Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Muffins zemlje – Sonce

Muffins zemlje – Sonce

Joj, Sonce!

Kaksno povabilo na zajtrk so te tvoje zemlje; smejijo se kot soncek:)))

Bom samo se dodala, da sama nimam kruhomata; uspejo pa prav tako.
Torej, kar presenetite koga z njimi.

Lep vecer Babi

Če se jih dela v silikonskem pekaču, a ga je tudi treba namastit? Če pečem muffine, ga nikoli ne, tukaj pa ne vem, ker gre za kvašeno testo…

Zdravo Babi,

jaz bi pa recept prosim,…..ker če zaćčnem iskat z iskalnikom mi bo računlnik kar naprej crkaval, je že zmatran.

Kresnica, pekla sem jih v silikonskem pekaču in nič namastila. Lepo so padli ven.

Barbi, so v bazi receptov…

Lahko noč!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Kako velika pa je v tem receptu skodelica?
Hvala in lep pozdrav vsem

Na drugi sliki je videti, da je muffin žemljica z nečim polnjena. V receptu nič ne piše, vendar se zagotovo da. Kakšna ideja?

Natassa

Natassa, mislim da ni polnjena, ampak le pretrgana in navrh dana marmelada .mogoče pa je kaj drugegea.

So pa te žemljice ful dobre :))

LP, Maja

Ze pecena zemljica je razpolovljena in na vrh dodana domaca marmelada:))

Lp

Prejsni teden sem te zemljice spekla doma in moram rečt da ne vem kdaj mi je kaksna stvar nazadnje tako lepo uspela 🙂 Zemljice so bile super za pogledat in super za pojest..
LP

Bok!
Kakšne velikosti so te skodelice? Meni namreč, kar se meri s skodelicami, žlicami sploh ne rata. Bi jih pa rada naredila za moje fante.

Lp

Če je v receptu za mero vzeta skodelica, je običajno mišljena klasična čajna skodelica, ki ponavadi meri cca 2 – 2,5 dcl. V bistvu je važno le to, da vse sestavine v enem receptu meriš z enako skodelico, zaradi enakega razmerja med sestavinami v posameznem receptu. Meni so takšni recepti všeč in doslej so mi dobro uspevali.

Pozdravljene!
Nimam pekača za muffine in me zanima, če jih položim kar na navaden pekač ali se bodo v redu spekle ali se preveč razlezejo.

mislim da nimaš kaj zgubit. Samo glej da boš dala v predhodno ogreto pečico pa bo. Pomoje pride zadeva precej gosta tako da se ti ne bo pretirano razlezla.

Meta A!
Preizkusila sem včeraj v pekaču za mufine in kar tako. Malo bolj so se dvignili oni v pekaču, okus pa je itak super!

LP

Koliko jih pa vzhajate? Nimam kruhomata in me zanima kako.
Aja, pa zlicke, so navadne male cajne zlicke, skodelice pa cups-i ?

Hvala, hvala!!

pozdravljene,
tudi jaz nimam kruhomata, zato vas prosim (če se kateri da), če mi lahko opišete celoten postopek. kruha namreč nisem pekla še nikoli, tole pa izgleda zalo dobro.
hvala in lp, kata.

No, ti bom jaz povedala, ko sem jih sla vceraj vseeno naredit.

V eno posodo zmece vse zadeve, kar pise. Jaz sem edino kvas dala extra vzhajat pa sem ga na koncu dodala. Potem sem zmesila z mikserjem. In mogla sem se dodat malo moke, da je prislo lepo testo.
Nato sem ga nekaj casa vzhajala…v bistvu je dvakrat “kipnilo” .
To je vse…ce te se kaj zanima, pa vprasaj 😉

Preizkusila brez kruhomata in pakača za muffine. Spekle so se krasne žemljice. Testa tudi nisem vzhajala, ker me je preganjal čas in so se tudi brez tega spekle krasne, samo malce so popokale.

hvala, bom videla, če mi bo uspelo.
lp, kata.

Joj, deklice drage, zdaj mi pa je pa kar žal, da se nisem mogla privleči do računalnika… Ampak so nasveti kar padali – pravilno!
Tista skodelica in čajna žlička sta merici, priloženi h kruhomatu. Točne mere napamet ne vem, bom doma pogledala če še katera rabi, vendar sem za moko že izmerila, da rabim 60 dag, vse ostalo pa potem po tej merici.

Me veseli da so vam žemljice uspevale.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close