Najdi forum

Myanmar

Mene pa zanima kje v bkk-u priti do najcenejse karte za burmo? a bi se splacalo it iz chiang maia do mandalaya in potem nazaj od yangona do bangkoka? (mimogrede a je res nujno it z letalom iz tajske al je kej po kopnem odprto…?)
pa se glede vise…koliko dni moras cakat na njo in a je treba it na kaksno ambasado al si jo res lahko zrihtas kar na khao san?
in glede antimalarikov…sem slisala da je najbolse kr v bkku kupit…da so cenejsi in imajo manj stranskih ucinkov kot lariam…a kdo kaj pozna?
pa se to…potovala bi sama en mesec po myanmaru…se moram cesa posebej pazit?

Letalske povezave med Mandalayem in Chiang Maijem ni vec… so jo ukinili. Smo preverjali letos in smo morali nazaj v Yangon. Yangon-Chiang Mai karta pa stane cca. 75 USD. Po kopnem se eventuelno da cez Mae Sai/Tachileik, potem do Keng Tunga in od tam naprej let v notranjost (ker je cesta med Taunggyi in Keng Tungom zaprta- za tujce) .Nekaj ljudi je tako naredilo (letos) pa ni bilo problemov. Z vizo v zepu, seveda…
antimalrike lahko kupis tudi v yangonu… za pribl. 2 USD/skatlo.
Myanmar je super za potovati, sploh ce si sama. Z ljudmi dosti lazje navezes stik ko pa v Laosu npr… glede tega je enkratno! Ljudje so neverjetno topli in lepi. Dosti sem hodila sama okoli, tudi ponoci. Pa se je zmeraj kdo nasel za prijazen klepet ob njihovem cudovito aromaticnem caju, ki je verjetno najboljsi na svetu.
No, se en namig: vsi takoj opazijo, ce punca ne nosi modrcka… ne da bi bili fantje zaradi tega kaj bolj vsiljivi, zdi se jim pa cudno.
Pametno je imeti dobro svetilko, ker dostikrat ni zvecer elektrike. Da ne bi koncala v kakem odprtem kanalizacijskem jarku…ha!
Ja, pa na dobro kremo za soncenje ne pozabi… in osvezilni robcki tudi pridejo prav. Take stvari namrec tezko najdes v Myanmaru.

a se mi splaca kupit povratno karto bkk-yangon al je bol kot ne isto kot ce kupim vsako posebej (ne vem tocno koliko casa mi bo vzela tale burma…)? a ves priblizne cene?
a se da viso dobit v enem dnevu?
kako je pa kaj z internetom?
hvala za informacije…

jaz sem letela direkt v Yangon in sem si vizo dala delati v Berlinu. Za letet iz BKK proti Yangonu ne bi smelo biti prevec drago, saj je dosti konkurence… sploh kao san… za vizo pravijo, da se jo tam da dobiti naslednji dan. Jaz bi si jo vsekakor najprej zrihtala, sele potem sla v lov na karte.

Internet v MM… ni za racunat na to. Vecina serverjev je blokirana, ker vlada hoce nadzirat posto. Eventuelno se da poslat mail iz kake manjse racunalniske trgovine, kjer imajo ponavadi po en racunalnik za net… sicer pa… so ti hudo pocasni, tako pocasni, da traja eno uro da par vrstic posljes… Ce imas vec srece, mogoce najdes kaj hitrejsega. V vseh primerih… to je draga zadeva.
V Yangonu je en velik cyber caffee … nic ni delalo. En mail sem nato poslala preko njihove domene in to me je stalo pribl. pol dolarja. Preostanek casa pa se nisem vec ukvarjala s tem…

V decembru potujem v Burmo,

prosim za info : ali je potrebno jemati zdravila proti malariji, npr. Lariam?

potujem do Bangkoka, potem pa si mislim tam kupiti karto do Ranguna, ali je to OK?in katera let.družba je najugodnejša in ali se da to zrihtat brez rezervacije??Namreč v Bangkoku pristanem ob 16. uri , še isti dan želim dalje?

Pozdrav!

