Na izlet z vlakom
Srednji se je z vlakom peljal samo enkrat, najmlajša nikoli. Jutri bo menda lep dan in ker ne želimo ostati v Ljubljani smo se odločili da gremo na izlet z vlakom. gledam vozni red do Kopra. Opoldne smo dol na postaji..kam pa potem??? So redne linije npr.do Pirana, Strunjana? Imate vi v vašem kraju za videt kaj posebnega? Vsi kraji v Sloveniji so v igri.
Hvala za morebitne ideje.
Lp
Mi smo šli s triletnikom na izlet s pendolinom v Celje (iz LJ). Vmes smo obiskali Muzej novejše zgodovine oz. njegov Hermanov kotiček za otroke. Zelo priporočam, nam je bilo vsem zelo všeč (pa smo šle tri generacije). Po končanem obisku muzeja smo šli še na sok v mesto, potem pa spet z vlakom nazaj. Aja, samo še to: preveri odpiralni čas. Ko smo bili mi, je bilo odprto samo do 12h (med vikedom).
Lp,
Katarina
http://www.pohorje.si -poglej
če pa te še kaj zanima pa vprašaj
v Celju in MB je postaja v centru mesta, akr je zelo ugodno.
Za Ce je že ena napisala, kaj si lahko ogledate.
V MB pa bi jaz priporočila ogled centra in gradu, pa na kašno tortico v slaščičarno, nato pa na Lent in ogled stare trte, ali pa v mestni park-v Akvarij in okoli 3 ribnikov (tam je gostilna Pri Kličku, če ne veste, kam bi šli na kosilo)
LP
Same Štajerke?:))) Je ICS alitakonekakotisti nagibni alitakonekako vlak, ki vozi tako zelo brzinsko med Lj in Mb? svetlo-modre barve? Nekje sem pobrala informacijo, da je nekaterim ljudem na tem vlaku slabo. Veste kaj o tem mogoče? Mogoče se bomo odločili za ta del naše dežele ravno zaradi tega vlaka. Me pa zanima, če je kaj res na tej slabosti, ker se sprašujem kako bi otroci to prenesli.
Punce, hvala, super ste:)
LP
Nas je šlo pet: babi+dedi, midva+mulček. Ostali vsi krasno, dediju je bilo pa slabo. Res je nekaj na tej slabosti: imam kar nekaj sodelavcev, ki se vsak dan vozijo iz MB v LJ v službo in so vsi povedali, da so se morali na začetku privaditi tem čudnim nagibom vožnje. Če je otroku rado slabo na vožnji, je bolje premisliti ali pa za začetek iti na krajšo vožnjo (če se sploh da; ne spomnim se, katera je prva postaja tega vlaka).
Lp,
Katarina
Forum je zaprt za komentiranje.