Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mularija

Mularija

Na poročilih smo morali gledati, da ena šola ne hendla nekega 8-letnega mulca. Kam gre ta Slovenija. Kaj delajo vse dobro plačane svetovalke, pedagoginje, socialne delavke?

V “mojih” časih je tak mulc v šoli dobil od učiteljice eno za uho, pa je bil mir. Če ej doma kaj rekel, pa je še od staršev dobil.

Ta sistem je čist zablužen. Mularija je preveč zaščitena.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Slabo si spremljal. Otrok je zanemarjen, popoldne se z nožem reže po rokah, berači…vse to počne, ker kliče NA POMOČI. Ja, nasilen je do svojih sošolcev, ker mu še nihče ni pokazal, kakšen je ljubeč, spoštljiv odnos do sebe in do drugih. Ti bi ga prebutal, ker se ne znaš postaviti v situacijo drugih in jo videti iz večih zornih kotov. Nasilje rodi nasilje…to si že izkusil na tem forumu.

Zdaj pa začni razmišljat kaj prijetnejšega!

Če je zanemarjen, bi zadevo morala reševati policija, v navezi s centrom za socialno delo. Tudi v naših časih so bili troci zanemarjeni in te zadeve so se učinkovito reševale.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Otrok je v hudi stiski. V naši državi je problem, ker gredo takšni otroci v skrajni sili v rejništvo, namesto da bi mu poiskali pravi, ljubeči dom za vedno. Nekateri starši žal ne bodo nikoli sposobni vzgajati svojih otrok. Morda so bili tudi sami v preteklosti žrtve. Zadeve so kompleksne in stiske vsako leto večje.

Pri tem otroku je zatajil cel sistem, ker noben posameznik ali pristojna služba, ni začel ukrepati. Najlažje si je zatiskati oči in reči, da bo bolje. Ubogi otrok. Če bi lahko, bi ga vzela k sebi.

Tak otrok je velik problem, ker so ga starši najmanj za nekaj let “uničili”. Težko ga bo pa kdo drug spravil v red, ga vzljubil, ker, kdo pa ga bo? Tak otrok potrebuje svoje starše, vendar ne teh, ki jih je “dobil”. Doma jih je očitno redno dobival po krivici, zato to krivico deli naprej pri drugih, nič krivih. V takem primeru bi moral dobiti po prstih od nekoga, vendar poleg tega potrebuje tudi stalno oporo, katero pa mu težko da nekdo, ki ni njegov starš ali vsaj tesen sorodnik.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

No, saj nekaj takega je, sicer z drugimi besedami, na začetku napisal tudi Spider.

Ampak to se nam zdaj že redno dogaja. Ne gre za osamljene primere. Lahko bit socialni pedagog na šoli, dokler se ti ni treba dejansko ukvarjat z nobenim “problematičnim” otrokom. Kriza je zdaj na plano izbezala marsikaj. In jasno se vidi, da tudi ljudje, ki naj bi bili strokovno usposobljeni za določene poklice, enostavno niso ničemur kos. OD šolskih psihologinj in socialnih delavk do raznih CSDjev. Pa lahko gremo še dlje do policije in tožilstva. Potem pa bereš po internetu, da bi nekakšni raziskovalni novinarji morali reševat to državo. Tisti, ki imajo najmanj pristojnosti, da se lahko legalno vtaknejo v vse probleme te družbe.

Sistem pa smo ljudje. Važno, da se tiste ženske na CSD znajo čohati po riti in vrteti jezik.

Ja ne vem mi smo bili vsi v OŠ hiperaktivni in lumpi pa noben ni klical televizije ti starši zdej pa celo izpišejo otroke ij to celo skupinsko haha.

Ja kaj bo s temi ljudmi, ko bodo zrasli saj ne bodo vajeni ničesar potrpeti bodo kar TV klicali haha 😀 😀

https://www.youtube.com/watch?v=okHGCz6xxiw

Mularija je zascitena, ker je malo ljudi, ki bi si upali z njimi vzpostaviti resnicni cloveski odnos, ki vkljucuje spostljivost in tudi postavljanje meja. Ce je doma nasilje, se bo kateri od otrok potegnil vase, drugi bo povzel fotrovo razbijasko obnasanja. Nihce pa ne bo sam od sebe iz taksnega okolja vzpostavljal ljubece odnose, ce ne bo srecal neke osebe, ki si bo vzela za otroka cas. Brez hude teorije in tezke strokovne usposobljenosti. Za zacetek samo biti ob njem, iskati njegove oci, da se umiri. Potem pa spodbujati, kar je dobrega v njem. Zdaj je se cas. Pri dvajsetih bo prepozno.

