Najdi forum

Myanmar

Odgovor na komentar MarkaP o cenah v Myanmaru (zapisal si ga kar v Drzave…). Cene zal so taksne. Vrnila sem se pred 1 tednom. Seveda sem zapisala, da gre za DVO posteljno sobo in da so cene od 6-15 $, povprecno 10, odvisno kje se zadrzujes dalj, zato pa ta podatek. Pri spanjih ne kompliciram, obicajno spim cimceneje. Sem prepricana da ceneje tezko gre.

Sicer sem bil tam lani, pa vseeno…v Yangoonu je bilo pri meni najdražje spanje, 4 USD, drugje večinoma 3 USD, to je za enoposteljno sobo, pa tudi če je niso imeli so mi dali dvoposteljno po tej ceni.
Prevozi, izredno poceni, samo za vlak so hoteli USD v Mandalayu, nazaj iz Hsipawa pa je blo možno plačat tudi v Kyatih.
Lp
Viro

Frika verjamem, da si toliko plačevala, a to še ne pomeni, da ceneje ne gre. Moji podatki so od letošnjega februarja (prav toliko pa je plačeval tudi moj prijatelj, ki se je vrnil pred dvema tednoma).
Recimo, da si imela smolo.

Konkretno (vse cene so za SOBO (vedno dvoposteljna) z AC (razen Inle), WC in zajtrkom – brez luksuza, a čisto in normalno za preživetje ;))

Yangon: 7$ (bi šlo tudi ceneje)
Mandalay: 4$
Inle: 6$
Bagan: 8$ (veliiiiiikaaa soba s TV)

Se vedno se ne razumemo (upam)… Govorim o dvo-posteljni sobi in mislim cene za dve in ne eno osebo. Torej o polni dvoposteljni sobi. Verjetno sem napisala dvoumno(?) Se zdaj razumemo, ali mi hoceta povedati, da sta vidva dajala za dvoposteljno sobo (za dve osebi) toliko, kot govorita? Potem prosim delita z menoj, kako vama je to uspelo…

Sicer pa sta verjetno uzivala kaj? Mene so ocarali predvsem ljudje v vasicah. Kje/kaj vama je bilo najbolj vsec?

Pozdravcek!

Jaz sem potoval solo, in sem plačeval med 2 do 4 USD(samo Yangoon) za enoposteljno sobo, včasih pa so mi dali tudi dvoposteljno. Vse sobe so bile brez klime razen v Baganu.
Država je res super za potovanje, nekatere vožnje z busi so ble res super počasne…rekord sem mel nekje za 30km več kot 4 ure.
Težko se opredeliti kaj je bilo najboljše je pa v vrhu bil daljši trekking v okolici Kalawa, kjer sem bil po res velikem številu vasi, spal v budističnih samostanih. Država je polna vsega, na srečo pa velika, tako da se bom tja še vrnil.
Če pa kdo rabi kakšne konkretne informacije o Myanmaru pa lahko vpraša.

Viro

meni se ne zdi nič dvoumnega:

Konkretno (vse cene so za SOBO (vedno dvoposteljna) z AC (razen Inle), WC in zajtrkom – brez luksuza, a čisto in normalno za preživetje ;))

Vendar se razlikujejo, ce v njej spita ena ali dve osebi!

Res je, meni so zaračunal potem polovično, pač za eno osebo.

Kjerkoli v Aziji (od Irana do Kitajske) sem spal so bile cene vedno za SOBO (za razliko od J Amerike ali Afrike, kjer so večinoma cene na glavo). Če sem bil sam, sem včasih lahko izposloval kak $ ali dva popusta.
Tudi mynmarske cene, ki sem jih napisal so (matr – tole pišem že tretjič – upam, da bo vsaj zdaj razumljivo) za dvoposteljno SOBO. Nihče mi ni obljubljal, da bo cena polovična, ker sem sam, niti ni bila nikjer cena dvojna, če sva bila dva.

Frika, me veseli, da si uživala (to je edino kar šteje) in ja, tudi meni je bilo zelo všeč – konec, koncev sem se po 7 letih vrnil…..

Ja, tudi meni je v lepem spominu ostal treking iz Kalawa. Malce sem bila razocarana ob spoznanju, da je velik del gozda precej posekan. Bili smo stirje (2 slo, francoz in nizozemka),3 dni, sli pa smo z Robinom, kar mi je ustrezalo zato, ker sem biolog. Motilo pa predvsem to, da smo hodili zelo hitro in skorajda ni bilo casa ustaviti se kjerkoli si zelel.
Se bolj vsec mi je bil treking iz Kengtunga, samo za naju – plus vodic, prvi del z mopedi, dalje pa pes v hribe.Videla sem precudovita plemena, ljudje so se naju dotikali, las in koze, privlekli so glasbila in naredili pravo festo…

Zivjo,

mene pa zanima, ce ima kdo od vas kaksen info, kako izgleda “overstaying” v myanmaru. Bi tam ostal nekje okoli 5 tednov (viza traja 28 dni) in bi zapustil myanmar v tachileku. Baje da ne komplicirajo – 3$/dan. Je kdo od vas ze probal?

hvala,
bostjan

PS: bom izkusil cene dvoposteljnih poistelj ze cez dva tedna;)

frika,
mene zanima omenjena destinacija, vendar komaj v naslednjem letu. Lahko kako kontaktirava? Sončnica

Seveda. Na mailu ti pustim gsm cifro! Kar poklici…

Na meji res ne komplicirajo. Ce ne bos imel Tajske vize jo dobis tudi na meji za min 30 dni. Sama sem hotela tranzitno, pa so rekli, da je min 30 dnevna. Naredis jo tako, da tam pustis kopijo pasporta in myanmarske vize (kopiras na meji), in placas 1000 batov (takrat je to bilo cca 27$). To je vse. Tiste 3$ na dan pa placas ce hoces na enodnevni izlet iz Tajske v Myanmar, vendar nisem sigurna, ce ta cena se drzi, vsekakor pa je poceni.
Myanmarsko vizo dobis v Bangkoku prav tako brez tezav, vendar je 28 dnevna, stane cca 35$ in je ceneje, ce si jo uredis sam. Dobis jo lahko isti dan, cez 1, 2, 3 ali 4 dni, temu primerno cene variirajo, a ne pretirano. Myanmarsko vizo si BAJE brez tezav podaljsas v Yangonu.
Ce te se kaj zanima, vprasaj.

Fino, da ti dajo tajsko vizo ze na meji! Frika, mogoce ves, koliko casa ti vzame, da ti podaljsajo vizo v yangonu (in ali jim moras ob tem pustiti potni list)?

Zal ne vem, vendar predvidevam, da bo pasport potrebno pustiti tam. Vsaj tako je bilo na vseh ambasadah doslej! Verjetno je to, koliko dni rabijo, da ti podaljsajo vizo odvisno od kesa. Prej rabis, vec placas…
Pozdravcek!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close