Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Mučenje hrtov v Španiji

Mučenje hrtov v Španiji

Je mogoče kdo gledal na TV včeraj glede španskih hrtov?
Kako jih mučijo, matletirajo pa noben nič. Pa del EU so. Na stotine živali mučijo pa se komu kaj zgodi?

danes so v slovenskih klavnicah zaklali okoli 500 glav govedi,1000 pujsov cca 10000 glav perutnine……jutri jih bodo spet…in prav tako v petek…..del eu smo….le zakaj so psi tako nekaj posebnega….in mačke?
mogoče bi morali začeti jesti pse in mačke…..bi bilo pravično do ostalih klavnih živali, se ti ne zdi?

Malce si pomešal zadeve. Pse mučijo, jih pustijo stradati dneve in dneve. Obesijo jih na drevo, da tam visijo do smrti.

z nekim razlogom jih že obesijo…jih sušijo al kaj?

Ne gledam TV. Kot očitno (spet) nisem zamudil nič pametnega.

In kaj lahko mi storimo glede tega ? Največ to, da ne uživamo mesa, ne uporabljamo usnja in s tem zmanjšamo potrebo po rejenju in mučenju živali.

drži, nadalje pa še prepovemo gojenje živali za hišne ljubljenčke in jih vse osvobodimo….tudi pes ali mačka kot hišni ljubljenček je v suženjskem odnosu …

drži, nadalje pa še prepovemo gojenje živali za hišne ljubljenčke in jih vse osvobodimo….tudi pes ali mačka kot hišni ljubljenček je v suženjskem odnosu …[/quote]

..še mal pa boš rekel, da je mož do žene tud v suženjskem odnosu 😀

Psov ne uživajo. Ne uporabljajo za usnje.
Jih pa stradajo do smrti, da se žrejo med sabo. Eni jih obesijo na drevo, da poginejo v mukah.

Grozno. Se dobro, da nisem gledala. Vem pa da majo v spaniji in se kje macehovski odnos do psov/mack, nimajo urejenega takona, ki ureja potepuske zivali. Zive pse imajo kar v trgovinah z zivalsko hrano v vitrinah!!! Saj jih 3x sprehodimo, se je glasil odgovor prodajalke na moje sokirano vprasanje.

Tudi pri nas je zakon o zasciti domacih zivali bolj za okras. Koliko zivali zivi na verigi, pozimi jih caka nadstresek in zamrznjene posode. Imamo pa vsaj prostovoljna drustva, ki malo omilijo vse skupaj.

Ne, posnetki psov res niso bili lepi. Gre pa za lovske pse.

Tu gre za odslužene lovske pse in pse za dirke, kolikor vem. Zato so primerjave z živino za zakol malo mimo. Res pa mi ni jasno čemu služi takšno početje, razen če jih lovci na ta način ne uporabljajo kot vabe. Pri nas so (bili) ponavadi vsaj toliko “humani”, da je odslužen lovski pes dobil strel.

Ja, lovske pse je kazalo. Nimam pojma zakaj jih obešajo. Samo čisto izživljanje ali kaj? Ne vem.
In en tak lovec ima 50-200 psov, ki jih tako zlorablja.
S tem je pa seveda treba povedati, da to niso taki lovci kot pri nas. Nič organizrano, tako, da bi rekla, da bolj mučitelji živali kot lovci.

Ne vem, zakaj bi primerjava bila mimo. So druge živali kaj manjvredne ?

Robi, te v klavnici na hitro usmrtijo. Te hrte pa dneve in dneve mučijo. To je ogromna razlika.

Preden pridejo do klavnice, pa se gnetejo in hodijo eden po drugem in jih filajo s hormoni, da čimprej zrastejo.

Ne vem, zakaj bi primerjava bila mimo. So druge živali kaj manjvredne ?[/quote]

Če sem prav zasledil, si vegetarijanec in če je podlaga temu ideološka, potem najbrž niti nima smisla, da razlagam.

