Mrežica je šla u maloro
Doma imam ‘majhno’ lokalno mrežo (preko linksys routerja), v katero je povezanih 5 čarunalnikov. Do sedaj je delalo vse BP – no, in kakor vedno, je vsega lepega enkrat konec. (zaradi lažjega iskanja napake, sta trenutno prižgana le dva računalnika in na obeh je win 2000 – ostali, ki so ugasnjeni, so win 95, win 98 in linux :))
Dejstva:
Enemu je npr. ime novi in ima ipadresso x.x.x.1, dugi pa je stari in ima ipadreso x.x.x.2 (TCPIP). Oba (vsi) so v ‘workgroup’ workgroupu. In imajo instalirano ‘Client for Microsoft Network’ ter ‘File and Printer Sharing’ pa seveda vsaj eno particijo šerano s ‘full’ dovoljenji za everyone. (Pa seveda isti Getway) – Na Internet prideta oba ampak se med sabo ne vidita več!!!
Simptomi:
NOVI:
Pinga router, pri pinganju ‘starega’ ni nič (Request time out).
Če grem na ‘My Network Places, vidim workgroup in ‘starega’ v njem, medtem ko ‘novega’ ni. Če se želim povezati na ‘starega’ (ki ga vidim), napiše ‘stari is not accesible. – The network path was not found’.
STARI:
Pinga router in pinga ‘novega’ brez problema. V ‘My Network Places’ vidim ‘workgroup’, vendar ko kliknem nanj javi: ”Workgroup is not accesible. The list of servers for this workgroup is not currently avaliable.’
What to do?
Prosim znalce za pomoč.
Kakšni popravki na windows-ih.
usmerjevalnik si že ugasnila kajneda
poizkusila mašinami dati fixne IP naslove
pogledala požarnih zidov ni instaliranih
virusov ni ??
mogoče zamenjava firmware-ja na usmerjevalniku kaj pomaga ?? katerega pa imaš
Mah vse sem že poskusila:
ugasnila router (linksys wrt54gl, z update firmware), obe mašini dala na DHCP (release, renew), da si jih je router zapisal v DHCP tabelo, pa spet nazaj na fiksne, pa zbrisala tabelo v routerju…
ugasnila firewall (zone alarm pro), ni virusov, ni spaya ni nič…
zanimivo je, da je prenehalo delati v bistvu sredi dela (ne eni mašini sem konvertirala en malo daljši video (čisto lokalno) in po tistem se nisem mogla več povezati v mrežo)
Najbolj zanimivo se mi zdi, da tisti PC, ki mrežo in drugega ‘vidi’, ga ne more pingat (ping -a x.x.x.2 poda ime, vendar je request time out), tisti pa ki ‘nič’ ne vidi, pa lahko pinga vse normalo.
Rešila zadevo. 🙂
Problem je bil naslednji (na ‘starem’ PC-ju):
O23 – Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) – Zone Labs, LLC – (no file)
Čeprav je le-ta obstajal ?!?
Skratka v Save-modu sem odinštalirala Zone Alarm – in zdaj dela. Očitno se je nekaj ‘pofedlalo’…
Klemenxx, hvala za namig na firewall. Se priporočam še za drugič 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.