Ima kdo kakšen link, nisem nič na tekočem…

Sistem je zavožen v osnovi, zato ker pravna država ne funkcionira.

Pri naših severnih in zahodnih sosedih, bi že zdavnaj ukrepali, saj imajo bistveno višje standarde, ki jih moraš izpolnjevati, da si lahko “starš”, v nasprotnem primeru ti hitro vzamejo otroka. Vse od finančnih zahtev (da imaš sredstva, da ga lahko vzdržuješ), do vzgojnih, do tega, da si kazensko odgovoren za vse, kar otrok naredi. Vključno s tem, če pomotoma vrže žogo na cesto in povzroči prometno nesrečo, v kateri nekdo umre.

Sistem ukrepa takoj, ko je jasno, da svojega otroka ne obvladaš ali da po nekih standardih ne “opravljaš” svojega dela kot starš. Poznam primer, ko so staršem zasegli hišo, vse premoženje in imajo tak dolg, da se ga ne bodo rešili vse življenje, ker je sicer povzročil prometno nesrečo, kjer je nekdo ostal invalid. In jih je odvetnik in odškodnina povsem zrušila.

Mi pa že 30 let gledamo, kako tista peščica Romov, ki jih imamo v državi, ne pošilja otrok v šole in potem jamramo, da kradejo, niso zaposljivi, blablabla. Banana republika … 🙁

a bodo medijci, ki s tem primerom služijo svoje bedne plače kaj prispevali za otrokov socializacijo, “prevzgojo”, pomagi staršem …

me zanima koliko stane “izdelava” takšne reportažice / prispevka ???
če bi starši dobili 10% bi jim kar koristilo

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Pandora ti gotovo nimaš otrok in prav je tako kajti nisi sposobna ga ne narediti ne vzgojiti. Zaradi takih kot si ti smo vzgojili in vzgajamo generacijo,ki ni pripravljena nič potrpeti in je razvajena do konca in naprej :))

Jaz imam otroka, torej sem ga sposobna narediti. O vzgoji bodo sodili drugi, in to verjetno čez nekaj časa.
In takih kot sem jaz niste vzgojili …
Tega, da sem razvajena, nisem nikoli tajila. O tem, koliko sem prepravljena potrpeti in katere druge bolj ali manj zaželjene lastnosti imam, pa sorry – mislim, da nimaš podage, da bi sodila.

Kakšna je pa oseba, ki si drugi ženski upa napisat “ti nimaš otrok in prav je tako”, pa prepuščam tebi in drugim v razmislek. Upam, iz srca, da s tem ne boš nikoli imela težav, drugače ti bo še žal takšne lahkotnosti pri tako pomembnih stvareh.

Eh kje s tem ne bom imela težav gotovo ne :)))

Še bolj nerazumljivo, kako lahko kaj takega pišeš…

Jaz imam otroka, torej sem ga sposobna narediti. O vzgoji bodo sodili drugi, in to verjetno čez nekaj časa.
Tega, da sem razvajena, nisem nikoli tajila. O tem, koliko sem prepravljena potrpeti in katere druge bolj ali manj zaželjene lastnosti imam, pa sorry – mislim, da nimaš podage, da bi sodila.

Kakšna je pa oseba, ki si drugi ženski upa napisat “ti nimaš otrok in prav je tako”, pa prepuščam tebi in drugim v razmislek. Upam, iz srca, da s tem ne boš nikoli imela težav, drugače ti bo še žal takšne lahkotnosti pri tako pomembnih stvareh.[/quote]

@Pandora1
… če še ne natocuješ kakšni bi morali biti starši glede na tvojega otroka in kakšni njihovi otroci … si mi pa sprejemljiva ☺

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.--.-.-.- [sup]"If you want to win you must not lose"[/sup] – [sub][i]Number One[/i][/sub]

Kakšna je pa oseba, ki si drugi ženski upa napisat “ti nimaš otrok in prav je tako”, pa prepuščam tebi in drugim v razmislek. Upam, iz srca, da s tem ne boš nikoli imela težav, drugače ti bo še žal takšne lahkotnosti pri tako pomembnih stvareh.[/quote]

@Pandora1
… če še ne natocuješ kakšni bi morali biti starši glede na tvojega otroka in kakšni njihovi otroci … si mi pa sprejemljiva ☺[/quote]

