mufini
Odgovor že v tej temi.
Sem pa jaz isto pomislila kot Pejicna zgoraj. Sploh takšne bolj zdrave variante, recimo z ovsenimi kosmiči in jabolki, bi se po moje lepo spekli tudi brez jajca. Seveda pa nisem poskusila, veselo uporabljamo jajčka. Če ti kaj pomaga, še recept za te s kosmiči, pa sama izpusti jajca in dodaj mogoče kaj pravega jabolčnega soka ali še malo več jabolk.
LP Mimi
Mafini z ovsenimi kosmiči in sadjem
1 skodelica ovsenih kosmičev
1 skodelica moke
1 jajce
¼ skodelice sladkorja
¼ skodelice olja
1 skodelica jogurta
2 skodelici naribanih jabolk
Ovsene kosmiče prelij z jogurtom in pusti približno ½ ure, da se dobro namočijo. Jajce in sladkor zmešaj in dodaj ovsenim kosmičem. Dobro premešaj, dodaj moko, olje in jabolka in spet premešaj. Peci v modelčkih za mafine, približno ½ ure pri 200°C.
Originalen recept, ki sem ga dobila iz Amerike, vsebuje dvakrat več sladkorja in olja. Namesto jabolk lahko uporabite tudi kakšno drugo sadje, npr. maline, borovnice, jagode…
(SloKul, Irena Žitnik)
Moja izkušnja: Ni presladko, primerno za malico. Vzela sem 2 jajca, žličko pecilnega, polnozrnato moko, po moje je še preveč olja. Skodelica je 2,5 dl.
Varianta: okusni so tudi brez sladkorja. Namesto tega se lahko doda malo narezanega suhega sadja (rozine, fige…) in žlicka cimeta. Piko na i doda nekoliko naribane limonine lupinice. Priporočam vsem, ki imajo radi sladko na zdrav način.
Varianta z medom: namesto s sladkorjem sem spekla mafine s 4 žlicami cvetličnega medu, pa so tudi uspeli.
Varianta s pecilnim praškom: Jaz pecilnega praška ne dodajam, ker me ne moti, če so mafini malo nižji. Če želiš, da bolj narastejo, lahko dodaš 1 vrečko pecilnega praška ali sode.
Varianta suho sadje: Lahko dodaš suho sadje, z rozinami in marelicami so super.
Forum je zaprt za komentiranje.