Brezveze jemat Lariam… ce ze hoces antimalarike, si jih nabavis na Tajskem ali Mjanmaru… so bolj prilagojeni na tiste razmere in cenejsi… jih pa ni treba jemat, ce ne lezes ravno v dzunglo. Sploh pa, decembra je suho obdobje…
V BKK si seveda lahko kupis ugodne karte v kateri od agencij na Kaosan rd., ce bos pa lahko sel se isti dan naprej, pa je verjetno odvisno od razpolozljivosti kapacitet. Na agenciji bodo ti ze oni zrihtali najugodnejso karto, druzba sploh ni pomembna….

Ojla Mjavmjav,

v zvezi z Burmo me zanima še to, kje si ti rihtala vizum ( Berlin, Rim,Beograd???). Koliko stane vizum? Ali ga rihtaš preko DHL??

Predvideno pridemo v Yangon pozno ponoči, kaj svetuješ, da vzamemo taksi in do prvega hotela – katerega priporočaš???

LP

ma ne ga srat glede vize z Berlinom, Beogradom, Rimom??!!??
v google vtipki myanmar visa in boš videl, da se lahko online prijaviš za dobit vizo.komot in (dokaj) poceni.
v Yangonu ti pa priporočam Okinawo.Budget , a super zrihtano.

viza… takrat se ni dalo preko neta (februar in pozneje) in sem poslala pasos preko navadne poste v Berlin, z izpolnjenimi obrazci in denarjem za vizo – 25 evrov. Pozneje mi jo pobral en prijatelj, zato mi ni trebalo dati se 7 evrov za postnino, ki bi jih morala priloziti v primeru, da bi mi morali posiljati pasos po posti nazaj iz Njemacke.
Najboljse, da jim posljes faks ali telefoniras v Berlin (ali pa v BG, Rim), potem ti oni posljejo obrazce in ti natancno povejo, koliko bi radi za vse skupaj… na maile ne odgovarjajo. E-visa… pa preveri ce dela… ker ce ne… potem jo rabis pred odhodom preko ambasad… in to traja nekaj casa…
Mi smo prileteli ob sestih zjutraj, pa smo sli s taksijem v center… pocakali smo, da so odprli vrata enega GH – Golden Smile Inn… in bili tam. Za hotele pa… ne vem.

vizum se lahko uredi tudi na konzulatu v Genevi (na enak način kot opisuje mjavmjav-pošlješ pasoše in priložiš denar za vizo in za poštnino nazaj).

link:www.myanmargeneva.org; Go to: Visa to myanmar

mail, na katerega sem se obrnil: mission.myanmar@ties.itu.int

sam sem poslal obrazce, slike in pasoš prejšnji teden, danes pa sem dobil odgovor da bodo danes poslali pošto nazaj…

Peter

V zvezi z Burmo me zanima še če kdo ve ali se da vnovčevati “travel čeke”, kako je s tem, povsod najbrž ni možno ……….

ne splaca se s tem izgubljati casa, niti s kreditnimi karticami, ker nimas kje dvigovati. edino, kar tam velja je: vzami dovolj papirnate valute, menjaj v Yangonu dovolj za cel mesec- pa ne v banki: ob Sule pagodi se tre menjalcev. Uradni- vladni tecaj- dolarja je slab in nihce ne menjava po bankah. Tudi evre menjajo na ulici po kar solidnem tecaju, seveda, najraje imajo bankovce po 100 USD, drobiz pa si pusti za placevanje prenocisc.
Tako da, ne racunaj na travel ceke.. enemu se je zgodilo, da je ostal brez $$$, pa ni mogel do denarja, ker si tudi s kartico ni mogel pomagati.

še moj prispevek:

antimalariki: mi2 s punco sva jemala (in še vedno jemljeva, ker sva prejšnji teden prišla nazaj) doxycyclin (tabletam se reče Clinofug – ena tableta na dan). začela sva jemati šele v Baganu in potem na obali. v notranjosti ni take panike, vsaj ni bilo opaziti kakega mrčesa…

internet: dvakrat sva poslala mail domov. v yangonu iz Traders hotela v tretjem nadstropju v business oddelku imajo par PC-jev. ker je glih one dni v hotelu nekaj eksplodiralo, te bo na vhodu pregledal še en stric z izklopljenim detektorjem kovin. en mail stane 1 USD. v mandalayu sva pa zasledila en prostor, kjer imajo dostop do maila (Gmail prek nekih anonimization serverjev…), stane pa 800 kyatov za pol ure. luknja se nahaja zraven ET hotela.

viza: tako kot je napisala mjavmjav funkicionira. pokličeš, jim poveš na kateri fax ti pošljejo obrazce. to izpolniš in jim skupaj z denarjem pošlješ. dobiš v 7-10 dneh nazaj.

lp, vedranp

Pozdravljen,

če se ti da, napiši še kaj s poti,
morebitne nevarnosti, ali je vročina sedaj dol???
Kaj se da jesti???

