Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Muslimanske športnice na OI

Muslimanske športnice na OI

Koga imaš v mislih, ko rečeh VI SLOVENČEKI?
V vseh komentarjih se nobeden ni poslužil katerekoli grde / zaničevalne besede za muslimane, pa se najdeš ti, ki zmerjaš slovence?
Očitno si prava muslimanka – vzgled za svoj narod.

Oprosti mikla, sem zamešala…..iskreno se ti opravičujem.
Zdaj sem ugotovila, da Uffie hoče druge prepričati kako je super ženskam, ki nosijo burko.

Jaz…, Slovenčki… izraz osebe, ki kaže svoj značaj. S takimi se škoda sploh kaj menit.

Marko,
ženske v arabskih državah v večini primerov (po mojih informacijah – pa ne me prosim držati za besedo) nimajo niti osebne, niti potnega lista…nič. Še v trgovino brez moškega ne smejo…kako naj se uboge reve potem rešijo?
Saj si že gledal kakšen film o belkah, ki so se poročile s kakšnim arabcem in končale v arabski državi….žal so ti filmi posnetek resničnega stanja

No, mogoče teh dokunentov nimajo z razlogom. Nisem vedel tega, sem pa že pogledal kak film, ampak zelo poredko. Je pa to zelo žalostno, da se nekdo tako s strahom oklepa nečesa, kar bi naj bilo koristno za druge, da jih zapre v svojo državo na tak način.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

In če si slučajno privošči kakega fanta pred poroko, ker se je zaljubila in se to zve, jo lastni starši ali brat tudi zažgejo ali kaj takega.

[/quote]
Mikla ne verjemi govoricam, sama pojdi tja in preveri situacijo. Maroko je čist ok, Marakaeš se lahko primerja z vsakim Evropskim mestom. Jaz sem bila ves čas v krilu do kolen in kratka majica (razen, ko smo šli na Toupkal) in se ni zgodilo nič takega. Edino kjer je bila res kriza je v kurdskem delu Turčije, tam pa res ne smeš pokazati niti koščka kože. A si vedela, da če v arabskem svetu pokažeš moškim podplate to pomeni, da ga vabiš v posteljo? Poznati moraš nijhovo govorico telesa, da ne izpadeš res kretensko. Pri nas je ta simbolika izginila in zato je toliko samih, saj nihče ne pride in akr reče: všeč si mi, greš na pijačo?
To, da se pri nas lahko človek obleče svojemu prepričanju primerno pa se reče civilizacija, kultura, odprtost do drugače mislečih…čeprav je vse samo na papirju, v resnici pa so predsodki vsepovsod in zelo močni.

Tudi po učenju katoliške cerkve, si z izgubo nedolžnosti izven zakona naredila velik greh. Da ne govorimo o tem, da ločitve kot take sploh ne pozna. Torej se tudi ločiti ni možno.[/quote]

Že, že, samo, če ne živiš po pravilih katoliške vere, te ne bo pri nas verski voditeljev (vsaj ne več ali pa morda trenutno ne več), zakopal do vratu v zemljo in vate metal kamenje dokler ne boš izdihnil. In ne, pod burko nimajo več pravi kot ženske pri nas. Ne nas smejat no. Težava je, da nimajo niti izbire, kaj šele svobodne odločitve.

Hm, glede zadnjega ni da bi bil človek tako prepričan. Verjetno iz strahu pred lastno socialno (beri versko) skupnostjo, ne pa po lastni izbiri.

Hm, glede zadnjega ni da bi bil človek tako prepričan. Verjetno iz strahu pred lastno socialno (beri versko) skupnostjo, ne pa po lastni izbiri.[/quote]

Zakaj bi se cela Francija morala prilagoditi njim? A so v kerikoli arabski državi spremenili zakone ali navade zato da se odprejo drugim, da pokažejo mal pripravljenosti na drugačnost? Zakaj se kr naprej drugi morajo njim prilagajat

Hm, glede zadnjega ni da bi bil človek tako prepričan. Verjetno iz strahu pred lastno socialno (beri versko) skupnostjo, ne pa po lastni izbiri.[/quote]

Zakaj bi se cela Francija morala prilagoditi njim? A so v kerikoli arabski državi spremenili zakone ali navade zato da se odprejo drugim, da pokažejo mal pripravljenosti na drugačnost? Zakaj se kr naprej drugi morajo njim prilagajat[/quote]

A tvoji obiski delajo in se obnašajo kot sami hočejo v tvoji hiši, ali pa spoštujejo tvoja pravila in delajo tisto, ka jim ti dovoliš? Ali se ti podrejaš drugim na svojem ozemlju? Do neke meje verjetno da ja, vseeno pa ne dovoliš da te drugi komandirajo v tvoji hiši….a ne…ponavadi tašči ne pustimo da nam ukazuje, kaj šele kakšnemu tujcu.

Kor sem že nekje napisal: tudi muslimanske države obstajajo, kjer je cerkev ločena od države, kot pri nas in tako se tam kot pri nas to ne dogaja. Kako pa bi bilo, če ne bi bilo tako, je drugo vprašanje. Zgodovinske izkušnje v Evropi niso glede tega ničkaj obetavne.

a veste zakaj v peklu pri slovenskem kotlu ne potrebujejo stražarjev? ker, če komu rata splezat do roba ga sami potegnemo nazaj…pa taka svoboda…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close