Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti MUHE IN SMRAD

MUHE IN SMRAD

V letu 2010 sem se preselila v strnjeno naselje pri Ljubljani. Ker sem se preselila decembra,nisem opazila,da ima sosed tik ob naši ograji hlev,v katerem so kokoši in koze (tudi kozel,ki kot vemo zeeeelo smrdi) Lansko pomlad so se pojavile tudi muhe. Roji muh. Na vsa okna smo montirali mreže,ko si odprl mrežo na vratih,se je v prostor usul roj muh.V avto ne moremo skočiti,da s sabo ne zvlečemo še vsaj 10 muh in potem se par kilometrov od hiše ustavimo,da zbezamo muhe iz avtomobila. Sosed ima hlev vsaj 20 metrov stran od svoje hiše in 4 metre od naše hiše,tako da njemu nič ne smrdi niti muhe mu najbrž ne nagajajo.Mi pa ne moremo iz hiše,brez da nas oblega roj muh,kaj šele da bi na terasi,ki jo imamo pred hišo kaj pojedel.Prebrala sem 73.člen stvarnopravnega zakona,ki pravi,da morajo sosedi živeti tako,da ne vznemirjajo drugih sosedov. Povedati moram,da nikjer okoli kraja kjer živimo ni nobene kmetije in da ima samo ta sosed živali.Ko sem ostale sosede vprašala,kako živijo že veliko let v tem smradu in z muhami povsod,so mi rekli,da se nočejo prepirati s sosedom (vidim,da se sosedje med sabo sploh ne poznajo niti ne kontaktirajo)
Zanima me kaj lahko storim,da bo sosed umaknil živali iz strnjenega naselja?

Lep pozdrav in hvala Nejka

Spoštovani!

Iz vsebine vašega vprašanja lahko razberemo, da gre za vznemirjanje vaše lastnisnke pravice, saj gre za krajevno neobičajne »motnje«. Svetujemo vam, da se obrnete na odvetnika po svoji izbiri, ki vam bo zadevo podrobneje pojasnil – že na tem mestu pa vas opozarjamo, da odstranitve živali, predvsem tudi tistih, ki niso domače in jih sosed ne more imeti pod oblastjo/nadzorom, preko sodišča ne boste mogli doseči.

Lepo pozdravljeni!

Odvetniška družba Koprivšek o.p., d.o.o. Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana info@koprivsek-op.com http://www.koprivsek-op.com Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem. Za konkretnejši odgovor je potreben oseben posvet in vpogled v dokumentacijo v odvetniški pisarni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close