Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na dopust preko agencije ali v lastni režiji?

Na dopust preko agencije ali v lastni režiji?

Kaj je po vaše boljše in zakaj?

Lastna režija. Kot prvo ceneje, kot drugo program si narediš tak kot tebi paše.

Nikoli preko agencije.
No, na maturantski izlet sem, pred več kot 20-leti, a kasneje nikoli več.
Ga ni denarja.

Mi vedno sami. Ceneje, udobneje, prilagodljiveje, poleg tega nismo ljubitelji gneče in sistema “all-together-now”. K sreči vsi govorimo vsaj en tuj jezik, jaz 4, tako da ni problema kjerkoli.

Odvisno kam greš in kaj želiš.

Kakšno potovanje v kake ekzotične kraje bi jaz šla samo z agencijo. Se mi ne ljubi sama vse prečekirati.
Če greš po Evropi lahko že veliko sam.

Dopust, ležanje na plaži je spet odvisno. Če si sam, malo starejši in si tudi želiš družbe drugih, greš lahko na kake počitnice, kjer imaš avtobus zraven. Pa še koga tam spoznaš. Sicer greš sam.

Midva z možem pogosto greva z agencijo, ker nama je fajn, da se vsedeva in sva brez brige. Če gremo z otroci nama je skoraj lažje, če sama pregledava in se ravnamo po našem ritmu, urniku.

Napiši kaj več, pa bomo znali kaj več povedat.

Odvisno, koliko si na komot.

Meni je dobro to, da ko sem šla na morje v Grčijo, te je agencija počakala na letališču in dostavila do hotela. Enako te je prišla iskat ob povratku nazaj. Če bi šla z nekom, ki je vešč organizacije, mi ne bi bilo problem iti brez agencije. Če pa moram sama to rihtat, že zaradi izogibanja stresa, bi raje vzela agencijo. Drugih bonitet pri tem, da greš z agencijo, pa nisem opazila. Ok, vse ti povejo, ti organizirajo izlete, a dejansko bi ti so sama lahko uredila, za te stvari jih ne rabim.

Če ne greš preko agencije, potem moraš sam iskati letalske karte posebej in sam iskat namestitev posebej. Npr. dobiš namestitev, ne dobiš pa letala za te dni, je lahko problem, ali obratno. Pri agenciji pa je vse vključeno, samo plačaš.

Skratka; če si avanturist in flegmatik, potem pojdi v lastni režiji. Če se bojiš organizacije, stresa, potem pojdi raje z agencijo.

Dokaj enakomerno uporabljamo obe varianti. V lastni režiji je navadno ceneje, a ni nujno – npr. ko agencija ponuja aranžma v Turčiji za 200-300€ – tu v lastni režiji še blizu ne prideš.
Splošne izkušnje pa – za dopust – en teden hotela – verjetno podobna cena (tega ne poznam). Ima agencija določene popuste tako pri hotelu kot pri transportu in zna biti končna cena podobna.
Potovanja – agencija navadno “kupi” storitev pri tuji agenciji, kar lajko potem zajema množico lokalnih storitev, ki bi jih sam logistično težko uskladil. Pride avtobus, ga čakajo taksiji, tuk-tuki. kombiji – odvisno od lokacije – transfer nekam, ogled transfer nazaj, se obišče v dnevu do 4 lokacije, medtem ko v lastni režiji bi verjetno “spravil v dan” le en tak ogled.
Imajo pa ogledi v lastni režiji seveda tudi neprecenljive prednosti – lasten tempo, nihče ti ne postavlja ure, lahko mirno posediš na zanimivi točki in opazuješ dogajanje uro, dve, se s kom zaklepetaš, si vzameš čas za kaj kupiti, si sam izbereš kje in kaj boš jedel, pil ….
Ker je tudi naš čas dopusta (vsaj nas, ki smo zaposleni) dokaj dragocen tako ob prvem obisku določene oddaljenejše lokacije navadno agencija, “instant” pregled znamenitosti, zanimivosti … In če nas lokacija očara morda drugič v lastni režiji bolj umirjeno …

Včasih sva šla z ženo z agencijami. V Mehiko in Grčijo na primer. Sej čez vodenje ne morem nič reči, ampak v Grčiji je bilo že vsega preveč (predvsem preveč vstopnin in so nas kar obrali).
Še enkrat sem potem vzel počitnice preko agencije, in itak je bila končna cena večja kot oglaševana (nekaterih stroškov pač ne omenjajo na veliko)

Sedaj že leta sam lepo splaniram dopust. Vzame nekaj časa ampak obiščemo potem točno to, kar hočemo.

odvisno kaj pričakuješ
Sem delal v lastni režiji in z agencijami.
V lastni režiji:
že načrtovanje, terminiranje, iskanje prevozov in prenoćišč je dogajanje. Priznam, da sem za logistiko porabil veliko časa in energije.
Po mojem je uporabno za relativno stacionaren dopust – spanje v item in delanje izletov naokoli.

Z agencijo:
nobenega problema z logistiko (avtobus te odloži pred vrati hotela, turistične točke ….) Vodiči poznajo lokalne posebnosti, ki si jih lahko sam ogledaš v prostem času, za primer npr. kraje osebnega dokumenta, mobija … imaš nekoga, ki ti svetuje.
Glede na to, da je povsod čedalje več prometa, draga parkiranja … menim, da je za uporabno za dinamični dopust – da menjaš več oddaljenih krajev v par dneh.
Vodiči poznajo “ugodne” termine za obisk znamenitosti in se izogneš čakanju v vrstah, … dostikrat pa imajo skupine prednost pri vstopu …

V kolikor gre za navadne hotelske počitnice zmeraj preverim, saj je včasih ceneje v lastni režiji, včasih preko agencije. Razlike so lahko občutno v korist enega ali drugega.

Lastna režija.
Najprej kupite latelske karte, na podlagi tega rezerviraš hotel/apartma.
Ko prides na letališče, vzameš taxi do hotela oz sigurno so drugi prevozi avtobusi, vlaki.

Je pa tudi malo odvisno v katero državo bi želeli iti.

In kako potem ko v željenem hotelu ni več prostora?

Pa saj ne obstaja samo en hotel. Pač razerviraš drugega.

Jez želim točno določenega, hotel mi pomeni pol dopusta.

Meni je ljubše v lastni režiji, odvisno pa je kaj želiš..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close