Najdi forum

Nekaj sem že iskala po forumu, ampak nisem konkretnega odgovora našla, saj lahko da sem slepa. Prosila bi vas, kateri program za delat MP3 je zelo dober, da naredi dobre MP3-je, take, da potem, ko jih vrtiš, se spreminjajo kb/s, ker je menda bolj stisnjeno, ko je del pesmi bolj tih, ali pa je samo en inštrument, ko pa je bolj na glas in vsi inštrumenti, pa je manj stisnjeno, da se kvaliteta manj izgubi. Ma ja, saj sem verjetno malo zabluženo povedala, sam to sprašuje moj prijatelj, ki se z muziko ful ukvarja (jo igra, pa potem rabi kake MP3, da lahko potem igra tiste komade, pa bi rabil še sam delat MP3-je).
Pa še to, kje pa bi tak program lahko dobila?

Če hoše imeti kvalitetne MP3-je, potem jih mora delati vsaj na 256 kb/s.
Program za snemanje je dober vsak.
Razlika je le v tem, da če želi imeti kvalitetne MP3je, potem bo potreboval veliko prostora.
Lahko pa ima malo muzike in veliko prostega prostora.

Nataša

Jaz uporabljam Audio Catalyst. Do sedaj sem z njim najbolj zadovoljen.
Ima tudi možnosti varialble bitrate, samo tega ne uporabljam, ker pobere več procesorske moči od računalnika. Tudi če pobiraš glasbo z interneta, lahko opaziš, da se večina glasbe še vedno komprimira s konstantnim bitrate. Boljše kvalitete z 320 ali 265kbps. Za običajno uporabo pa 128 ali 160kbps.

Z povišanjem bitne hitrosti največ pridobimo pri višjih frekvencah in dinamiki.Torej ne gre pretiravati v domači rabi kjer je običajno izvor povprečne kvalitete (na primer, če ima izvor zelo omejen spekter ) Tako na primer nima smisla posnetka iz cd-ja pretvoriti v mp3 z 200 če je nekje ekvivalent mp3=cd pri 160. Vse ostalo bolj ali manj povečuje dolžino datoteke brez efekta, ki bi ga človeško uho slišalo. Laik ne bo spoznal razlike med posnetkom z br 128 ali 250. Drugače je seveda pri nekem resnem studijekem delu. Za delo z 128…250 pa tako ali tako večina programov dobro dela najdeš jih na netu, če v googla vpišeš mp3 software.

L.P.

-------------------------------------------------------------- Kdor isce resnico, jo mora znati prenesti. Kitajski pregovor

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close