Na avtu "čohnila felno" / mož me bo dal iz kože
Vem, da sem za marsikoga na tem forumu izpadla navadna “glupača”, strahopetka pred možem, ničvrednica ali še kaj hujšega…
Hvala vsem, ki ste mi svetovali, da naj dam popravit felno, ampak, ker poznam svojega moža bo zadevo lažje prebolel, če kadarkoli izve, kaj se je zgodilo, v kolikor to felno menjam in to na uradnem servisu. Sama zelo dobro poznam njegovo stališče: “Nihče, razen pubeci na original servisu mi ne bodo šarali po tem BMW-ju.” in tako bo tudi ostalo, če mi jo zamenjajo pri original servisu in to z novo original felno.
V kolikor bi jo dala popravit in bi to izvedel, bi šele bil ogenj v strehi, kak sem dovolila, da so po avtu stikali garažni serviserji. Jaz se pri sebi zavedam, da verjetno tudi marsikateri garažni serviser obvlada stvar dobro, če ne boljše od uradnega servisa – ampak vse zaradi ljubega miru.
Odgovor vsem tistim, ki pa pišete, da se moža bojim in da me mož ni vreden, v kolikor je takšen do mene – jaz ga kljub vsem njegovim muham sprejemam. Vem, morda ni prav, saj je le “kup pleha in elektronike”, pa vendar, kar se avta tiče, pa imam že izkušnje s prejšnjim avtom, ko sem imela rahel karambol, je mož čisto znorel – je pač balkanske krvi. Priznam, včasih se ga malo bojim, ampak do sedaj mi ni naredil še nič hudega.
saj nisem brala cele teme, ampak kakšni so to družinski odnosi v slovenskih familijah, ded bo svojo ženo živo odrl, ker mu je poškodovala avto??
pa jaz dedu jajce odstranim, da mi sploh kaj piskne, če poškodujem družžinski avto. se lahko vsakemu zgodi. res ste ene ženske samo služkinje in k**be svojim dedom. mogoče ste pozabile za kaj smo se borile ENAKOPRAVNOST!!!!
Problem je, da takšen avto ni več samo “pleh”. V takšen modelu BMW.ja je kup elektronike, senzorjev, aktivno vzmetenje podvozja in še mnogo stvari. Na videz nedolžen udarec platišča lahko v resnici poškoduje druge sistemu na avtomobilu, ki posledično ne delujejo/pogojno delujejo. Ni več danes tako lahko zadeti v robnik pločnika in misliti, da je samo odrgnina.
Nikoli ne moreš vedet kaj drugega na avtomobilu prinese takšen trenutek nepazljivosti.
Tudi jaz bi se kot mož avtorice res razjezil nad njo in vsekakor odšel na pooblaščen servis, da avto pogledajo do potankosti.
Pa daj se že nauči – ni nobena FELNA, ampak FELTNA ( slovensko), oziroma FELGEN v originalu švabskem. Pa kaka štajerka to te si, da te tega ne ne veš 🙂 Mater bo tvoj desc vesel, ko boš oklestila še proračun dodatno za 890 ojrof, namesto da bi mu povedala, pa bi on to sam poštimal z mal brušenja, peskanja in pofarbanja 🙂 Samo da bo mel toti bemflnek opet brezhibne kotače :)))) Jojprejoj, glupe štajerke, poročene z južnjaki.
Pa ne rabiš imet ravno BMWja za to, Meni v Jeep Renegade, , ko je odneslo na mastnem mokrem listju pri nobeni brzini bumf v robnik , pri zavijanju, je kar odkliznilo – nimaš kaj, mokro listje je svinjarija pri praktično nulti hitrosti, samo naklon-in je gumo odčehnilo ob udarcu v robnik, ni pa spustila zraka ( višji kakovostni in cenovni, cca. 230 eur drugače ena), pa še feltno poškodovalo. Jasno, krila zavarovalnica. Ampak kot praviš ja, senzor za zaznavnje tlaka v pnevmatikah je zmotilo in prav tako tudi senzor senzor za opozarjanje na vožnjo preko desnega roba, če slučajno zavoziš – ono, ko te začne tresti in vleče volan potem v kontra smer stran od roba. 🙂 So še to dodatno na servisu potem poštimali in jasno, dodatni strošek za zavarovalnico – ni samo feltna, je lahko še skriti senzor, takoj :)))
ja še dobro, da nisi predlagala, da naj drugič raje povozi svojega otroka z moževim avtom kot robnik!
