mufini
Lep pozdrav!
Imam eno vprašanje glede mufinov. Če jih pečete, uporabljate papirčke? Kako lepo se vam potem papirčki odlepijo iz mufinov?
Jaz sem poskusila brez papirčkov, sem namazala pekač, pa se je tako prijelo, da sem z žlico ven strgala.
S papirčki pač tako-tako, iz modela gre lepo in lep je za videti, ampak se pa spet veliko prime na papirček.
To je tako normalno ali delam kaj narobe?
Bele kučme, ruske kučme….
spečeš biskvit, izrežeš krogce namažeš z kremo, povaljaš v kokusu, eni oblijejo tudi s čokolado, zamudno za delat izredno dobro za jest, jaz sem bolj za enostavne stvari – muffini, piškoti. – nisem umetniški tip.
Je pa še ena dobra stran silikona, če pečeš biskvit za torte se ti na sredini ne dvigne (večen problem pri peki biskvita pri večini)
So papirčki in so papirčki. Tistih za minjone, ki sploh niso za peko in se ob evenutalni peki čisto zažrejo v biskvit, če že ne zagorijo, tako ali tako ni v supermarketih, zato ne moremo narobe kupiti. Med temi, ki so v prodaji (in imajo oznako, da so za temperature okoli 200°C), pa so razlike, pri enih se manj prime, ker so bolj povoščeni. Tako se mi vsaj zdi pri tistih, mislim da Oetkerjevih, z rjavimi progami. So pa malo dražji.
Sicer pa je nekaj odvisno tudi od recepta. Tisti z manj maščobe, še s kakšnimi jabolki ipd. se tako primejo, da ti preostane samo glodanje papirčka :-)) Pa povoščen gor ali dol.
Jaz? Četudi priznavam, da je del užitka pri mafinih ravno počasno lupljenje papirčka, sem na koncu pristala skoraj izključno na silikonskih modelih, v papirčke jih vstavim že pečene. Sedaj bolj ali manj pečem samo še mini mafine (namesto 12 jih pride 22), so bolj za grizljanje, ne konkretna malica – in dokler smo z njih lupili še papirčke, jih je dejansko komaj kaj ostalo za v usta.
Veliko veselja z mafini, pa s papirčki ali brez, Mimi
Forum je zaprt za komentiranje.