Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika mufina- banana in čokolada

mufina- banana in čokolada

Rada bi naredila mufine z banano + čokolado. Imam en recept pa mi po njem nikoli ne ratajo ??? Bi prosila, če ima katera recept, da ga napiše. Najlepša hvala.

Mafini z banano in čokolado:

2 skodelici moke, pomešane s pecilnim praškom (“Self raising flour”) – jaz dam žličko pecilnega na skodelico moke)
1/2 skodelice sladkorja v prahu
1/2 skodelice čokoladnih ostružkov (jaz čokolado kar narežem)
1/2 žličke soli

100 g masla
1 skodelica mleka
1 jajce
1 žlička vanilijeve esence (jaz dam včasih kar vanilijev sladkor v prahu, lahko pa spustiš)
1 skodelica (2-3) pretlačene banane

Suhe sestavine zmešaš v veliki skledi

V drugi posodi raztopiš maslo, dodaš mleko, jajce in vanilijo in dobro stepeš. Tekočini dodaš banane in vse skupaj dodaš suhim sestavinam. Mešaš le toliko, da se moka skrije.

Pečeš na 220% 12-15 minut oz. tako dolgo, da mafini skočijo nazaj, če jih na vrhu pritisneš. To je temperatura za ventilatorsko pečico – z navadno pečico jih pečeš na malo višji temperaturi ali dlje časa.

Tale je moj s kulinarike, poskusi, nam so zelo dobri.

sem jih enkrat že posredovala (par mesecev nazaj), pa so jih tlele pohvalili, na še enkrat.

Za 12 muffinov

Sestavine:
220g zmehčanega masla
200g rjavega sladkorja
4 srednja velika jajca
4 zelo zrele bananane
1 žličko zmletega muškatnega oreščka
1 žličko cimeta
220g moke (lahko navadna, polnozrnata, pirina…) v katero vemšamo 1 žličko pecilnega
50-100g črne čokolade, narezane na koščke
olje za modelčke

Priprava
1. Segrej pečico na 225 C.
2. Naolji modelčke za muffine.
3. V večji skledi penasto vmešaj sladkor in maslo.
4. Dodaj in vmešaj še jajca, nato pa še speštane banane, muškatni orešček in cimet, na koncu presej in vmešaj v testo še moko. Na koncu na roko vmešaj še čokolado.
5. Napolni modelčke do ¾.
6. Peci 15-20 min. Ohladi 5 min v modelčkih, nato vzami ven in ohladi do konca.

Hvala vsem za recepte. Sem spekla po majinem receptu, le namesto sladkorja v prahu sem dala rjavi sladkor in so super.

Naslednič pa sprobam še ostale recepte.

V mojem receptu si banane dodal čisto na koncu; mogoče zato niso uspeli.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close