Na gobec bi ga najraje.
Grem k mami na obisk, mislila sem v avtu pustit 4 struce potic, narejen paneton, pandoro z limonino kremo, pa1kg velikih datljev z maskarpone kremo. In mi rece naj notri prinesem da bo dala nahladno v špajzo.
Dokler pripravim mizo, sokove, caj, kavo in pocakam ostale grem za 5 min mucke ven nahranit. Evo pridejo sorodniki se pozdravimo, voscimo se usedejo za mizo. Grem proti špajzi in gledam kam je mati odlozila sladkarijo. Ne vidim, ne najdem. Me je kar panika v sebi zagrabila. Jo poklicem in vprasam “ej, daj kam si dala, ne bomo se zdaj šli skrivalnic”. Pristopi in tudi ona gleda z očmi po špajzi ter z rokami išče. In recem naglas a ima spet tvoj sin prste vmes, al dobi na gobec al bom zdaj jaz klicala zanj policijo, kot je on za nas na božič ker mu je zmanjkal paket trave in so bili za božič tu pri nas. Mati gre v njegov avto in vidi da je vzel potico, pandoro, paneton in v sredini z rokami zagrabil ter jedel kot kokoš.
Sorodniki so videli mojo skrb in so mu rekli da bi bilo fajn ko bi se umaknil za eno uro, saj je dovolj za danes naredil hudega. Hitro sem skočila domov po kos potice, paneton in datlje. Tako da se je zadrega zmanjšala. Je pa brat ostal z dolgim nosom ko mu je tast pokazal vrata naj gre ven in za njim zaklenil. Nekaj je bentil da mora it iz stanovanja kjer živi ven, da smo kanibali in naj pocrkamo.
Najraje bi ga na gobec. Kaj sploh tika kar ni njegovo. Glede na to da je nasilen in je praznik, samo da se je pobral.
Kaj ne razumeš?
Recimo da bi ti spekla sladice, peciva in to imela pripravljeno na polici na hladnem za goste. Pa bi ti tvoj sin, ali brat brez razloga tik preden pridejo gostje vse to pomečkal, poničil, zdrobil, pometal po dvorišču ali vrgel v smeti. Bolje razumeš?
On je npr z roko uletel v pandoro s kremo odtrgal kos pojedel ostalo pa pometal po dvoriscu.
Zakaj hudiča pa džankija sploh jemljete zraven na praznično kosilo/večerjo? In zakaj hudiča se kdorkoli sploh zadržuje v njegovi bližini? Sorodnik gor ali dol, on na vas ne gleda kot na družino, zakaj hudiča se ga ne znebite (v smislu prijava policiji, vržt ga ven iz bajte ipd.) Seveda kot razlog ne navedite, da vam je potico požrl ampak, da je pač nasilen džanki.
On živi pri mami. Kaj bo ušpičil ne znamo predvidet.
Sem hotela imet v avtu, na hladnem. Pa je vztrajala naj dam v špajzo oz da bo ona dala. Ključa od špajze pa nima.
Nekaj se mu danes dogaja ker se smeji kot prismojen na trenutke. Recimo gleda v tv, sploh ne spremlja kaj gleda in se smeji sam s sabo.
Za božič smo sedeli okrog 17h pri soku, kavi in čaju pa grem ven nekaj v avto iskat, ravno policijski avto in marica. Dal je prijavo da mu krademo, hodimo v sobo.
Rečem policiji, pridite naprej. Sobo on zaklepa. Policaji so gledali obloženo mizo s poticami. Ponudim in sok, rečejo ” ne smemo, bi pa ko je tako mamljivo videt obložena miza”.
Potem je začel obtoževat da me financira, da mu kradem travo, da mu vmešavam kokain v hrano, da ga zastrupljamo.
Sem rekla, ni prvič da na božič imamo policijo. Naj pošljejo zdravnika. Zdravnca je debelo gledala kako sem ga okarakterizirala in ji podala diagnoze na pladnju, nič ni naredila. Policija je bila pri nas skoraj do 19h. Prav smilili so se mi. Pa tudi drugo delo imajo bolj pomembno. Sem slisala( kam so jih posiljali okrog) oni so pa tu zabijali čas z enim posrancem ki je glavo izgubil in čakali zdravnico, pa jo varovali.
No, pa sem se vsaj na bozič z njimi zunaj na terasi naklepetala, o njem seveda kar so vprasali.?
Zakaj se niste dobili pri tebi?
Bolj logično, še posebej, če moževi starši hodijo zraven.
Kakorkoli pa obračaš, ni normalno, da tast meče iz hiše in zaklepa vrata za nekom, ki tam živi. Tast je tam samo obiskovalec!
Da pri meni doma moja hčerka, ki ne živi več doma, s svojim tastom, ki meni ni nič, tako zganja, njo vržem iz hiše! Tastu še povem, da ni več dobrodošel pri meni, hčerka pa, ko bo razumela, da prihaja na obisk.
Valterino, 01.01.2022 ob 19:07
On živi pri mami. Kaj bo ušpičil ne znamo predvidet.
Sem hotela imet v avtu, na hladnem. Pa je vztrajala naj dam v špajzo oz da bo ona dala. Ključa od špajze pa nima.
Nekaj se mu danes dogaja ker se smeji kot prismojen na trenutke. Recimo gleda v tv, sploh ne spremlja kaj gleda in se smeji sam s sabo.
Za božič smo sedeli okrog 17h pri soku, kavi in čaju pa grem ven nekaj v avto iskat, ravno policijski avto in marica. Dal je prijavo da mu krademo, hodimo v sobo.
