Najdi forum

Pozdravljeni!

Moj računalnik se zadnje čase malo čudno obnaša, zato sem posumila na kak virus.

Na več straneh opozarjajo na MyDoom.BB, ki naj bi bil sestavljen iz dveh delov (java.exe, services.exe ). Obe zadevi imam na računalniku, a ker je to zelo splošno ime, nisem prepričana, da imam res črva.

Obstaja kak program, ki preveri, če je zadeva res na mojem računalniku? Ali pa če lahko (z vašo pomočjo) to naredim kar sama?

Vsaka pomoč je dobrodošla!

LP, zgublena

Oj, ti Mojčka, mar nismo o tem že tolikokrat pisali?

1. Antivir

2. Spybot

3. AdAware SE

java.exe ni vedno MyDoom.BB, če nisi odpirala okuženih priponk, ga gotovo še nimaš 🙂

lp tajfun

Kot virus namesti tile dve datoteki:

C:\WINDOWS\JAVA.EXE
C:\WINDOWS\SERVICES.EXE

v registry pa spremeni tale dva ključa:

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run “JavaVM” = %WinDir%\JAVA.EXE

HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion \Run “Services” = %WinDir%\SERVICES.EXE

ter doda:

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Daemon

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Daemon

znebiš se ga z večino protivirusnhi programov.
Predlagam ti, da v iskalnik vpišeš “MyDoom.BB” v narekovajih ali MyDoom.BB remove in če znaš malo angleško ne bo problem.
Če ne pa se še oglasi.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Hvala za pomoč!

Naložila sem en program AntiMyDoom, ki je preiskal cel moj računalnik in ni našel sumnljvih datotek. Torej ga po vsej verjetnosti nimam.

Če se bodo spet pojavile težave, se ponovno obrnem na vas, ker ste res ‘koristni’ 🙂

LP, Mojc

Res, širi se le s priponkami v pošti. Kljub temu preveri računalnik še z ostalimi programi – linke sem ti že napisal. Gotovo imaš kar nekaj solatke gor.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close