Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Na avstrijski meji 100eur za prečkanje meje brez dokumentov

Na avstrijski meji 100eur za prečkanje meje brez dokumentov

Zdravo,

Punca je sla s familijo čez avstrijsko mejo in je seveda pozabilo osebno. Seveda normalno da so jo zavrnil, sam potem pa carinik na avstrijski meji (ki je z njimi govoril po hrvaško) da možnost da grejo čez za 100 eur “kazni”. A je to legalno sploh? Ker se mi slisi da bi dal to direktno v žep, ker brez dokumenta ne glede na denar ne smeš vstopiti v drzavo…

Hvala če ima kdo kakšne informacije če podamo prijavo ali kaj.

Lp

Tudi v Sloveniji te lahko kaznujejo, če nimaš pri sebi osebnega dokumenta:
1. odstavek 24. člena Zakona o osebni izkaznici: Z globo od 50 do 200 eurov se kaznuje za prekršek posameznik, ki:
1. identifikacijskega dokumenta, na katerem so navedeni točni osebni podatki, na katerem fotografija izkazuje pravo podobo imetnika in ki ni poškodovan oziroma obrabljen, nima pri sebi ali ga noče dati na vpogled uradni osebi, ki je po zakonu za to pooblaščena (prvi odstavek 3. člena);

Se pravi, osebna izkaznica ne služi samo za prehod meje ampak tudi za identifikacijo.
Če je bilo pa s tem postopkom na meji vse v redu, je pa stvar avstrijske policije, lahko njih vprašaš, če je bilo vse po pravilih. Po moji logiki bi moral dat policaj kako potrdilo o plačilu tistih 100 evrov.

To da bi lahko bila kaznovana mi je popolnoma jasno in bi bilo pravilno (scier ne na slovenski meji, ker je imela vozniško, ki velja kot identifikacijski dokument, ampak le v SLO. Hkrati pa ni bilo nobenega slovenskega carinika na meji, schengen pa to), ampak bi potekalo tako da bi izstavil kazen in jo poslal nazaj v SLO.

Kar mi je čudno da bi jim carinik dovolil prehod če bi plačali 100eur…. Sumljivo

Carinikov ni več na mejah znotraj EU, samo policisti, tam, kjer so pač kontrole na mejah.
Torej lahko podaš prijavo na avstrijsko policijo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close