat je z družino odseljen, sestra živi še z mamo, nima družine. Ne nameravam se ločiti, zakaj ? Rekla sem mu, naj stanovanje prepiše nanj, pa pravi bo že. Nimam kaj pol. Itak, da se bojim za prihodnost svojega otroka.
Forum je zaprt za komentiranje.