Rečem policiji, pridite naprej. Sobo on zaklepa. Policaji so gledali obloženo mizo s poticami. Ponudim in sok, rečejo ” ne smemo, bi pa ko je tako mamljivo videt obložena miza”.
Potem je začel obtoževat da me financira, da mu kradem travo, da mu vmešavam kokain v hrano, da ga zastrupljamo.
Sem rekla, ni prvič da na božič imamo policijo. Naj pošljejo zdravnika. Zdravnca je debelo gledala kako sem ga okarakterizirala in ji podala diagnoze na pladnju, nič ni naredila. Policija je bila pri nas skoraj do 19h. Prav smilili so se mi. Pa tudi drugo delo imajo bolj pomembno. Sem slisala( kam so jih posiljali okrog) oni so pa tu zabijali čas z enim posrancem ki je glavo izgubil in čakali zdravnico, pa jo varovali.
No, pa sem se vsaj na bozič z njimi zunaj na terasi naklepetala, o njem seveda kar so vprasali.?
Jah, pa v kako kutijo, ki se zaklene. Saj je pol mama skoz lačna, če vse poje iz špajte al kaj?
Zdravnica pa, če ste povedali, ga lahko kvečjemu pregleda, pa na podlagi tega potem kaj predlaga, npr. da se ga kam napoti. Policisti pa tudi, ne vem no, ok, ti si jim povedala, ampak se zdi bolj smiselno, da o dogajanjih pove kdo od ljudi, s katerimi skoz živi. Če bi bil nasilen, bi takoj dobil plačilni z globo. Pa to s travo, od kdaj je pa legalizirana pri nas? A temu so se policisti tko malo nasmehnili al kako? Pa če je rekel, da ga z drogo zastrupljaš, saj lahko naredijo hitri test kot pri voznikih al ne? Pa tole, da boš pa ti dala kontra in jih klicala, ker protfanj potice zmanjkal? Ja, res imajo kaj bolj pomembnega za delati, kot se ukvarjati s protfanom potice. Glede na to, da pri mami živi, je ona tista, ki bi morala kaj odločiti, kakšno bo življenje pod njeno streho. Edino ne vem, ali je mama rekla testu, naj ga ven nažene? Kot sem razumela, ima tudi sobo, kamor se zaklepa.
Če je tako toksično okolje, s tem ko vabite sorodnike, v bistvu zraven še njih v neprijeten položaj spravljate.
Zaradi potice pa res ni treba klicati policije. Vse skupaj mi je čudno nametano.
Valterino, 01.01.2022 ob 21:32
Mama, tata in tast smo se razveselili tvojega odgovora. Kam ti lahko pripeljem tega đankija in bi mi imeli za božič, silvestrovo, nl, veliko noč enkrat toliko mir? Si prva ki zagovarjaš početje takega.?
In zakaj ne povabiš matere, očeta in tasta k sebi?
Zakaj rinete skupaj s tastom tja?
Povabiš enostavno k sebi in imate mir.
Hahahahahaha, 02.01.2022 ob 00:34
Zato, ker je do konca zgodbice že pozabila, da je šla na obisk k mami in ne tašči ?
Kdo je vse bil za vas firbce ni pomembno.
Prideta pa tast in tašča vsako leto. Mami se ne da drugam it, najraje doma skuha in postreže.
Mojega tasta se kar boji, je prav da mu dve pove, ker potem se pobere ven in je mir. Ali v sobo, da ga slišat ni. Za njim se bolj mene boji.
Ko je slišal( to sem samo izpostavila, ne bi jih klicala nisem nora kot on), da bi lahko policijo klicala ker to kar je naredil je vredno veliko več in večja škoda kot en njegov usran mini paketek trave za 5eur. Ko klicari policijo da mu krademo in oni pridejo, mislijo da smo mu ukradli avto ali prenosnik. Potem je tiho in ne pove kaj mu manjka. Pa sama jim nadaljujem, da je zgubil glavo poleg paketka trave, ter naj pove pri komu kupuje, pa naj jim dajo vsem prekršek.
Oni pa njemu “ime, daj mir doma, ne se kregat božič je…”
O travi, dilerji( čeprav jih poimensko izdam) ne duha ne sluha
Fulll imajo veliko toleranco do njega.
Potem čez teden zna hodit na postajo, da mu je oče ukradel to pa to, oni ga tam umirijo z besedami, pošljejo naj gre na sprehod, potem miren direkt v svojo sobo. Vem ker mu mama reče naj pride jest v kuhinjo ji odvrne ” ne policaj je rekel da moram bit v sobi, bom v sobi jedel”.
Včasih zna tudi kak pridet mimo za minutko preverit al da mir in je v sobi. Povejo da je bil pri njih, vznemirjen in sedaj ko so šli mimo ulice so mimogrede prišli iz varnosti pogledat kaj je z njim in če nas ne ogroža.
pa še jaz, 01.01.2022 ob 17:59
Ne razumem te zgodbe. Sicer pa avtorica, koliko potice imaš na zalogi, bože…..??
Tast dobi cel pekač za sabo.( si da lepo na kose v skrinjo in ima za popoldansko kavo)
Tašča dobi eno štruco.
Mama eno, fotr eno struco potice.
Brat kupljen paneton s cokolado in sladkarijo, mandarinami.
Potice so različnih okusov, za vsakega kar ima najraje.
Forum je zaprt za komentiranje.