Najdi forum

MP3 kot diktafon

Najprej, pojma nimam kako sploh MP3 deluje, še v roki nisem imela nobenega. Toliko, da boste vedeli s kom imate opravka.

Skratka jaz bi se tega rada naučila iz naslednjega razloga. Baje se ga da uporabljati kot diktofon. Kako se posnemeš, kako poslušaš? Rada bi snemala predavanja in jih poslušala npr. med sprehodom ali kakšnim delom, ko pač ne moreš biti pri knjigi. Poleg tega bi rada poslušala še muziko. Kako jo preneseš, ….?

Prosim za pomoč.

Lp
Katarina

Bo napisal malce jaz, ostali pa še dopolnejo.
Sem jih pa imel že kar nekaj v rokah – seveda govoriva o MP3 predvajalnikih/snemalnikih.

Novi mp3 predvajalniki so deljeni na nekaj vrst:

– so lahko samo predvajalniki glasbe/skladiče za programe
– so lahko diktafoni
– podpirajo/ne podpirajo še dodatne kartice.

V bistvu ima mp3 nekaj tipk za:
– pesem naprej
– pesem nazaj
– ustavi
– predvajaj
– snemaj (diktafon)

sam mp3 predvajalnik uporablja za povezavo med njim in računalnikom USB priključke.
Ko je priključen na računalo ga vidiš kot dodaten disk.
Kako pa pesmice (mp3) kopiraš/brišeš/preimenuješ je pa tako
kot da delaš z ostalimi datotekami, oz. z raziskovalcem.

Vse skupaj je čisto preprosto.
Vendar če boš uporabljala še kot diktafon, moraš pač vedeti, da naj bo
malce večje kapacitete (256 MB, ali več – odvisno od tebe), oz. ali v njega
lahko vstaviš še dodatne kartice (SD) pa imaš pač še večjo kapaciteto.

Še kaj – najbrž sem kaj pozabil, pa bo še kdo kaj dopisal.

Vprašanja – izvoli.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kako je pa z baterijami? Jaz bi imela takšne, ki se jih da filat. Pa koliko časa sploh zdržijo? Kateri model, firma? Kakšna je pa kvaliteta posnetega zvoka? Ali lahko npr. iz CD presnemeš na MP3? Kako?
In še eno, kaj so navodila za uporabo priložena? Naj se ne sliši čudno, ampak, ko sem kupovala miš niso bila.

Če se bom še kaj spomnila bom vprašala.

Hvala in lp.
K.

Kako je pa z baterijami?

običajno je noter 1,5 V ta tanka baterija

Jaz bi imela takšne, ki se jih da filat.

Vprašaj pri prodajalcu, kjer boš pač kupila to tehnološko čudo 🙂

Pa koliko časa sploh zdržijo?

Pač odvisno koliko časa poslušaš, meni mp3 player zdrži iz Vršiča, preko Prisojnika in Razorja do Kriških podov in potem v dolino Trente, ter nazaj do Vršiča – to je cca. 3 dni pa še kakšen dan je ostalo..

Kateri model, firma?

Ah tega je pa toliko pri nas, da je resno malce večji problem – jaz imam firme Canyon (mislim da je tako) in mi dela čisto OK, pa še zunanjo
kartico lahko noter stlačim.

Kakšna je pa kvaliteta posnetega zvoka?

Je čisto primerljiva z cd-ji – pač mp3 kot mp3 odvisno kako je posnet 😉

Ali lahko npr. iz CD presnemeš na MP3? Kako?

Lahko iz audo cd-ja narediš mp3 – kako pa poglej poste za 14 dni nazaj od LadyL – je lepo napisala..

In še eno, kaj so navodila za uporabo priložena?

Običajno so priložena, sicer v ANG jeziku in na cd-ju..

Naj se ne sliši čudno, ampak, ko sem kupovala miš niso bila.

Jah čisto verjamem, pač miška z tremi tipkami in koleščkom je pa drugo
čudo tehnike – ampak je potrebno prebrati navodila, ja tudi za miš, še posebej če ima kaj več tipk in jih je treba sprogramirati 🙂

Če se bom še kaj spomnila bom vprašala.

Izvoli..

lp

100x hvala za nasvete, bom vsaj vedela kaj vprašati v trgovini, samo upam, da bo trgovc tud kaj vedu o tem.
Malce sem še po netu prebrskala in videla, da je izbira velika, cene pa tudi. No, nekaj se bo že našlo tudi za moj žep. Glavno da dela.

Lp
K.

Nekaj sem našla:

Kaj praviš na to?

Lp

Čisto luštkana zadevca – po mojem se ti jo splača kupiti, ravno za dekleta.

lp

Klemen prosim še za eno pojasnilo.

Poglej še ta MP3 in njegov opis

http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1370034523

“S MP3 predvajalnikom Philips GoGear™ SA177 512 MB lahko imate glasbo in podatke vedno s sabo. Podatke lahko prenašate preko povezave Direct USB in tako celo napolnite baterijo. Z elegantno zrcalno obdelanim zaslonom OLED boste izstopali v svojem slogu!”

Zanima me ta Direct USB in njegovo delovanje. Da napolniš z njim baterijo?!? Kaj pol polnilec odpade?

Hvala
Lp
K.

Ja razlika med tem in tistim od včeraj je, da ima ta 512 MB spomina,
vendar je pa resno, da lahko baterije polniš preko usb kabla.

