Najdi forum

mp3 in audio

ena kolegica mi je presnela ful mp3-jev na en CD, zdej pa bi si rada sestavla obične audio CD-je in me zanima, kako se to naredi. poskušam že pol ure, pa mi ne uspe … hvala vsem.

V Nerotu si nastavi audio CD, izberi pa mp3.

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Če imaš tiste mp3-je na cdju, jih skopiraj najprej na disk.

Odpri Nerota -> izberi AudioCD -> Dodaj -> potem označiš komade -> Dodaj (spodaj gledaš na barček – modra črta – ki ti kaže zasedenost) -> Končano -> Naprej -> Izbereš zapisovalnik (če jih imaš več) -> Hitrost zapisovanja (raje manjšo – 8 ali 16X) -> in Zapis.

Pa veselo na delo!

Odprla sem Nerota in izbrala audio CD (na levi strani), zdaj pa ni nikjer tipke Dodaj. Lady L., lahko pomagaš?

(Prej sem namreč poskušala zapečt tako, da sem v Nerotu odprla Audio CD, nato pa sem komade s CD-ja prenesla v lev okvirček; ko se je napolnil, nisem vedela, kaj narest (pritiskala sem tipko Copy CD – na levi strani- pa ni blo efekta; potem pa še tipko Write CD, pa prav tako ni blo nič) …

Lp

Prenest oziroma skopirat jih moraš iz CD-ja na disk C:, se pravi na tvoj računalnik 🙂

Za Nero 6

1. Način – EXPRES
Odpreš Nerota, klikneš na ikono NOTA – Ustvari avdio CD,
klikneš gumb Dodaj, zgoraj v spustnem meniju pioščeš svojo mapo kamor si spravila komade, klikneš (označiš) prvega, pritisneš Ctrl+A (da označiš vse) in spodaj gumb Dodaj. Ko so vsi komadi not, klikneš Naprej, označiš pekača (D: ali E:, če imaš 2 CD-ROM enoti), naslov CDja in izvajalca, hitrost zapisovanja 8-16 (raje manj kot prehitro), če ne želiš presledkov med posameznimi pesmimi klikni gumb Naprej in tam daj kljukico v okvirček Odstrani tišino na koncu…., zapreš okno in klikneš Zapis.

2. Način – stara klasika
Odreš Nerota, klikneš Nero Burning ROM (ta je v 6-ki pod Programi),
v levem oknu klikneš na Avdio CD,
Napišeš naslov CDja, nato zavihek Zapis (hitrost – glej zgoraj) in zgoraj desno klikni gumb Nova ali New. V srednjem oknu pioščeš svojo mapo, kamor si skopirala mp3-je, jo 2-klikneš, da se odpre in v desnem oknu vidiš komade. Označiš (enako kot zgoraj) in z miško preneseš v skrajnje levo okno. Sedaj samo še klikneš ikono Zapiši ali Burn (ali pa v meniju Datoteka klikni Zapiši ali Burn).

Hvala, Lady L.; bom poskusla, samo sem ugotovila, da ne vem, kako se skopira mp3-je na disk. jaz sem jih hotla zapečt direkt s CD-ja na prazen CD. torej se tako ne da? kako naj jih prej skopiram na disk? hvala, lp.

Narediš si novo mapo nekje na C: -> Vstaviš CD v CD-ROM -> odpri mape za ogled -> označiš vse komade -> desni klik in kopiraj -> klineš v ustvarjeno mapo -> prilepi. Lahko pa jih samo označiš in potegneš v mapo, pa ti jih bo sam kopiral tja not – moraš pa imet na levi strani odprto “drevo” od Raziskovalca, da vidiš to mapo kamor bodo šli komadi. In potem iz tam ven jemlješ komade za peko, če imaš samo eno CD-ROM enoto (combo).

Lahko tudi direkt iz CD-ja, vendar moraš imeti dve enoti (D: in E: – E je pekač npr.).
Vstaviš CD s komadi v D: enoto, v E: pa prazen CD, odpreš Nerota, klikneš ustvari Audio CD -> Dodaj -> v spustnem meniju odpreš D: označiš komade in Dodaj, ko je (gledaš spodaj) bar poln, klikneš Končano -> Naprej -> izbereš zapisovalno enoto (npr. E:), spodaj določiš hitrost zapisovanja (8 ali 16X zaradi kvalitete) in Zapis.

To je vsa umetnost.

Direktno kopiranje (Kopiraj disk) ti jih bo pa samo skopiralo v mp3-ju. Ti bi pa rada imela “navaden” CD, zato to NI prava varianta.

HVALA.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close