MŽ PRIJATELJSTVO
Vprašanje predvsem za ženske. Smo 6 moških prijateljev , ki radi kaj ušpičimo. Že pred časom smo testirali ženske, kako se obnašajo do moških, ko z njimi želijo biti samo prijateljice. In tukaj je vpletenih več moških, ki so imeli kadarkoli žensko za prijateljico(friend zone). In ugotovitev je naslednja.
1. Opažamo, da si ženske izbirajo za moške prijatelje predvsem takšne, katerega lahko “izkoriščajo”. Če pa je tip zaljubljen v njih, je pa zanjo še boljše. Takrat namreč vedo, da bo moški zanjo naredil vse.
2. Če moški zna kaj postorit, to je za njih terna. Ker tako bodo še imele narejeno marsikatero uslugo in to zastonj.
3. Vse te pa imajo nekaj skupnega. Da znajo z moškimi, znajo uporabljat prave besede, vedo kaj morajo rečt, da bodo zgledale ranljive.
Ne rečem, da so vse takšne. Ampak naše mnenje je, da jih je ogromno.
Kaj pravite ženske. Imamo prav ali ne.
Tudi tisti moški, ki ste kadarkoli padli v friend zone, povejte svojo zgodbo.
Najprej se prijatelji skupaj usedite in definirajte dobro, kaj pomeni prijateljstvo. To namreč ni izkoriščanje, ampak temelji na spoštovanju. Moški, ki se pusti kakšni izkoristit pod pretvezo prijateljstva, naj raje premisli o tem, kje mu je samozavest in zakaj ne zna postavit meje. Če pa gre za prijateljstvo, kjer se moški drugače ženski, ki mu je všeč, ne zna približat in jo z uslugami njej drži blizu, je pa to skoraj sožitje. Izkoriščata drug drugega?
Nikoli nisem izkoriščala nobenega moškega, niti nisem imela moških prijateljev, s katerimi bi se družila 1 na 1. Kvečjemu s kakšnimi, kjer smo bili cela družba, izmenjali tu in tam par besed, se pohecali, šli kot družba kam ven, to je pa vse.
Meni je moja pretirana samostojnost verjetno prej v napoto kot korist, a ne morem iz svoje kože. Od malih nog sem želela vse sama… “Ne ti, jaz bom” je bil moj najbolj pogost stavek, pravi mama. In zakaj bi mi en moški to zadovoljstvo odvzel? Jaz bi to čutila prej kot poraz, kot pa dosežek.
Vprašanje je, zakaj se moški pustite izkoristiti? Prst usmerite nase, ne na druge. Drugih ne boste spremenili, nad svojimi odzivi pa imate 100% nadzor. Tako da naslednjič s tistim prstkom pokažite “ne,ne” in je problem rešen.
Jaz sem imel par takih prijateljic. Z vsemi je bilo skupno to, da sva lahko dolge ure sedela na kavi in čvekala. Z eno sva celo šla parkrat skupaj na potovanje. Od vseh so samo tri hotle nekaj več, samo ker so bile takrat pijane, meni ni bilo do ničesar. Z eno se še zdaj vidiva občasno in smejiva bedarijam za nazaj. Da bi me katera izkoriščala, se ne spomnim. Tud ni mi bilo treba nič delat za njih.
Anonimno 9373, 11.09.2025 ob 20:26
Jaz sem imel par takih prijateljic. Z vsemi je bilo skupno to, da sva lahko dolge ure sedela na kavi in čvekala. Z eno sva celo šla parkrat skupaj na potovanje. Od vseh so samo tri hotle nekaj več, samo ker so bile takrat pijane, meni ni bilo do ničesar. Z eno se še zdaj vidiva občasno in smejiva bedarijam za nazaj. Da bi me katera izkoriščala, se ne spomnim. Tud ni mi bilo treba nič delat za njih.
Torej se verjetno ceniš in razumeš kaj bi naj blo prijateljstvo,sploh pa nisi naivn.
crazyfrog, 11.09.2025 ob 20:41
Torej se verjetno ceniš in razumeš kaj bi naj blo prijateljstvo,sploh pa nisi naivn.
Sem naiven. Na koncu me je okol prinesel en moški “prijatelj”. V stilu, daj ti danes časti, jutri bom pa jaz. Pa če se lahko oglasim pri njem, pol je bila pa vedno ista fora, če ga lahko nekam peljem. Pomojem je bil narcis oziroma nekaj blizu tega. Ta mi je zjebal mozak bolj kot kera kol ženska… K sploh ne bi pričakval. No, tko sem odkril, da obstajajo osebnostne motnje in travme iz otroštva. Vsaj nekaj…
Tko da, pomojem ne gre tok za MŽ prijateljstvo, iz katerega imajo eni slabe izkušnje, ampak za karakter, s katerim s(m)o se družili.
