Najdi forum

muffini

Dela kdo od vas muffine? Jaz sem si neki casa nazaj kupila pekac za muffine, pa me zanima ce ima kdo kaksen fajn recept za muffine. Delala sem ze kokosove, bananine s kakavom in s sirom in sunko. Bi pa prosila se za kaksen recept.

Najlepsa hvala!

Uf, že precej napisanega. Vtipkaj muffini in mafini, pa boš našla cel kup receptov. Tudi jaz sem si omislila pekač in sicer silikonski in zdaj muffinčki šibajo sto na uro. Vsi recepti najdeni tukaj.

Ravnokar preglejujem stare objave in sem ze nekaj nasla. Vseeno bi bila vesela, ce ima kdo kaj novega, naj tu napise 🙂

Videla sem recept za medene muffine (z medom in cimetom). Jih je ze kdo delal? Me zanima kako pridejo. Mislite, da bi bila velika sprememba, ce ne bi dala notri cimeta, ker ga namrec ne maram prevec. Ali pa ce bi ga dala cisto malo, samo za vonj? 🙂

Medene mafine sem jaz naredila, in sicer sem dala notri cimet, mislim da bi ga pa lahko tudi mirno spustila. Ti mafini so meni všeč, ker imajo okus po medu, tudi zelo lepo dišijo, ovseni otrobi pa jim dajo zelo rahlo strukturo. Ti otrobi se tudi malo “čutijo” med zobmi – težko opišem, če poznaš otrobe, potem veš kako izgledajo. Ta recept je (malo prirejen) iz knjige Mafini (mislim da je avtor Hvastja) in je samo ena od mnogih različic medenih mafinov. Če so ti je tako pecivo všeč, ti priporočam, da si knjižico izposodiš v knjižnici ali pa pogledaš na http://www.emka.si, pred nedavnim so imeli tam to knjižico zelo ugodno naprodaj (mislim da okoli 1500 sit).

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hej, kakšni pa so ovseni otrobi? Jaz poznam samo pšenične, ki jih kupiš npr v Mercatorju, od emone.

Sonce umeno, kje pa ti kupuješ ovsene otrobe, kako približno pa izgledajo?

LP Zala

Ovseni otrobi izgledajo približno tako (z malo domišljije) kot čokolino :)). Kupim jih pri taboljšmu sosedu, proizvod Žita – Natura, če se postaviš pred polico z izdelki, pakiranimi v tisto prav lepo “natur” embalažo jih boš našla.

LP
Damjana

p.s.: te otrobe uporabljam tudi pri peki kruha (npr. na 500 g “moke za domači kruh” dam slabih 100 g ovsenih otrobov- se mi zdi da fino rahljajo, pa še dobro je)

----------------------------------------------- http://sonce-rumeno.moj-album.com/

Hmmm, jutri grem še enkrat v Mercator, posebej ponje in upam da jih bom našla. Koliko gramska je pa embalaža? ali je tista večja (500g9 lai tista majhna, polovična (mislim da so te 250 g)??
….samo tako, za lažjo orientacijo:)

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close