Na hrvaškem pretepajo slovenske turiste
Praded, ki je večkrat še v stari Avstriji obiskal stare ljubljanske birte, kjer so se zbirali dalmatinski krošnjarij. In se ga večkrat spomnim kako je povedal kakšna barbinska nacija je to. Tako jih je pač vzgojila kruta zgodovina. Nekaj pregovorov, ki jih je dostikrat povedal o hrvatih:
– Hrvat je tat od mize pa do vrat
– Tat, tat, tat, ti si pa hrvat,
– Vsi hrvati so cigani, niso pa vsi cigani hrvati,
– Če vidiš hrvata, hitro zapri vrata
– Dva hrvata, štiri tata
– Ni ga tata od Hrvata
– Kdor se s hrvati brati nima s čim orati
Mimogrede se je Primož Trubar priučil srbohrvaščine v turškem zaporu od “turških” vahtarjev, pa čeprav je kar nekaj časa preživel na danes hrvaški Reki. Menda so na slovensko ozemlje samo en turški vpad izvedli pravi turki. Vsi ostali turški vpadi so bili srbohrvaškega porekla. Turški vpadi so za slovensko populacijo pomenili pravo genocidno dejanje. Zato me kar stisne, ko slišim, da od vseh sosedov, samo hrvat ni stregel po življenju slovenca. Japajade, če ne drugega, kaj je bila potem NDH in okupacija Brežic?
Moje izkušnje, 25.08.2025 ob 17:32
Sem že pred leti napisala, da so v Istri nestrpni do Slovencev. Sploh če Umagu. Pa so se takoj oglasili ljudje ki imajo vikend v Istri, da to ni res. Na živce jim gremo , tako je. V Dalmaciji tega ne boste nikoli doziveli
Sej oni grejo pa nam, tko je. Sam mi ne hodmo dol, kdor če nej pa gre pa jim nos svoj dnar.
Že več kot 20.let me Hrvaška ni videla in me tudi ne bo več videla.
Nekoč sem bil v mestu Krk na Krku. Prišli na večerjo. Čakali več kot pol ure, natakarja ni bilo niti blizu. K sosednji mizi sede družina Nemcev. Natakar kar prileti do njih, naročijo pijačo in večerjo. Nas niti ne povoha. Skoraj eno uro čakamo, zgodi se nič. Vstanemo ,odidemo in si mislimo svoje.
Drugi primer: V Novigradu gremo na kosilo. V roke vzamem jedilni list , ga prelistam v skoraj 20. jezikih- celo v finščini, skratka praktično v vseh evropskih jezikih, samo slovenskega pa – seveda ni bilo. Od takrat me Hrvaška ne vidi nikoli več.
Poleti grem raje v Grčijo, na Portugalsko , kjer sem povsod cenjen in dobrodošel turist .
Če me pa zamika pa grem kam dlje, na Tajsko ali pa v Brazilijo.
Hrvaška – NE HVALA.
Anonimno 5013, 25.08.2025 ob 19:40
Že več kot 20.let me Hrvaška ni videla in me tudi ne bo več videla.
Nekoč sem bil v mestu Krk na Krku. Prišli na večerjo. Čakali več kot pol ure, natakarja ni bilo niti blizu. K sosednji mizi sede družina Nemcev. Natakar kar prileti do njih, naročijo pijačo in večerjo. Nas niti ne povoha. Skoraj eno uro čakamo, zgodi se nič. Vstanemo ,odidemo in si mislimo svoje.
Drugi primer: V Novigradu gremo na kosilo. V roke vzamem jedilni list , ga prelistam v skoraj 20. jezikih- celo v finščini, skratka praktično v vseh evropskih jezikih, samo slovenskega pa – seveda ni bilo. Od takrat me Hrvaška ne vidi nikoli več.
Poleti grem raje v Grčijo, na Portugalsko , kjer sem povsod cenjen in dobrodošel turist .
Če me pa zamika pa grem kam dlje, na Tajsko ali pa v Brazilijo.
Hrvaška – NE HVALA.
A v Braziliji dobiš slovenski jedilni list ?
Itak ja, lepš se obnašite, pa ne bo pretepov.
Hodjo izzivat incidente, ko fašejo, dajo v medije, slava pa to, pa kao izpadl žrtve…
Bv jih zihr niso namlatl. Pametni, arogantni kot zmer, na konc pa najbolj bogi, nič krivi. MARŠ!
Ti matr, vsak dan smo po lokalih, ne dolg nazaj vsak dan po diskotekah….valjda tud alko prisotn, se tud šlo pogovarjal, komade po klubih naročval slo…NIKOL nas ni noben napadu, še udružl so se z nami.
Grčija in Brazilija nista bili del države, ki smo si jo delili, Jugoslavije. Niti ne mejita na Slo. Niti nimata količine slo turistov kot Hrv. Zato je ta komentar povsem neupravičen. Če je jedilni list v drugih jezikih, bi bilo spoštljivo, da je tudi v slovenščini. Včasih so imena rib povsem nerazumljiva. Meni je vseeno, ker mi Hrv sploh ni všeč, ne nudi nič, raje imamo druge destinacije.
Ena južna neprijavljena, 25.08.2025 ob 21:41
Itak ja, lepš se obnašite, pa ne bo pretepov.
Hodjo izzivat incidente, ko fašejo, dajo v medije, slava pa to, pa kao izpadl žrtve…
Bv jih zihr niso namlatl. Pametni, arogantni kot zmer, na konc pa najbolj bogi, nič krivi. MARŠ!
Ti matr, vsak dan smo po lokalih, ne dolg nazaj vsak dan po diskotekah….valjda tud alko prisotn, se tud šlo pogovarjal, komade po klubih naročval slo…NIKOL nas ni noben napadu, še udružl so se z nami.
Ti trol primitivni,debilni boš govorilo kakšen je kdo! V slovenskih zaporih je 87% tujcev.
Forum je zaprt za komentiranje.