Mozzila in prijava na te forume
Soočam se z eno težav(ic)o na temle mojem ljubljenem MON.
Če se prijavim, napišem odgovor na tehle forumih in če potem želim napisati naslednji odgovor, se moram vedno znova prijavljati. Vse bi bilo OK, če bi prijava naslednjič prijela. Pa ne – ampak me zdaj namesto da bi prijava prijela vedno vrže le na začetno – vhodno stran MON.
Ko grem npr. sem: vidim zgoraj levo, da sem prijavljena, ko pa grem na katerikoli forum – hopla – zgoraj levo vidim, da nisem več prijavljena.
No, potem – če resetiram računalnik, se ponovno prijavim – prvi odgovor lahko napišem, potem pa zopet nič… Valjda da tako to ne gre!
Saj bi se lahko pač oglašala kot neprijavljena. Problem je v tem, da pa se včasih moram prijavit, saj kot moderatorka na enem od teh forumov tam pač odgovarjam izrecno kot prijavljena.
Tudi če se takoj prijavim in dostopam do MONa direktno prek “Phorum Admin”, z geslom za moderatorstvo in urejanje sporočil – je problem popolnoma enak.
Na temle konkretnem računalniku uporabljam Win XP ter Mozzilo. Na notesniku pa Win 2000 in Mozzilo. Sem že govorila s Primožem in on pravi, da je problem v tem, da uporabljam Mozzilo :)))
Bi se dalo tole kako rešiti, nazaj na IE namreč ne bi rada šla? :)))
Imaš mogoče izključene/onemogočene piškotke/cookies?
To v Mozilli (to je sicer za Firefox, vendar je verjetno podobno) pogledaš takole:
Tools->Options, potem pa izbereš v oknu Privacy in Spodaj predznadnja je Cookies. Če nimaš kljukice pri Allow Sites to Set cookies oz. nimaš v Exceptions dovoljenja za cookies za med.over.net pote je verjetno to razlog zakaj ti ne dela.
Se pravi ali kljukica pri Allow.. ali pa tam v Exceptions daj not med.over.net pa allow.
Pa tista kljukica pod geslom je odklujkana ali ni (Zapomni si mojo prijavo)?
>>> Sem že govorila s Primožem in on pravi, da je problem v tem, da uporabljam Mozzilo
Verjetno samo ugiba,…
LP, Andrej
Fanta hvala.
Andrej, v Mozzili imam trenutno nastavljeno:
Orodja > Upravitelj piškotkov > pokljukano “Uporabi privzeta dovoljenja za piškotke”
Nastavitev, ki jih navajaš ti (tudi če jih prevedem) nimam v menuju Orodja/Tools. Imam pa trenutno zadevo tule in takole: Urejanje > Osebne nastavitve > Zasebnost in varnost:
– pravilo za sprejmanje piškotkov – je pokljukano na “Omogoči piškotke glede na nastavitve zasebnosti”
– življenska doba piškotkov – je pokljukano na “sprejmi piškotke normalno”
– če pogledam upravitelja piškotkov, imam vse piškotke lepo not
Ali naj zdaj tukaj enostavno pokljukam “Omogoči VSE piškotke?
Jep, kljukica pod “zapomni si mojo prijavo” je pokljukana.
Kako pa imaš potem te nastavitve zasebnosti nastavljene, imaš spletno mesto med.over.net med njimi?
Lahko probaš z omogoči vse piškotke, če bo delalo boš vsaj vedela, da je problem v piškotkih. Pa probaj tako, da greš ven iz mozille, pa potem nazaj not, ko spreminjaš te nastavitve.
Meni ta prijava po celem kupu forumov dela b.p.
Sorry, sem kar iz angleške varinate FireFox tipkal, nisem računal, da je taka razlika.
LP,
Ni problema, saj se znajdem, samo da vem kje in kaj iskat 🙂
Vsaka posamezna stran, katero obiskujem na MON je lepo v piškotkih in zdaj je pokljukano tudi za vse piškotke, šla sem ven in not iz Mozzile, celo resterirala računalnik.
Še vedno ni v redu :(((((
Če niso piškotki, potem pa res ne vem. Če ta forum teče na kaki MS platformi je čisto mogoče, da to pomnenje gesel ni standardno podprto. V preteklosti sem že kar precejkrat naletel na kake posebnosti, ki jih razvijalci (omejeni na MS platformo) vgradijo v spletne aplikacije in potem se spletne strani pravilno prikažejo in delujejo samo na naketerih brskalnikih (navadno samo v točno določeni različici IE). Včasih so to delali na nekaterih naših ministrstvih.
Preveri ali imaš najnovejšo različico Mozzile.
Potem pa če ne želiš zapustiti platforme Mozilla, ti sicer nerad, ampak vseeno predlagam da poiskusiš še s FireFoxom (slovenska verizja je dosegljiva na: http://download.mozilla.org/?product=firefox&os=win&lang=sl-SI). Če ti ne bo ustrezala, jo odstraniš brez problema.
Če to pomenenje gesel še vedno ne bo delalo, potem je verjetno razlog v posebnosti, ki so implementirane na serverski strani forumovske aplikacije. Vprašaj lastnika/skrbnika foruma kaj in kako.
Aja, sam se ne prijavljam – tako da za ta forum ne vem, drugi forumi, ki temeljijo na kaki od phpBB različic mi delajao gladko in brez problema.
Še vprašanje za Beno-ta:
Kje si to slišal? In zakaj bi Mozilla delovala počasneje?
Hitrost spletnih brskalnikov je navadno odvisna od pasovne širine ki nam je na voljo do interneta oz. do strani po katerih brskamo. Če tvoj kolega z Mozillo brska preko klicne linije, ti pa z IE preko ADSL potem je občutek hitrosti delovanja IE izvira zaradi razlike v hitorsti pretkoa podatkov.
Za Mozillo, sicer ne vem natančno, za FireFox lahko nastavimo parametre, da v primeru velikih pasovnih širin lahko le-to še nekoliko bolje izkoristimo s tem da povečamo število hkratnih povezav, kar v praksi pomeni pohitritev, saj se več elementov strani nalaga hkrati.
Lep pozdrav,
Ne vem, mogoče je za poiskusit. Ob instalaciji ti bo uvozil vse nastavitve iz Mozille ali IE (bookmarks, gesla, cookies, …), če boš tako želela. Če je to dobro v tvojem primeru (zaradi težav z MON) pa ne vem.
Sem uporabnik že dobro leto, pa še nisem imel težav. Je pa to samo brskalnik, brez mail clineta (mislim, da ima mozila mail integriran). Za mail uporabljam Thunderbird, ki je prav tako razvit iz istega jedra kot Mozilla in Netscape.
LP
No takole, poročam…. Je bilo treba računalnik ugasnit vmes 🙂
Shranjevanje gesel je omogočeno.
Zdaj s Firefoxom je super. Ni optimalno, še vedno mi pri prehodih na druge forume vrže prijavo ven. Vendar pa – kar je meni pomembno – obdrži prijavo znotraj foruma in obdrži prijavo v “phorum admin” .
Andrej hvala!
Forum je zaprt za komentiranje.