Nimam nobenih takih ambicij. Se še zelo dobro zavedam, da vzgoja ni piece of cake, da so otroci med seboj različni in se mi zdi tudi prav, da imajo starši različne poglede na vzgojo in manevrski prostor, da vzgajajo otroka tako, kot menijo, da je najbolje. Pravim le, da se mi zdi smiselno, da ima država nek sistem, kjer zaznava, če otrok ni deležen ustrezne vzgoje (ali topline, ljubezni, karkoli že) in da ukrepa, dokler se da še pomagat in ne, da ga pri 20+ stlači v zapor in tako “reši” problem. In po drugi strani se mi zdi, da če imamo starši pravico vzgajat svoje otroke tako, kot želimo, smo tudi odgovorni, da bo rezultat naše vzgojen primeren za življenje v naši družbi. In če te odgovornosti ne izvajamo, ima država pravico in dolžnost, da ukrepa – predvsem v dobro otroka (in tudi družbe).

A to misliš to mafijsko državo, ki jo vodijo sami primitivci in prevaranti ?

Meni se pa to, da so starši izpisali (vsaj) 7 otrok, ne zdi nič nenavadnega, še posebej po tem, ko je oče tega nesrečnega otroka dejal, naj njegovega sina pustijo pri miru, ker bo sicer on koga ubil. Se ti to res zdi tako smešno?

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Mislim, da bi bila v takem primeru verjetno edina prava možnost odvzem roditeljske pravice. Otroka pa na zdravljenje, tudi k psihiatru, če je treba. Saj se mu še da pomagat, če se bodo institucije podvizale.

tole je rešitev za zoprne mulce

klik

Otrok ni postal čez noč tak. Ampak to pomeni, da so mu v šoli, vrtcu to že ves čas dovolili.

Tudi v naših časih so bili problematični otroci. Nasilni in podobno. Eni, zato, ker so jih doma razvajali v nedogled, drugi zato, ker so bili doma zanemarjeni. Ampak ena stvar je bila: če je en tepel vrstnike, jih je dobil od vrstniko nazaj. Če je koga udaril, ga je ta nazaj mahnil.
Čudi me, da tega otroka vrstniki nazaj ne na mahajo. To bi ga izučilo.

Ma ne gre to tako, da bi se kar med sabo pretepali….. :/

Od doma pridejo otroci z raznoraznimi razvadami, ki jih želijo potem izvajat tudi drugje nap v šoli. Od UČITELJEV pa je odvisno ali jim bodo to dovolili ali ne! Ker doma veljajo “domača pravila”, v šoli pa “šolska” in če imajo takega “razbojnika” v razredu ne smejo puščat otrok brez nadzora dokler “razbojniku” ne dopovejo ne nek način, kako se je potrebno obnašat, kar ne bi smelo biti pretežko za strokovno usposobljen kader….ccccc
Ampak po liniji manjšega odpora raje pijejo kavice in čvekajo v zbornici/kabinetu kot pa da bi počeli tisto za kar so tam postavljeni/plačani in potem so vsi drugi krivi ker otrok naredi kako neumnost za šolskimi vrati, kjer so oni in edino oni, zadolženi za red!

******** [i]Ne govoriš ničesar, o čemer je vredno govoriti, če s tem nikogar ne vznemiriš. (Galvin K.)[/i]

Glede učiteljic in učiteljev se mi vsiljuje ena misel: če predvidevam, da bodo službo v šoli prej dobili tisti, ki so imeli boljši uspeh na faksu (boljše povprečje, hitro in vzorno opravljena diploma), potem se mi zdi logično, da so imeli tudi sicer boljše pogoje – urejene družinske razmere, čas, mir in prostor za učenje, dovolj denarja, da jim v času, ko bi se morali veliko učiti, ni bilo potrebno delati, verjetno nič težav z drogo in alkoholom, ipd. Rezultat je kader, ki je usposobljen učenja povprečnih otrok (izogibam se besedi normalnih), okej, recimo neproblematičnih. Ko pa se zgodi en tak primer kot ta nesrečni fant iz Savskega naselja, pa naši pedagogi odpovejo, saj svojih izkušenj s travmami nimajo, tudi na prakso jih načeloma pošiljajo tja, kjer je razred v principu miren in neproblematičen, tako da nekako nimajo možnosti, da bi se naučili delati tudi s tistimi, ki “tolčejo iz povprečja”, pa naj bodo to zanemarjani, travmirani, slabo vzgojeni otroci, ali pa nadpovprečno nadarjeni otroci.

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close