Ker se bo mož manj sekiral.
Pa v zakonu je vse skupno, torej tudi usran bemfl, pa četudi je pisan na kratkotičnega.[/b]
[/quote]
Hvala za smeh, avtorica tega komentarja.
Glede avtomobila pa gospa, upam, da resite brez problema in brez mozeve vednosti.
Lepo te je nekdo naplahtal, asistent za ohranjanje voznega pasu nima nikakršnih senzorjev pri gumi oz. platišču, ampak deluje s pomočjo kamere nameščene na vrhu vetrobranskega stekla. Ravno tako niso senzorji za padec tlaka v pnevmatiki neposredno povezani s gumo ali platiščem – no razen če imaš neposredni TPMS kjer so senzorji nameščeni na zračnih ventilčkih, potem je moglo odtrgat tudi ventil na gumi.
Edino, kar se je lahko poškodovalo so eventualno senzorji za zaznavo vozil v mrtvem kotu (pa še to so nameščeni kar visoko v odbijaču in na strani le-tega) ali pa senzorji za 360 stopinjski nadzor pri parkiranju vozila.
Lep prosti spis in žal mi je za 6 strani komentatorjev, ki so se ukvarjali z vami.
Slučajno imam enak avto (BMW, 520d xDrive Avt., letnik je 2019) in funkcijo avtomatskega parkiranja poznam, in v vaši zgodbici je ena tehnična pomanjkljivost.
“Funkcijo sem uporabila že večkrat, vendar je danes parkiranje šlo po zlu. Ne vem kako je prišlo do tega, vendar še preden sem v desni kameri videla, da je robnik preblizu felne, sem slišala škripajoč zvok in bilo je vsega konec. Pa še vstavit nisem znala tega avtomatskega parkiranja, ker se je volan še kar vrtel, da bi avto poravnal še sprednja kolesa. Močno sem zagrabila sukajoč se volan in speljala iz parkirnega boksa na eno bližnje parkirišče pri nakupovalnem centru, da pogledam, kaj se je zgodilo.”
Če bi zares imeli ta avto in to funkcijo, ter jo celo večkrat uporabili, bi vedeli da je ob avtomatskem parkiranju treba vseskozi držati gumb “P”. Če ga spustite, se avtomatsko parkiranje prekine. Prav tako se prekine, če pritisnete na zavoro, ali če avto začuti, da ste prijeli za volan.
Če kdo ne verjame, pa naj si pogleda naslednji video.
https://www.youtube.com/watch?v=Sb2vefXr9Wc
Za drugič pa priporočam bolj temeljit predhodni študij incidenta, ki v vas sproža emocionalno dramo.
Hahaha, Šaleharjev Mihi je spet v akciji in krade z MONa 🙂
Ma ne – pobrijejo in popeskajo feltno, znajo to fantje naredit tam, kjer feltne peskajo, barvajo na črno barvo – neumna kot je , je šla naročvat novo feltno za 800+ eur, tako bi pa fantom dala samo ene 20 evrčkov pa svoj glupi nasmešek :))))
[/quote]
Popravljeno platišče iz litine je potem treba še enkrat uravnovesiti. To ni projekt za žensko. Če ima denar je original feltna najboljša rešitev. In najdražja seveda, saj sem rekel, da bo drago kot pes.
Forum je zaprt za komentiranje.
[img]https://i.imgur.com/bqWdaLF.jpg[/img]
[img]https://i.imgur.com/LG3fUd3.jpg[/img]