Preden pridejo do klavnice, pa se gnetejo in hodijo eden po drugem in jih filajo s hormoni, da čimprej zrastejo.[/quote]

No, s tem se pa strinjam in to ni Ok niti za ljudi kaj šele za živali

Ne vem, zakaj bi primerjava bila mimo. So druge živali kaj manjvredne ?[/quote]

Če sem prav zasledil, si vegetarijanec in če je podlaga temu ideološka, potem najbrž niti nima smisla, da razlagam.[/quote]
Podlaga je bila težnja po dobrem in zdravem počutju in seveda odpor do podpiranja nasilja.
Ideologije me ne zanimajo.

Če sem prav zasledil, si vegetarijanec in če je podlaga temu ideološka, potem najbrž niti nima smisla, da razlagam.[/quote]
Podlaga je bila težnja po dobrem in zdravem počutju in seveda odpor do podpiranja nasilja.
Ideologije me ne zanimajo.[/quote]

OK, še vedno smatram, da so beljakovine živalskega izvora večinoma potrebne našemu organizmu. Morda enemu več, drugemu manj. Zato se mi zdi ta primerjava nesmiselna, saj psi pri nas ne sodijo na krožnik. Se pa strinjam, da si tudi tiste živali zaslužijo boljši odnos. Večina primitivnih plemen, ki se (so se) preživljala pretežno z lovom so do plena gojila spoštovanje.

Če tvoje smatranje ne bi bilo zgolj posledica navade, bi vedel, da telo ne more neposredno uporabiti kakršnihkoli beljakovin, ampak jih mora razgraditi na posamezne aminokisline, katere potem uporabi za izgradnjo lastnih beljakovin.

Tule je link do tematike o kateri sem odprla temo:
http://www.zverce.si/spanski-pasji-pekel

Ni ravno isto kot pri nas, a ne? Pri nas se to tudi dogaja, ampak k sreči v manjši meri in storilca že občasno objavijo v medijih. Kazni pa so seveda močno premile, če jih sploh dobijo.

Če tvoje smatranje ne bi bilo zgolj posledica navade, bi vedel, da telo ne more neposredno uporabiti kakršnihkoli beljakovin, ampak jih mora razgraditi na posamezne aminokisline, katere potem uporabi za izgradnjo lastnih beljakovin.[/quote]

Ne morem verjeti! Še malo pa boš trdil, da so beljakovine v prahu enakovredne tistim v mesu ali ostali “normalni hrani”.

Če tvoje smatranje ne bi bilo zgolj posledica navade, bi vedel, da telo ne more neposredno uporabiti kakršnihkoli beljakovin, ampak jih mora razgraditi na posamezne aminokisline, katere potem uporabi za izgradnjo lastnih beljakovin.[/quote]

Ne boš verjel ampak mi je to že iz osnovnega “foha” popolnoma jasno. Kot tudi to, da je odstotek t.im. “uporabnih” aminokislin v beljakovinah živalskega izvora višji kot pri rastlinskih, kar je na nek način celo logično. Govorim o povprečjih, seveda. Kot tudi to, da je marsikatero vrsto potrebnih aminokislin v rastlinah precej težje najti, vsaj v zadostnih količinah.

Ne boš verjel ampak mi je to že iz osnovnega “foha” popolnoma jasno. Kot tudi to, da je odstotek t.im. “uporabnih” aminokislin v beljakovinah živalskega izvora višji kot pri rastlinskih, kar je na nek način celo logično. Govorim o povprečjih, seveda. Kot tudi to, da je marsikatero vrsto potrebnih aminokislin v rastlinah precej težje najti, vsaj v zadostnih količinah.[/quote]
Zato pa je pri rastlinski hrani pomembno kombiniranje in pestra prehrana. Kar pa je samo + pri ohranjanju ravnovesja in vnosa ostalih esencialnih snovi, ki jih prav tako potrebujemo.
Napaka je, če človek meni, da je meso popolna hrana, ob tem pa potem zanemarja ostalo hrano in snovi, ki jih telo potrebuje. Kar pa potem ni daleč do odvisnosti od nezdrave hrane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close