Na bolniški in odpuščena?
Po zaključeni porodniški sem se vrnila nazaj na delovno mesto. Narava mojega dela je,
da moram izven sezone delati doma ( nimam pisarne), v sezoni pa delam na recepciji ( po 10,11 ur na dan, vsak dan, brez izjem). Ure se tako nekako porazporedijo.
Sedaj ko še ni sezone, delam od doma. Ker je otrok zbolel, sem uradno na bolniški, vendar še vedno delam, ker telefon zvoni, maili pa tudi prihajajo. Direktor me je klical in zahteval, da gremo na teren. Ker nisem mogla, sem se opravičila. Drug dan me je razjarjen klical, da ne ve, zakaj me plačuje, saj doma pazim na bolnega otroka, delam vse drugo in da ne ve zakaj sem še na njegovi plačilni. Padle so hude besede in sem mu predlagala, da v kolikor me ne potrebuje, naj me odpusti. V jezi je rekel, da me bo. Potem pa da spet ne in da naj dam odpoved sama. Sama odpovedi nimam namena dati, kar sem mu tudi povedala. Nato me je poklical, da naj jutri vrnem računalnik in telefon in da smo zaključili.
Direktor je lastnik 2 podjetij. Ker je prvo podjetje zelo slabo poslovalo, me je zaposlil na drugo svoje podjetje, kjer sem sedaj zaposlena 2 meseca. Od prejšnjega podjetja mi je dolžan 1 plačo, ki mi jo ni izplačal. Prav tako ne regresa. Na drugem podjetju me je zaposlil za nedločen čas. Delo sem vedno opravljala vestno, bila na razpolago 24 ur- imam telefon, na katerega moram biti non stop dosegljiva.
Pogodbe od drugega podjetja še vedno nisem dobila.
Ironija je, da sem imam 7 let delovne dobe in nikoli nisem bila na bolniški, vedno sem delala bolana, sedaj pa kar ob službo? .
Kaj mi je storiti?
Spoštovani!
Predlagam, da se čimprej oglasite pri odvetniku po lastni izbiri, ki vam bo pomagal v primeru, da vas delodajalec dejansko odpusti – v kolikor ne bo storil ničesar, si skrbno zabeležite vse dogodke, ki ste jih opisali, saj vam utegnejo priti prav kasneje v morebitnem sporu. Dejansko je tako: dokler ne prejmete pisnih listin, s katerimi mora delodajalec po določilih ZDR izpeljati postopek prenehanja pogodbe o zaposlitvi, ste zaposleni in delodajalec vam je dolžan plačati plačo. Hodite na svoje delovno mesto in delajte, kar lahko in dokler lahko – lahko pa o dogajanju obvestite tudi pristojno inšpekcijo.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.