msn
Z omenjenim programom lahko obnoviš pomotoma izbrisane datoteke, kar je najbolj uspešno, če pred tem na disk nisi zapisovala novih podatkov. Seveda moraš najprej vedeti, kaktere datoteke sploh iščeš…
Program pa ni brezplačen, poskusna verzija ima morda celo kakšno omejitev, kar boš zvedela ob nameščanju.
Preizkusne verzije so ponavadi res precej omejene, v tem primeru pa je bolje disk pustiti čim bolj primiru, zato ti odsvetujem nameščanje kakršnegakoli programa(odvečnega) in sploh kakršnokoli odvečno delo z pcjem.
Eden izmed zastonj programov .
Če imaš disk razdeljen na več particij, da nujno namesti na drugo particijo kot tisto na kateri si brisala.
no internet mi včeri ni delal, tako da nisem mogla nič zrihtati. Bom danes probala, če bo šlo. Upam, da bo, saj res rabim samo pogovore zadnjih dveh mesecev od ene kolegice. To mislim da ne bi smelo biti preveč zakomplicirano kaj pravite? Saj ne bom zdej nazaj vlekla ene ogromne datoteke ali slike, video ali kaj podobnega. Pač samo mapo z besedilom.
A je že kdo to probal?
Mam pa tudi USB tako da kolikor sem uspela prebrati med navodili za ta programček, lahko vse kar mi nazaj potegne, shranjujem kar na usb, a prav razumem
Kot je bilo že rečeno, vse skupej je odvisno od tega kaj in koliko počneš z diskom iz katerega želiš restavrirati zbrisane datoteke.
Če nič, potem stvar ni komplicirana in je v skoraj 100% zanesljiva. Z vsakim zapisom na disk (tudi windowsi, browserji, drugi programi,.. pišejo po disku) se možnosti manjšajo in komplikacije večajo. So pa datoteke med seboj enake, naj bo to le text ali slika ali karkoli, tako da ni nič lažje dobiti nazaj le text ali pa sliko.
In prav zaradi tega je tudi priporočljivo, da program naložiš na drug medij kot tisti iz katerega boš reševala datoteke. Mogoče najboolje da si program naložiš nekje drugje na usb ključek in ga potem zaženeš na domačem pcju. In dokler ne dobiš podatkov nazaj pusti tisti pc čim bolj pri miru.
okej, bom poskusila, ker moram to pač početi ko nikogar ni doma. Mislim, da je vsa zadeva zapisana na My documents, My Chat logs ali nekaj takega. Se pravi je najboljše če si program kar namestim na usb, in ga potem od tam zaženem na pc?
A mogoče veš koliko časa to traja, da najde podatke. Če bi npr. jest to nardila recimo od kakšnih dvanajstih, bi bilo do petih že možno videti in skopirati najdene dokumente? Namreč takrat nisem več sama in nočem da kdo vidi kaj delam
Na tistem programčku piše nekaj o enih osmih urah…
sem včeraj probavala in sem shranila tisti programček na usb, potem pa sem ga zagnala na domačem računalniku. Vendar mi nekako ni spelo, saj se ne spoznam toliko na rač. in ne vem kje sem naredila napako. Ko sem mislila, da sem že našla izbrisano mapo, in jo shranila, potem nisem mogla nič odpreti. Kar pisalo mi je da ogled ni na voljo.
Ne vem kje sem ga polomila.
Lahko je datoteka že povožena z drugimi podatki. Sploh pa: zakaj si shranila kar celo mapo. Poiskati bi morala le pobrisano datoteko, ki jo želiš obnoviti, npr.: ferjanf2376020584.xml in samo to shraniti.
Program sem preizkusil in deluje, a žal le za nepoškodovane datoteke. O tem smo ti že pisali.
Kaj pa če bi sogovornico/ka prosila, naj ti pošlje zgodovino pogovorov?
saj sem probala da bi samo njene pogovore poiskala, pa nisem nikjer zasledila opcije da bi lahko sama vtipkala notri njeno upor. ime in številke, tam mi da opcijo msn, history, pol pa gor kliknem in odpre neki čudnga, zdej se ne spomnim, se mi zdi da en map.dat ali neki tacga, nikoli še nism vidla, sploh mi poimensko ne vrže ven filov da bi lahko izbrala samo njenega in potem dala “search files”
Ona se še manj spozna na računalnike kot jaz, tako da brezveze, je le ona prosila mene, če lahko to zrihtam, ker nujno nujno rabi, sva se pogovarjale o nekih podatkih, ki bi ji zdej “rešili” življenje, če lahko tako rečem hehe.
To pa ni nobena umetnost zanjo: desni klik na tvoje ime (stik) v messengerju in naj izbere Ogled zgodovine sporočil. Pa naj pazi, da ga še ona pomotoma ne zbriše, če so podatki tako ‘življenjsko pomembni’ za vaju. Označi naj vse pogovore (CTRL+A) in jih prilepi v word ali notepad in ti jih pošlje po mailu.
lp Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.