Na forumu (in v Sloveniji) sami primitivci
Res ste samiii primitivci tu gor. Prepucavate se o bedarij kdo je kaj rekel in naredil, Janša in Golob, ženske in moški, o tem znate! Pred par dnevi pa sem vprašala glede knjige, ki jo berem in je nisem dobro razumela. NITI ENEGA ODGOVORA. NIČ. Raja primitivna, še knjige v roko ne vzamete. Tema o knjigah in branju brez enega samega odgovora!!! Primitivne teme o Poroki na prvi pogled, Kmetiji in podobnih stvareh pa polne odgovorov. Se zavedate, da ste najnižji sloj? Očitno vas je tu gor 80-90% brez vsake izobrazbe, brez denarja, brez nepremičnin. Bivakirate v nekih najemih, masardah in na zmenkih se silite kdo bo plačal tisto bogo kavo za dobra dva eura. Neizobraženi in primitivni. Obstaja sploh kakšen slovenski forum, kjer bi lahko o knjigah in prebranem debatirala? Sem na angleškem redditu, ta je zelo fajn, a na slovenskem se spet knjig nihče ne dotakne! Nekaj mi govori, da so Slovenci v veliki večini primitivci, ki ne berejo in se ne izobražujejo.
Na monu iščeš debate o knjigah? Pa na redditu? Slovenskem, ki je obiskan v večini s strani mladih? Iščeš tudi nogavice v mesnici? In se čudiš da jih ne prodajajo?
https://www.bralnica.com/forum/
Pa za knjižnice si že kdaj slišala? Taki ki beremo se radi v živo pogovarjamo. In v živo družimo s svojo sorto ljudi. Ta forum je samo za popestritev. Osebno nobenega tako primitivnega in IQ človeka v živo ne poznam kot jih zasledim tu. Vem pa zakaj sem tu. Ti očitno ne. Iščeš nekaj kar tu ne obstaja. Zakaj ne poznaš nobenega drugačnega okolja pa moraš razčistiti s sabo.
Daj se malo ustavi, avtorica. Tisto eno knjigo, ki je slučajno zašla v tvoje roke, bi po tvoje morali prav vsi poznati, da bi jo lahko komentirali? In ker ni vso monovsko občestvo bralo točno tvoje knjige, seveda upravičeno sklepaš, da nihče ne bere ničesar?
??? in ti sebe predstavljaš kot načitano in razgledano? Bejba, niti tu med monovci ne štrliš iz množice. Kvečjemu s takimi izpadi sebe pozicioniraš med zdraharske, zdolgočasene prepirljivce. Spodnji predal mona. Zamisli se malo.
Mimogrede: knjiga je imela toliko neprivlačen naslov, da se mi ni ljubilo niti zapomniti si ga. Lahko morda ponoviš naslov? Morda kaj pokomentiram. ?
bralka243, 21.09.2025 ob 11:26
Res ste samiii primitivci tu gor. Prepucavate se o bedarij kdo je kaj rekel in naredil, Janša in Golob, ženske in moški, o tem znate! Pred par dnevi pa sem vprašala glede knjige, ki jo berem in je nisem dobro razumela. NITI ENEGA ODGOVORA. NIČ. Raja primitivna, še knjige v roko ne vzamete. Tema o knjigah in branju brez enega samega odgovora!!! Primitivne teme o Poroki na prvi pogled, Kmetiji in podobnih stvareh pa polne odgovorov. Se zavedate, da ste najnižji sloj? Očitno vas je tu gor 80-90% brez vsake izobrazbe, brez denarja, brez nepremičnin. Bivakirate v nekih najemih, masardah in na zmenkih se silite kdo bo plačal tisto bogo kavo za dobra dva eura. Neizobraženi in primitivni. Obstaja sploh kakšen slovenski forum, kjer bi lahko o knjigah in prebranem debatirala? Sem na angleškem redditu, ta je zelo fajn, a na slovenskem se spet knjig nihče ne dotakne! Nekaj mi govori, da so Slovenci v veliki večini primitivci, ki ne berejo in se ne izobražujejo.
Popolnoma se strinjam. Ljudje so v veliki večini plehki in primitivni, zavistni in zagrenjeni. Tu ne pričakuj intelektualne debate. Raje se pogovori z partnerjem ali prijateljico.
Anonimna270, 21.09.2025 ob 12:50
Popolnoma se strinjam. Ljudje so v veliki večini plehki in primitivni, zavistni in zagrenjeni. Tu ne pričakuj intelektualne debate. Raje se pogovori z partnerjem ali prijateljico.
Govori zase in svojo družbo.
Dolgo mi je šlo to neskončno jamranje na živce. Moja prva misel je bila naredi faking nekaj, da ti bo boljše.
Potem sem nekaj časa tako stokanje in javkanje ignorirala, ker bi mi sicer kvarilo počutje.
Potem ste se mi smilili. Pa ne zaradi nekih krivic, ki se vam baje godijo, ampak zato, ker niste zmožni sami zase urediti svojih življenj in čepite na istem mestu desetletja. Tudi pomagati se vam ne da, pa če vam še tako ponujamo ideje, pobude, motivacijo in direktno pomoč.
