Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika MUSLIJI -polnovredni?

MUSLIJI -polnovredni?

Pozdrav vsem dobrojedcem!
Problem imam s trgovkami, ki mi nikoli ne znajo razložiti kaj je polnozrnato in polnovredno. Prodajajo belo štruco z mal lanenega semena gor, pa pavijo pa je polnozrnato. veliko sem brala o tem in sem zasledila, da je ime polnozrnato enako polnovrednemu. potem se vedno prepiram za te bele strucke, ker jih vprašam, če so iz polnovredne moke, pa niti ne vejo dobro, obenem trdijo da so polnozrnate, ampak imajo samo 5 lanenih semen. Ali to že zadovolji pomen polnozrnat? sej sosedov in stoletni kruh sta na isti način. polna zrn ampak nič polnovredne moke. no, vprašanje je malce drugačno. kupila sem sparove polnozrnate (?) muslije. semena in rozine in oreščki. vse lepo in prav, vidi se pa je vreča “polna zrn” in da je zrnje tudi neobdelano. potem pa vidim v sosednji trgovini podobno pakungo, enaka semena, ampak tam piše polnovredni musliji. zdej sem pa zmedena. kaj torej jem s temi polnozrnatimi musliji in česa ne jem s polnovrednimi??? prosim, razložite mi to. jaz hočem samo polnovreden kruh in žita. HVALA 1000X.

Js se orijentiram ponavadi po sestavinah – ce je dodan sladkor potem zame stvar vec nima pridiha polnovrednosti ampak jo bolj tretiram kot sladico. Pri kruhu prav tako gledam na sestavo (sedaj ko sem v nemciji imam to moznost) drugace pa kruha itak ne jem skoraj nic, muslije pa jem samo one k majo notri razne oreske in kosmice in nic drugega najraje pa kr same ovsene kosmice ki so pa itak totalni zakon.

LP Oliver

Meni se vsakič, ko stojum v vrsti za kruh in izbiram kosmiče porajajo enaka vprašanja in dileme. Pri kruhu vzamem tistega, ki je zelo nizek in izgleda črn, čeprav zadnje čase veliko kupujem stoletnega. pri kosmičih pa kupim sojine, ovsene, laneno seme, lešnike in si sama naredim mešanico. Drugače res nikoli ne veš, kaj vse so namešali za boljši okus…

lep dan želim!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close