Imam dva moška prijatelja že iz srednje šole dalje, dolga desetletja. Stopimo skupaj, ko je treba in znamo se imeti noro fajn, ko je na sporedu zabava in znamo biti resni, ko je treba. Se ne držimo za roke, vsak ima svoje življenje, se pa lahko pokličemo sredi noči na pomoč, če nastane kaka sila.
Nihče ne povezuje prijateljstva z izkoriščanjem, manipuliranjem in podobnim, to v prijateljstvo še nikoli ni pasalo in če bi se komu pojavil tak občutek, bi takoj razčistili, direktno in iskreno. Pa se še ni zgodilo in verjamem, da se ne bo. Se spoštujemo in poznamo.
Je pa tudi res, da te ne more nihče izkoriščati, če si tega ne dovoliš. Ni šans. Če se torej kdo v odnosu počuti izkoriščanega/malipiranega, mora to najprej rešiti pri sebi, potem pa doreči še z izkoriščevalcem/manipulatorjem. Ena žlica nikoli sama ne ropota.
Pojma nimate kaj prijateljstvo sploh je.
In btw….one so vas izkoriščale? Vi ste jim delali usluge zato ker ste dobrega srca a ne? Ne zato ker ste ga hotel namočit? 😀 Kaj pa delate račun brez krčmarja. Bodite dedci in naprej povejte da boste se pretvarjali da ste prijatelji in ji pri čem pomagali samo če bo ona pomagala potem vašemu črvičku. Karte na mizo. Ne tu užaljeno cvilit, ker se vam pač ni izšlo.
Moje mnenje je, da je z vami nekaj narobe. Ko se druzis takoj zacutis energijo in kmalu vidis ali moski nekaj hoce (govorim zase z zenske strani). Osebno imam samo moske prijatelje, z zenskami imam nekaj slabih izkusenj in me niti ne zanima neko tesno prijateljevanje. Druzim se izkljucno samo s takimi, ki jim nisem vsec kot zenska ali so poroceni in vem, da ne bodo hoteli kaj neprimernega. In ker zame pomeni, da je prijatelj nekdo, ki mi pomaga in jaz njemu, si seveda pomagamo. On meni naredi nekaj kar jaz ne morem in obratno. Kaj se pa vi greste, pa ne vem, niti me ne zanima splosno mnenje da moski in zenske ne moremo bit prijatelji. Ce se ne znate kot odrasli zmenit, je vas problem.
Anonimno 9373, 11.09.2025 ob 20:54
Sem naiven. Na koncu me je okol prinesel en moški “prijatelj”. V stilu, daj ti danes časti, jutri bom pa jaz. Pa če se lahko oglasim pri njem, pol je bila pa vedno ista fora, če ga lahko nekam peljem. Pomojem je bil narcis oziroma nekaj blizu tega. Ta mi je zjebal mozak bolj kot kera kol ženska… K sploh ne bi pričakval. No, tko sem odkril, da obstajajo osebnostne motnje in travme iz otroštva. Vsaj nekaj…
Tko da, pomojem ne gre tok za MŽ prijateljstvo, iz katerega imajo eni slabe izkušnje, ampak za karakter, s katerim s(m)o se družili.
Dobro vsi smo v kakšnem soodnosu naivni.. da se pa določen vzorec ponavlja je pa že druga raven.. ne boš zdaj nabral 10 takih prijateljev in potem jamral kk so vsi taki?
Joj, dost mam te besede izkoriscanje. Loh pa ne gledate na vse tako crno, pa boste nasl se kej druzga. Ene zenske so take, druge niso
Pr men je tko, ce cutim, da si iskren, bom milijonkrat bolj jst do tebe. Ce pa cutim in vidim da je iz moske strani gluma, pretirana prijaznost in nobeno prijateljstvo in sam ena stvar v glavi, takrat mi je pa cist vseeno kaksna izpadam
Da bi pa nekoga izkoriscala, zakaj katero stvar tocno in zakaj ze? Nism nikol nobenga, niti ne bom. Pa ne da sm sveta devica marija, ampak tko pac je.
LOL ?
A vi znanstveniki niste pomislili, da ste ravno vi bili poskusni zajčki in so vas one testirale, ko ste se tako cagavo zraven spravljali. Ženska ugotovitev bi bila sicer zanimiva, vendar bi po moje šla v smeri… ne daje pobude, kr nekaj menca, ko ga pošlješ tja gre brez pripomb, ko rečeš skoči on vpraša kako visoko… ?
Avtor ima precej prav. Imela sem dobrega prijatelja, ki je bil na tiho zaljubljen v mene. Sploh se nisem zavedala tega do ene zabave ko mu je ventil popustil in je pokazal čustva. Žal nisem čutila enako. Nisem ga izkoriščala, plačala sva pijačo enkrat on enkrat jaz. Težko mi je bilo da je bil zaljubljen v mene, trpel ko sem spoznala bodočega moža, imela otroke z njim. Škoda dobrega prijateljstva. Od rojstva otrok nimava stikov.
Forum je zaprt za komentiranje.