Zdaj vas samo še zaznavam, brez vsakega silnega čutenja. postali ste pač neki kupčki nesreče in bede, za katero sicer vemo, da obstaja, tu se pa tudi konča. Saj nočete iz tega jamranja ven. Torej pač bodite in se smilite samim sebi po mili volji. Nikar pa ne računajte na neko ponujeno roko za pot navzgor, ker je nočete in ne znate izkoristiti.
Če bi vam lahko pripisovala količkaj neke kapacitete, bi vas prosila, da vsaj bodite tiho in ne vzganjajte favšije do tistih, ki znamo izbirati ljudi okoli sebe in si urejati svoje misli nam v prid. Pa je tudi to brezupno pri vas. Itak v vsem vidite samo zlobo, slabe nakane in nasprotnike. Hja, kurc vas gleda.
Middlemarch George Eliot, mi lahko napišek kratek povzetek in mnenje, hvala.
ChatGPT je rekel:
Seveda! Tukaj je kratek povzetek romana Middlemarch George Eliot in mnenje o njem:
�� Povzetek romana Middlemarch
Roman Middlemarch (prvič izdan med 1871–1872) je obsežno družbeno-kritično delo, postavljeno v izmišljeno angleško mestece Middlemarch v zgodnjih 1830-ih. Osredotoča se na več prepletenih zgodb različnih likov, predvsem:
Dorothea Brooke, idealistična mlada ženska, ki si želi pomembnega življenjskega poslanstva, a se poroči s hladnim učenjakom Casaubonom, kar vodi v razočaranje.
Tertius Lydgate, ambiciozen zdravnik z naprednimi idejami, ki se ujame v neuspešen zakon in družbene spletke.
Fred Vincy in Mary Garth, par, ki predstavlja bolj prizemljeno in čustveno stabilno ljubezensko zgodbo.
Nicholas Bulstrode, bogat bankir s skrivnostno preteklostjo, katere razkritje povzroči družbeni škandal.
Roman raziskuje teme kot so zakon, družbena pričakovanja, ambicija, ženska vloga v družbi, reforma in moralna odgovornost.
�� Mnenje o romanu
Middlemarch velja za enega največjih romanov v angleški literaturi – z razlogom. George Eliot mojstrsko prikazuje notranji svet svojih likov ter kompleksnost družbenih odnosov. Delo ni zgolj zgodovinska kronika neke skupnosti, temveč tudi globoko psihološka in filozofska analiza človeške narave.
Čeprav je slog mestoma zahteven (dolgovezni opisi, refleksije), je nagrada za bralca velika – Eliot predstavi svet, ki je hkrati intimen in univerzalen. Še posebej izstopa prikaz Dorothee kot inteligentne, a ujete ženske v patriarhalni družbi.
svoji k svojim, 21.09.2025 ob 11:35
Na monu iščeš debate o knjigah? Pa na redditu? Slovenskem, ki je obiskan v večini s strani mladih? Iščeš tudi nogavice v mesnici? In se čudiš da jih ne prodajajo?
https://www.bralnica.com/forum/
Pa za knjižnice si že kdaj slišala? Taki ki beremo se radi v živo pogovarjamo. In v živo družimo s svojo sorto ljudi. Ta forum je samo za popestritev. Osebno nobenega tako primitivnega in IQ človeka v živo ne poznam kot jih zasledim tu. Vem pa zakaj sem tu. Ti očitno ne. Iščeš nekaj kar tu ne obstaja. Zakaj ne poznaš nobenega drugačnega okolja pa moraš razčistiti s sabo.
Najlepša hvala za link, prima je ta drug forum! Poznala pa ga sploh nisem. Imam sogovornike kar se literature tiče, ampak te knjige ni noben od mojih prijateljev prebral.
Niti ne probaj, 21.09.2025 ob 12:15
Daj se malo ustavi, avtorica. Tisto eno knjigo, ki je slučajno zašla v tvoje roke, bi po tvoje morali prav vsi poznati, da bi jo lahko komentirali? In ker ni vso monovsko občestvo bralo točno tvoje knjige, seveda upravičeno sklepaš, da nihče ne bere ničesar?
??? in ti sebe predstavljaš kot načitano in razgledano? Bejba, niti tu med monovci ne štrliš iz množice. Kvečjemu s takimi izpadi sebe pozicioniraš med zdraharske, zdolgočasene prepirljivce. Spodnji predal mona. Zamisli se malo.
Mimogrede: knjiga je imela toliko neprivlačen naslov, da se mi ni ljubilo niti zapomniti si ga. Lahko morda ponoviš naslov? Morda kaj pokomentiram. ?
A res a prav noben ni prebral angleških klasikov? Jaz, ki pa jih berem, sem pa pač primitivna po tvojem? Naslov “Middlemarch” ti je neprivlačen, naslov “Kmetija” ti je pa mega privlačen predvidevam?
Forum je zaprt za komentiranje.