Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek mravljinci v nogah in rokah

mravljinci v nogah in rokah

Že prejšnji teden ko je bil vročinski val sem začela čutiti mravljince enkrat v stopalih drugič v prstih na nogah potem v dlaneh in v prstih na rokah .Mravljinci se prestavljajo enkrat k nogam drugič k rokam včasih oboje.Najprej sem mislila da je to zaradi vročine potem zaradi stresa saj smo sedaj na dopustu (pot pa to).In potem berrm razne forume ki me še bolj prestrašijo.
Je imela kateta podobne probleme,naj grem k zdravniku če se bo še to dogajalo ko pridem domov?!

Eden od možnih vzrokov:
Težave s hrbtenico, ki pritiska na živce, ki vodijo v okončine, zato čutiš mravlince

Vzrokov za ta pojav je lahko zelo veliko, od zelo resnih do popolnoma nepomembnih.

Omenjaš, da si že brala forume in si prestrašena. Drugih simptomov ne navajaš. Naj te potolažim, da je verjetnost, da gre za katero od možnosti, ki te plašijo, skoraj zanemarljiva. Kot si verjetno že prebrala oziroma veš, je veliko večja možnost, da gre za posledico stresa (sploh pred dopustom), nagnjenosti k anksioznosti, pomanjkanje kakšnega vitamina iz skupine B, neravnovesje elektrolitov (magnezij, kalcij). Včasih je povezano tudi z dehidracijo in hiperventilacijo. Prav možno, da gre za kombinacijo večih vzrokov. Strah vse skupaj poslabša. Tudi zgoraj omenjeni vzrok (hrbtenica) je možen, morda tudi stranski učinek določenih zdravil, kaj drugega skoraj izjemoma. Kolikor se le da (vem, da popolnoma ne) skušaj zadevo odmislit in zelo verjetno bo izzvenela sama od sebe.

Lahko da je hrbtenica. Priporočam ti, da greš do osebnega zdravnika, če ne bo čez čas izzvenelo samo od sebe. Če je hrbtenica, je treba ukrepati.

No ja, sama sem bila lansko leto zaradi tega v bolnici 14 dni… Sicer so po MR glave, vratu in hrbtenice na koncu našli le izmaknjen disk med lopaticama – kateri pa bojda ni dovolj izmaknjen da bi povzročal to. Zdaj je že leto dni od tega, mravljinci se mi še vedno pojavljajo povsod – najhuje v nogah. Ostala mi je tudi otrplost stopal, občasno celih nog in nezmožnost teka, ker so noge enostavno pretežke.

Toooorej…veliko sreče 🙂

preveri vratna vretenca.

Nekje je nek živec “priščipnjen”, tako kot pravijo je lahko hrbtenica, vratna vretenca, lahko je prizadeto ožilje…Po dopustu pojdi k zdravniku. Ne tolaži se “z živci, hiperventilacijo, pomanjkanjem vitaminov”, to je lari fari.
K zdravniku, ukrepaj, vzemi se v roke! Jamr nič ne pomaga, nasveti in razmišljanja laikov pa še manj:-))
najslabše je pa sedenje v kotu, pa nič ukrepati…

Je to tvoje strokovno mnenje? Če bi bilo, bi verjetno vedela da so vzroki lahko različni in ne samo hrbtenica. Pri meni je bi l vzrok stres in anksioznost. Pomagal mi je tudi vitamin B. Bila sem tudi zelo prestrašena, ampak se je k sreči izkazalo da gre za lari fari kot ga imenuješ ti.

Ne bom ugibala o možnih vzrokih za tole mravljinčenje, sem pa skoraj sigurna, da se mravljinčenje in drevenenje zaradi vkleščenega živca ne seli malo po gornjih in malo po spodnjih okončinah. Sploh pa ne tako nenadno, v enem tednu.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close