Načeloma lahko pozabiš na polnilec, ker je pač baterija Li-Polymer, katero
dejansko polniš preko usb-ja.
Nima pa FM radia vgrajenega, če bi se slučajno naveličala poslušati mp3,
ampak pri nekaj sto pesmicah, to najbrž tudi ni problem :))

lp

Točno tazga imajo v BigBang-u.

Tuhtam in tuhtam kaj naredit.
Sem našla še en Philips

http://www.mimovrste.com/katalog/product.php?product_id=1370034624

ta je v bistvu isti, samo da ima še radio :)).

Mal pa gledam na ceno in sem zračunala, da če kupim tega bom dala okoli 35 jurjev, pri onem, prvem, ki je sicer lepši, pa bi morala še dokupiti polnilec za približno do 10 jurjev.

A imaš morda še kakšno tretjo varjanto?
V bistvu bi rada napravico, ki bo dovolj zmogljiva kot diktafon in da mi bo namesto CD walkmana in da jo bom lahko uporabljala recimo od 3-5 let.

Upam, da nisem preveč tečna. Ampak o tem nisem imela nič pojma.

Tnx
K.

Ne nimam variante, ampak če boš napravo uporabljala, ti lahko garantiram
da ne bo delala 3-5 let, no ja razen če jo boš imela nekje varno shranjeno, čeprav – pri meni nobena stvar ne dela več, kot je garancijska doba :))

SKratka, kot vidiš so vse naprave podobne ena drugi – malce več funkcij = malce dražje
– manj funkcij = malce ceneje

to je pa tudi vse.

lp

jaz mam takega, najbolj mi jje všeč, ker lahko dodajaš spominske kartice, kar zelo rado prav pride:)), zdaj ne vem, če imajo tudi drugi mp3 playerji tudi tako (verjetno ja, samo se ne spoznam na to), da lahko snemaš (diktafon) ali kot wav format ali pa ti sproti prevede v mp3 format in tako porabi manj prostora, snema ja, samo nisem pa kaj ekstra testirala, tako da ti ne vem povedati, če nese tako daleč, do predavatelja,

no pa sem zdaj pokukala v navodila, ki so prišla zraven, v angleščini, pa piše, da če snemaš v mp3 formatu, da je bolje snemati na spominsko kartico, ki je vgrajena, torej na flash, pa da več baterije na ta način popapca, ma ja, snemanje kar porabi baterije

lp

To pa je res prava zadeva.Kartico lahko od fotoaparata ponucaš…

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

arianna,
zanima me, če veš ali morda piše v navodilih, max. velikost SD kartice, ki jo lahko uporabiš, nadalje ali deluje kot prenosnik ostalih datotek (nasnameš doma jpg, doc, xls in snameš drugje dol??) ter še max razdalja za snemanje pogovora, npr v primeru snemanja kakšnega predavanja ali tečaja??, da je kakovost zadovoljiva??

hvala
JO

živjo

da bi bila velikost kartice omejena ne piše, lahko uporabiš tudi kot ključ ja, ti PC prepozna kot izmenjljivi disk in tisto razdaljo za snemanje tudi nič ne piše, vsaj mislim da ne (zdaj nimam pri roki trenutno), sprobala pa nisem, tko da ti ne vem povedati, ma verjetno je to bolj za blizu

lp

Samo toliko, ker je ravno beseda o mp3 predvajalnikih,
podjetje RIO, znan po dokaj kvalitetnih predvajalnikih je oznanil,
da se bo popolnoma umaknil iz trga prenosnih audio naprav, torej
tudi mp3/usb ključke, sicer nisem zasledil do kdaj bodo imeli
tehnično podporo, ampak jaz ta hip pač ne bi kupil, razen če bodo cene
ugodnejše kot ostali, čeprav je meni Rio čisto ok stvar.
Še link za firbce

lp

Jaz imam eno tako zadevico, ima 128 MB pa je kot diktafon mislim da za 2h snemanja, mislim da 1 GB ne rabiš, to kar rabiš, dobiš za okrog 15.000 sit. Moj Yojo je stal okrog 11.000 ima pa radio z 20 spomini, možnost snemanja iz radia v Mp3, možnost nastaviti čas, ko začne snemat iz radia, mikrofona ali drugega vira, in Line in priključek, nanj priključiš cd player ali karkoli in ti posname v Mp3 formatu, ima možnost izbire barve tona, posnetek naprej in nazaj, pavza pri predvajanju in snemanju, to so sicer standardne opcije, pri snemanju nastaviš kompresijo od 8 do 196 kb/s, in seveda uporaben kot USB spomin. V navodilih so še neke možnosti, ki jih dobiš, če ga povežeš s net stranmi proizvajalca, pa tega nisem delal. Te zadeve imajo običajno toliko funkcij, da jih verjetno malokdo preštudira in vse uporablja.

Pri snemanju predavanj je zadeva kar uporabna, ker nima šuma motorčka in prenosov, je pa ton malo tišji, če je izvor bolj daleč, jaz sem zadevo priključil na Hi Fi stolp in dodal glasnost za poslušanje ali pa presnel na kaseto in pri tem dodal glasnost.

Pri meni aku AAA zdrži veliko dalj kot baterija, v enaA jih dobiš poceni, jaz jih polnim kar s polnilcem od dig. fotoaparata, ker ima to možnost, drugače pa polnilec z 4 bat. sicer AA ne stane več kot 4 do 5.000 npr. v enaA

ali pa pri Foto Beseničarju Sanjo, te baterije so se na testih pokazale boljše kot GP. polnilce imajo pa tudi dobre.

Tu je še link na Beseničarja:

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close