Potujem dol 2.12.
Hvala in želim uspešno aklimatizacijo na domače pogoje……..

myanmar viza najceneje in najhitrej uredis v bkk lahko sama kar bo najhitej v enem dnevu od zj do pop. vse urejeno.
letalo cca 6000bht kar je cca 40.000sit povraten bkk air. vecina agecncij iste cene in ponudba. lahko se bookiras preko neta za bkk air.
info od lani.
ce te zanima se kej upras..

lp
damjan

hja, se nekaj… a je res pot z busom do ngapali beach tako grozna? a mi kdo priporoca kaksno drugo plazo?
pa nekdo mi je svetoval vlak yangon-mandalay…??

ja do napoli beach je sicer lepa pot ki pa jo preseka gorovje skozi katero se prebijas cca 10 h kar skupaj nanese tudi do 17-20 ur voznje. Sam sem se odlocil raje za tajsko morje saj je bolj dostopno in manj zahtevno to get there sploh ce bi sel tja za nekaj dni…

vlak ygn -mdly je lani stal cca 50$ one way za turiste. Zato se vsi raje vozimo z busom. ygn – inle lake cca 16ur. inle- mndly ca 7-8h. mandalay bagan se ne spomnim ampak cca 6-10h. bagan – ygn 17h.

jst ti priporocam otocke okoli ranong-a na tajskem, ki so malo pod myanmarom in imajo laid back athmosphere….

lp
damjan

najlepsa hvala za informacije…
se nekaj… katere otocke si pa mislil? a si sel do tja kar direktno iz myanmara ali si letel v bkk in potem dol na jug tajske?
a spalno vreco se mi sploh splaca jemat s sabo v myanmar?
lp

v bkk do ranonga in potem tja..
hm spalka….. nikol ne ves kdaj prav pride ceprav ti najbolj pride navadna rjuha, ki jo pol vrzes stran.
Imajo deke če je premrzlo ponoči.

lp
damjancEvi napisal:

> najlepsa hvala za informacije…
> se nekaj… katere otocke si pa mislil? a si sel do tja kar
> direktno iz myanmara ali si letel v bkk in potem dol na jug
> tajske?
> a spalno vreco se mi sploh splaca jemat s sabo v myanmar?
> lp

evo lih iz myanmara.. bilo je super, edino prekratko.. letalske karte dobis lahko zelooo poceni, samo malo srece moras imet pa mogoce kako urco vec da isces. mi smo dobili karto iz rng do bkk za 63$, v obe smeri se mi zdi da je blo okrog 100$. Phuket Air je mel neko decembrsko akcijo.
Drgac smo si pa ogledal yangon, inle lake, bagan, mandalay pa hsipaw. vse ful v redu, lepo, ljudje prijazni, pivo poceni.
lp,mare

Tudi jaz glih iz Myanmara.

Sami pozitivni vtisi, let. karto iz BKK do Yanguna smo rihtali v BKK, cena : 210 usd$ povratna ( z Myanmar airways international), na vizo smo čakali 5 dni ( sam je bil glih vikend in en njihov državni praznik) cena vize : 38.000 sit.
Pot: Yangun-Inle Lake-Mandalay-Bagan-Pye-Pathein-Chaunta beach-Yangun, vse z busi, le pot od Mandalaya do Bagana z ladjo ( cena 18 usd).
Chaunta beach je ok, sam zdaj je blo glih slabo vreme dol, tko da smo bli mal razočarani.Do Chaunta beach pride največ ljudi z busom iz Yanguna, cesta ok,
mi smo šli pa s kamionom iz Patheina – zelo poglobljena masaža ker je cesta slaba.

Opozorilo : ameriški dolarji kot glavno plačilno sredstvo morajo biti lepi novi bankovci, gledajo tudi na serijsko številko……

Pozdrav, Barbara

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close